logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Woods opent zijn eerste golfbaan


Tiger Woods startte al acht jaar geleden zijn eigen ontwerpbureau voor golfbanen. Pas op 16 december 2014 kon hij de eerste door hemzelf ontworpen golfbaan in Mexico openen.

Voor de 38-jarige Woods kwam met de opening van zijn eerste golfbaan een droom uit. Zijn designbureau heeft al aan vele andere projecten gewerkt, waarvan er drie helaas door economische of andere financiële problemen nog geen doorgang konden vinden. Nu, acht jaar na de start van zijn bedrijf, werd El Cardonal op het luxe resort van Diamante geopend.

Tiger Woods Design Golf Course: El Cardonal

De 18-holes golfbaan heeft natuurlijke beekjes, duinpartijen en volwassen begroeiing inclusief cactussen. Het idee achter het ontwerp van Woods is dat spelers van elk niveau hun eigen uitdaging zullen vinden: ‘Ik heb met deze baan geprobeerd de noodzaak van een goede strategie terug te brengen in het golfspel. Je moet goed nadenken en de voor jouw niveau juiste keuze zien te vinden, want elke hole kan op meerdere manieren worden gespeeld’.

Naast de indrukwekkende Dunes Course, ontworpen door Davis Love III, is El Cardonal de tweede golfbaan van het Diamante Resort in het Mexicaanse Cabo San Lucas. Er zijn nu zelfs al plannen voor een derde 18-holes golfbaan bij Diamante, ook van de hand van Woods: The Oasis.

Andere projecten

Hoewel Woods zich voorlopig nog wel blijft storten op zijn carrière als topgolfer, zal hij toch nog verder werken aan enkele andere projecten:

Bluejack National is waarschijnlijk de eerste 18-holes baan die volgt in 2015. Deze baan in Montgomery, in het noorden van Texas is een bosbaan met wijde fairways. De topklasse privéclub zal ook nog worden voorzien van een korte baan en een modern ‘performance center’.

In Dubai gaat het bureau van Woods de Trump World Golf Club maken.

Kijk voor alle projecten van Tiger Woods op de website www.tigerwoods.com/design.

05-01-2015