logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Champagne-Ardennen  >  Villers-le-Tilleul  >  Ardennes

Golf des Ardennes

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen: 7.3
Lees de beoordelingen over Golf des ArdennesGeef ook een beoordeling van Golf des Ardennes

Touroperators en aanbiedingen voor Golf des Ardennes

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Ardennes

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40 (€ 40)

€ 50 (€ 50)

Lengte

cr

sr

Heren

5943 meter

6499 yard

73.9

132

Dames

4794 meter

5243 yard

72.6

127

GVB

ja

Handicap

Carte Verte

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Prijzen in l;aagseizoen en na 17.00 uur zijn lager

Adresgegevens Golf des Ardennes

Base de loisirs des Poursaudes

08430  Villers-le-Tilleul

Tel: +33 (0)3 24356465

Fax: +33 (0)3 24332105

contact@golf-ardennes.fr

Website

In de Champagne Ardenne zijn in totaal zo'n 10 golfbanen. Een overzicht van de alle banen vindt u op onze overzichtspagina van deze provincie.
In het noorden, in de regio Ardennes, bezochten wij Le Golf des Ardennes. De 18-holes (Par 72) baan is aangelegd op een terrein van 72 hectare. De fairways zijn lekker breed en er is niet veel rough. Het terrein is heuvelachtig, maar goed te lopen. Er zijn ook buggies beschikbaar. De golfbaan verrast door de weidsheid, enig coursemanagement is echter aan te raden. Bunkers liggen, zo lijkt het, elke keer in de weg. En dan sommige greens. Als je ze aanspeelt, zoals die van hole 5, kan je niet zien dat je achter de green de diepte ingaat. Met beleid spelen is hier het motto.
Golf des Ardennes is geen druk bezochte golfbaan. Dat verbaast ons, want het is een mooie baan die niet alleen aantrekkelijk geprijsd is (greenfee van €36 tot €43 voor een hele dag), maar ook nog op redelijke afstand (3 uur) van Nederland ligt. Teetijden afspreken hoeft niet. Ook niet in de zomer. De baan is het hele jaar open, maar de beste tijd om te golfen is hier van april tot november. Tot slot nog een pluim voor Le 19ιme Trou. Het restaurant van Golf des Ardennes. Marie Josephine Scoville toont daar haar culinaire kunsten en is wat ons betreft een aanrader.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Ardennes

Beoordeling met 3 sterren

Het had er de laatste weken veel geregend en daar heeft de baan erg onder geleden. De tees waren erg slecht en ook de fairways waren alles behalve fair!

i.h.m.borghstijn | 12-10-2019 | review: Ardennes

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie golfbaan wat precies in het landschap past. De holes gaan gloeiend op en neer met een paar blinde slagen. Toch zijn de fairways breed en kun je je bal steeds goed terugvinden. Geen hole hetzelfde en prettig te spelen. De greens waren een beetje traag. Wel steeds vrij vlakbwat heel fijn was met de alluderende holes. Ontvangst was heel prettig en zonder te vragen kregen wij 20% korting op de greenfee. Het was heel rustig en konden zo starten. In het restaurant konden wij helaas niets meer eten. Wel een heerlijke bier en wijn kunnen drinken. Komen zeker terug om weer hier te spelen.

grietveld.jeroen | 06-08-2019 | review: Ardennes

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke en goed onderhouden baan tussen Charleroi en Reims. Mooie baan tussen de bossen en heuvels hole 14 is waanzinnig over het water maar hole 6 7 en 8 zijn erg uitdagend.

toonkruize | 21-04-2019 | review: Ardennes

Beoordeling met 4 sterren

Mooi aangelegde baan. Uitdagende holes. Buggy aanbevolen. Lekker gegeten in het restaurant. Vriendelijk geholpen. Echt een plattelandsbaan, veel locals en wat greenfee-spelers. Aanrader als je in een rustige en gemoedelijke sfeer wilt spelen.

Haconel | 30-08-2018 | review: Ardennes

Geef ook een beoordeling van Golf des Ardennes

Schrijf een beoordeling voor Golf des Poursaudes