Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Naar de Costa Brava per hogesnelheidstrein


Net nu de Fyra-hogesnelheidstrein negatief in het nieuws is komt vanuit Spanje het mooie bericht dat er een nieuwe, supersnelle treinverbinding is met Girona en Barcelona.Golfers uit Europa die graag willen genieten van de mooie golfbanen in de Costa Brava en geen zin hebben in een vlieg- of autoreis, kunnen sinds kort gebruik maken van de hogesnelheidstrein. Met de afronding van de laatste 131 km spoorlijn tussen Figueres in het noorden van de Costa Brava en Barcelona ligt er een 804 km-lang raceparcours voor de hogesnelheidstreinen tussen Madrid en de Franse grens. Na China heeft Spanje daarmee het langste netwerk voor hogesnelheidstreinen van in totaal 3000 kilometer.

Vanuit Frankrijk zitten reizigers nu vliegensvlug in de Costa Brava door de aansluiting van het Spaanse RENFE met het netwerk van het Franse SNCF. Binnen 5,5 uur ben je in de Costa Brava. De treinreis van Figueres naar Barcelona duurde eerst twee uur, nu ben je binnen 53 minuten op plaats van bestemming. Van Barcelona naar Girona duurt slechts 37 minuten, van Barcelona naar Madrid duurt 3,5 uur.

Vanaf Nederland is er geen directe verbinding naar Barcelona voor de hogesnelheidstreinen. Vanaf Parijs wel. Met de hogesnelheidstrein bent u vanaf Rotterdam in 2,5 uur in Parijs, vanuit Amsterdam duurt dat 3 uur en 20 minuten. Kijk op NS Hispeed.

Vliegen naar de Costa Brava kan natuurlijk ook nog steeds via de vliegvelden Girona-Costa Brava en Barcelona International.

Hoe u ook reist, u bent nu supersnel op top-golfbanen als PGA Catalunya, Emporda, Golf Girona, Platja de Pals, GC Costa Brava, Aro Mas Nou en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie over de Costa Brava en de golfbanen op www.costabrava.org en www.golf.costabrava.org.

Voor reizen met de TGV vanaf Parijs kijk je op de website van TGV-Europe.