Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Viva Valencia


In de Spaanse regio Valencia liggen schitterende golfbanen. Waaronder topgolfbanen. Niet verwonderlijk dus dat Golfbaan El Saler door het golfmagazine "Golf World" gekozen is als één van de tien beste golfbanen in Europa. Ook de bezoekers van Golfreiswijzer roemen de golfbaan en hoewel de baan niet goedkoop is, vinden ze het meer dan de moeite waard erop te spelen.De in Valencia gelegen golfbaan El Saler is al meerdere malen gekozen door het prestigieuze Noord-Amerikaanse magazine "Golf Magazine" als één van 's werelds 100 beste golfbanen. Golfbaan El Saler in Valencia Kortgeleden behaalde de golfbaan de 60ste plek op deze lijstInmiddels heeft ook het populaire Britse golfmagazine Golf World deze Valenciaanse golfbaan gekozen tot één van de 10 beste golfbanen van Europa.

Top ontwerp


El Saler, gelegen in het gelijknamige natuurreservaat, werd in 1968 aangelegd door de beroemde Spaanse golfbaanarchitect Javier Arana. Arana heeft tijdens het ontwerpen van de baan rekening gehouden met het beschermde gebied waar de golfbaan in ligt en heeft zowel het strand als het Mediterrane bos erin verwerkt. Het resultaat is een indrukwekkende, gevarieerde 18 holes golfbaan van 6468 m aan de Mediterraanse kust. De golfbaan heeft naast dit alles ook een golfschool en oefenbanen. El Saler is gelegen op 20 km van het vliegveld van Valencia en op 10 minuten van de stad.
Het Europese PGA, de organisatie die de drie grootste professionele golftoernooien in Europa organiseert heeft El Saler gekozen voor verschillende toernooien van de Professional PGA European Tour.

Valencia, the place to golf


El Saler is overigens niet de enige golfbaan die de Valenciaanse regio kent. Het milde klimaat maakt de regio tot een prima golfbestemming met zo’n 28 golfbanen en ook een aantal pitch & putt (golf op korte afstanden). De meeste golffaciliteiten vind men in Alicante (maar liefst 21 banen). De bekendste golfbanen van Alicante vindt men in Dénia (Sella), Algorfa (La Finca) en Benidorm (Villa Aitana). Als allerlaatste vindt men in de regio van Castellón onder andere El Club de Campo del Mediterráneo in Borriol. De golfbaan is veruit de bekendste. Mede omdat de Spaanse topgolfer Sergio García er golft en omdat de Castellón Masters Costa Azahar er jaarlijks plaatsvindt.

Reiswijzer


Valencia is makkelijk te bereiken. www.transavia.com vliegt 7 dagen per week, 2 maal per dag vanaf Amsterdam naar Alicante en 7 dagen per week, 1 maal per dag vanaf Amsterdam naar Valencia. De airline vliegt overigens ook vanaf Rotterdam naar Alicante.

Heeft u El Saler al eens gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar: El Saler Campo de Golf.
Of geef een review op een van de andere golfbanen in de regio. Ga daarvoor naar onze overzichtspagina: Golfreiswijzer.nl-Valencia en Omstreken.

Meer informatie over de regio vindt u op: www.landvalencia.com