logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Bretagne  >  Pleuneuf-Val-Andre (Côtes d'Armor)  >  De Pléneuf-Val-André Golf

De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.2
Lees de beoordelingen over De Pléneuf-Val-André GolfGeef ook een beoordeling van De Pléneuf-Val-André Golf

Touroperators en aanbiedingen voor De Pléneuf-Val-André Golf

Executive Golf Travel

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan. Zeer goede fairways en greens. De greens waren niet al te snel. Vanwege het recente prikken en bezanden gaf men ongevraagd 10% korting op de greenfee. Daar was echter nauwelijks iets van te merken. De holes 10 tm 12 zijn langs de oceaan en werkelijk adembenemend mooi. Enige minpunt waren de toiletten in het restaurant. Het dames toilet was buiten gebruik en het heren toilet ronduit smerig.

brand027 | 17-09-2021 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Met de regen van het voorjaar en zomer, lag de baan er baan zeer goed bij. Op de range bleek al dat de greens uitzonderlijk snel waren. Voor een gemiddelde golfer onmogelijk wil ik wel zeggen, maar ik vond ze geweldig. De drivingrange is hard aan een opknapbeurt toe, wat een oude bende en heel slechte ballen. We zouden met 2ball spelen, maar ongevraagd komt er een Frans stel met kind (..) in een buggy erbij. Als beginners op deze baan, met wind en snelle greens, heb je er niks te zoeken. Dus na enkele holes uit elkaar, gelukkig. De start is niet eens zo moeilijk. Houd op de eerste hole de bal in het spel, speel een ijzer, want de rough is zo hoog dat je nooit meer je bal vindt. Als je op tik bent, kan je daar met een stevige drive eagle maken. De green op 1 helt sterk van voor naar achter en sterk links/rechts. De holes op de tweede negen langs de zee zijn geweldig. Het restaurant is om half 6 dicht. Wie bedenkt dat midden in de zomer en de baan vol? We hadden een mooie dag, de start was moeizaam en het terras leeg toen we terugkwamen. We komen daar vast nog een keer.

Rydercuppie | 25-08-2021 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan.M.n. de 2e 9 is erg mooi. Uitzicht op zee. Goede en snelle greens. Fairway was erg hard. Mooie ervaring.

jonkerkort | 17-06-2021 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Geweldig gelegen baan en mooi uitgezet. De fairways en greens zijn goed.

piet-hein | 15-08-2020 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige vergezichten, mooi onderhouden.

Golfmaatje | 25-07-2020 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een zichten! Mooie hoogteverschillen hole 10 en 11 zijn echt fantastisch en naast de zee. Een van de mooiere golfs.

inge1968 | 20-07-2020 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Je kan hier mooie deals halen voor de greenfee. De receptie is wat koeltjes helaas. We zijn ongevraagd ingedeeld met 2 Franse, oudere, beginnende golfers. Hoewel ze heel vriendelijk waren, ging het in de baan met het spel nogal moeizaam. Toen ik voorstelde om door te laten, volgde een duidelijk NON pas possible. Dat was voor mij het sein om de fligth te splitsen. Daarna lekker doorgelopen. De baan lag er heel goed bij, in voorbereiding op de Challenge Tour, over enkele weken: mooi gemaaide fairways, teebooxen en snelle greens. Op hole 10 sla je een kort ijzer met een blind schot op de fairway. De bal rolt over de heuvel ver naar beneden en je hebt niet meer dan een wedge naar de green. Grappige hole. Longhitters kunnen over de paal direct naar de vlag (ca. 200m carry), er is genoeg ruimte en gras achter de paal. De oefenfaciliteiten zijn prima, hoewel de rangeballen van de vorige eeuw zijn. Je kan de baan lopen zoals wij gedaan hebben, maar na hole 10 volgen enkele zware klimmen tot aan hole 14. Daarna is het goed te doen. De baan is pittig voor minder vaardige golfers. Het uitzicht op zee maakt het een mooi dagje op de golfbaan.

Rydercuppie | 15-08-2019 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is echt geweldig. Het geen wat tegen valt is de bediening in het clubhuis en de keuken. Smiddags is er na 15:00 geen normaal snackje te krijgen. Personeel spreekt heel gebrekkig Engels. Maar ik zou er zeker nog een keer heen gaan. Is zeker de moeite waar om als je in de buurt ben te spelen.

brambo1971 | 09-08-2019 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Het is op veel Franse banen een verrassing of je met je tweetjes de baan in mag of toch veroordeeld wordt tot een vierbal, met een voor jou onbekend duo. Net op het moment dat we zouden afslaan meldden zich Joël en Nathalie, en dus vertrokken we toch als vierbal.
Het is altijd even afwachten of het matcht, maar dit Franse echtpaar van tegen de zeventig bleek aangenaam gezelschap, dat bovendien op prettig niveau speelde. En dat is geen overbodige kwaliteit op een baan als Pléneuf-Val-André.

De layout van deze baan - al jaren op rij onderdeel van de Challenge Tour (ook weer in 2019, van 5-8 september) - is allesbehalve kinderachtig, met een veelheid aan bunkers, glooiende fairways, snelle geaccidenteerde greens en soms intimiderende tees.
Als je de baan voor het eerst speelt, is het wel prettig om te weten hoe je de greens het beste kunt aanspelen, om bijvoorbeeld uphill-putts over te houden, of greensidebunkers uit het spel te houden. Helaas konden we geen baanboekje scoren (zijn ze er überhaupt?), en informatie over de pinposities ontbrak ook. Dat kan beslist beter voor een baan van dit kaliber.

Op deze site zijn de holes 10 en 11 al vele malen geroemd (terecht), maar als nieuwkomer sta je op de tee van 10 toch behoorlijk in dubio: moeten we nu in de richting van de paal knallen, met zwaar geschut, zoals de driver? Of blijven we voor de bunker die we wel vanaf de tee kunnen zien? We deden het laatste, met een ijzer-7, en hielden voor de approach een ijzer-8 over (en maakten de par – goede keuze dus). Opmerkelijk is dat de fraaie hole 11 beoordeeld is als de gemakkelijkste van het parcours (stroke-index 18). Zo voelt het niet als je helemaal boven staat.

En wat te denken van de green van hole 12? Eenmaal boven zie je dat deze erg breed is, en min of meer uit twee delen bestaat. Dat is nuttige info bij het aanspelen... Neem na hole 12 wél alle tijd voor de klim naar de tee van de par-3 13de (althans, als je het parcours loopt, wat goed te doen is).

Ondanks het missen van deze info toch heerlijk gespeeld, want de baan bleek in uitstekende conditie. Wat ons ook hielp aan een aardige score waren de prettige weersomstandigheden: nauwelijks wind en aangename temperaturen. Alleen wel jammer dat je ook op deze baan ’s avonds geen beroep meer kunt doen op de keuken. Bij de lunch zat zowel het clubhuis als het terras zo goed als vol, maar na zevenen is er weinig meer te beleven. De bar was nog wel open en de vriendelijke dame van de receptie bleef nog even langer, zodat we ons toch konden opfrissen.

louiswesthof | 10-07-2019 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst zowel aan balie als in het clubhuis.

rietjemorsink | 28-06-2019 | review: De Pléneuf-Val-André Golf

Geef ook een beoordeling van De Pléneuf-Val-André Golf

Schrijf een beoordeling voor Golf Bluegreen Pléneuf-Val-André

Hotels in de buurt

Golf Hotel Des Ormes