logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Verenigde Staten  >  CaliforniŽ  >  Monterey County  >  Pebble Beach  >  Pebble Beach

Pebble Beach

Beoordeling met 5 sterren cijfer van 1 beoordeling: 9.3
Lees de beoordelingen over Pebble BeachGeef ook een beoordeling van Pebble Beach

Baan gegevens Pebble Beach

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

links

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

USD 350 (€ 310)

USD 350 (€ 310)

Lengte

cr

sr

Heren

6160 meter

6737 yard

73,8

142

Dames

4753 meter

5198 yard

71,9

130

Adresgegevens Pebble Beach

17-Mile Drive 1700

Pebble Beach

Tel: +1 831 6243811

www.pebblebeach.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Pebble Beach

Beoordeling met 5 sterren

Pebble Beach

Een baan die je moet gespeeld hebben, al is het alleen maar om de naam!

Vooruit reserveren lukt in principe niet! De procedure is ’s morgens bellen voor een tee-time voor die dag, ik maandagochtend dus bellen voor die maandag. Het was ongeveer half negen en was ik natuurlijk veel te laat. Dinsdag dus nog maar eens proberen en dan wel gelijk om zeven uur. Gelijk contact en geen probleem om die middag te spelen.

Het was een mooie zonnige middag zonder al te veel wind, dus op naar de baan...

Bij de caddie master gaf ik aan dat ik naast een greenfee ook een golftas en een buggy wilde en dat mijn vrouw meerijdt, maar niet speelt. Dit kostte uiteraard wel weer extra.
Heel beleefd vroeg de caddie master of ik nog een caddie wilde voor in de baan. Ik gaf aan dat die niet nodig was en zei dat ik niet wilde weten hoe duur alles bij elkaar was, gaf mijn credit card en zonder op de bon te kijken ging ik naar de afslag van de eerste hole.
Met nog twee anderen in de flight sloegen we alle drie af. Links, recht en in de bosjes, hole 1 werd een streep. Gelukkig herpakte ik mij met een mooie birdie op hole 2. Verder gingen alle Par 3’s in par en kwam ik netjes in mijn buffer binnen.
Op de Par 3 twaalfde moesten we even wachten en kwamen we in gesprek met een Japans stel en hun caddie. Zij speelde die dag 2 keer Pebble Beach (ter info: het tweede rondje is voor half geld). Net voor dat we wilde afslaan voegde de caddie, met een glimlach, nog even toe dat het stel deze week dit 5 keer gingen doen… (geschatte kosten $8 a $9.000).

Als het niet waait is de baan is niet echt moeilijk. Maar de greens zijn niet al te groot en zijn bijna altijd beschermt door bunkers, een rolletje zo de green op is zelden je redding.
Uiteraard zijn de green heel snel, maar dat zijn bijna alle greens in Amerika (vergeleken met Nederland). De green van 16 is wel een echte beproeving, alsof hij op zijn kant ligt. Ik lag links naast de green, vlag achterop en mijn chip eindigde helemaal voorop onderaan de green. Geen par dus…

De 18de is een pracht hole met de oceaan aan je linkerhand. Hij lijkt makkelijk, maar je wilt niet in de buurt van het water komen, dus langs het rechter randje richting green, met een bogey eindigen is geen straf en daar werden wij netjes opgewacht door de caddie master die ons een mooie Pebble Beach golftas label overhandigde en daarmee een unieke golf ervaring rijker!

rubak telfort nl | 07-05-2019 | review: Pebble Beach

Geef ook een beoordeling van Pebble Beach

Schrijf een beoordeling voor Pebble Beach Golf Links