logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland

Golfen in Nederland

 D   F   G   L   N   O   U   Z 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Drenthe

14

4

9

1

9

5

Flevoland

9

2

4

3

4

3

Friesland

7

3

4

2

5

Gelderland

29

7

18

4

15

14

Groningen

4

2

2

2

2

Limburg

18

7

10

1

6

11

Noord- Brabant

43

18

20

3

19

21

3

Noord- Holland

37

16

15

5

17

16

1

Overijssel

18

5

10

1

10

6

Utrecht

20

11

8

1

9

7

3

Zeeland

8

3

5

1

7

Zuid- Holland

38

17

21

16

16

3

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een supermooie baan met gevarieerde en uitdagende holes in een mooie omgeving. Eigenlijk is er geen enkele hole hetzelfde qua lay-out. Dus niet wat je vaak ziet dogleg rechts , dogleg links en dan heen en weer door de baan. Een par 4 hole kan door echte longhitters in een keer over het water worden gehaald dus risk and reward hole. De baan lag er zeer goed bij met eerlijke / goede greens. Enige minpunt (heb ik ook bij Marshall en receptie aangegeven) waren de wel zeer slechte bunkers. Sommige lagen echt vol met stenen / kiezelstenen (zie foto). En weghalen had geen zin want de stenen/kiezels lagen ook onder het zand. Leek wel of je een kiezelpad aanharkte. Heb daarna niet meer uit de bunker geslagen (speelde toch geen kaart) want had geen zin om mijn dure wedges in een “kiezelbak “ aan gort te slaan. Begrijp het eigenlijk ook niet, want waarom kiezel/ stenen zand in bunkers aanschaffen en dat op zo’n mooie baan…. Terras van het restaurant kijkt mooi uit over hole 10 en 18 en je ziet in de verte aan het einde van hole 10 par 5 de ruïne van kasteel Bleijenbeek. Ook het golfmuseum in het clubhuis is voor de liefhebber een bezoekje waard want super leuk en interessant om de historie van golf te zien en zoveel mooie Hickory clubs.

raymond.poublon | 20-09-2021 | review: Bleijenbeek / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Geweldig om er weer te spelen, uitstekend onderhouden en geweldige greens. Fijne gastvrijheid en prima uitgelegd allemaal. Een mooie baan met holes in diverse uitvoeringen, bosrijk, hoogte verschillen en enkele waterpartijen.

fhmanders | 20-09-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Hartelijke ontvangst op de open dag. Leuk en gezellig rondje gelopen

rep.schouten | 20-09-2021 | review: MariŽnweide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig baan met veel verassingen, waterhindernissen, veel bomen, fairway bunkers en geaccidenteerd terrein. Mooie greens, ondanks dat ze net waren bezand toch snelle greens. Het restaurant biedt uitzicht op hol 18 met een mooi terras. Bediening is zeer attent en je kunt er heerlijk dineren.

ruud_mutters | 20-09-2021 | review: Het Rijk van Sybrook / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Er waren wel wat plekken op de greens, dat maakte dat deze niet 100% goed waren maar de greenkeepers hebben zeker hun best gedaan om dit zo goed als mogelijk speelbaar te maken. Je wordt op Reymerswael altijd goed onthaalt en de keuken is zeer goed. Proficiat voor de vriendelijkheid.

playpaul | 20-09-2021 | review: Reymerswael Golfvereniging / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Op deze zonnige dag te gast bij Golfbaan Liemeer. Holes waren uitdagend genoeg om een leuke dag te hebben. Wat heel erg tegenviel waren de greens. Zandig en hobbelig. Zoals een tuindeurmat. Af en toe last van de wind op deze polderbaan.

R.Hermes | 20-09-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige dag, met een prachtige omgeving en dito baan. De baan vereist strategie en slim spel en je loopt heerlijk in de natuur. Ondanks dat het redelijk druk was toch erg relaxt gelopen. Greenkeepers keep up the good work! Heel klein verbeter puntje de bunkers zijn erg stevig.

martijnl | 19-09-2021 | review: Midden-Brabant Golf en Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige bosbaan met veel variatie, lag er geweldig bij. Clubhuis is gezellig en er heerlijk gegeten, vriendelijke bediening, die weten hoe het moet. We komen er elk jaar weer terug. Aanrader.

esther.tierie | 19-09-2021 | review: Midden-Brabant Golf en Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

was als greenfeespeler uitgenodigd op een prachtige zomerse dag (dat helpt).. vond de baan zeer goed onderhouden en de oefenfaciliteiten verrassend goed.. de sfeer op het terras en in het clubhuis mag wat vrolijker, wat mij betreft (beetje te zakelijk).. de Oosterhoutse heeft de naam min of meer "gesloten" te zijn voor greenfeespelers, ik heb daar niets van gemerkt overigens.. de par 3 baan is aanzienlijk beter dan par 3 banen in de omtrek van Breda.

dree.brouwers | 19-09-2021 | review: Oosterhoutse Golf Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met afwisselende holes, veelal zijn de holes goed afgeschermd van de naastgelegen holes waardoor je heerlijk rustig speelt. Hole 13 heeft een bijzondere, heel hoog gelegen green (als een terp). Hole 16 is fantastisch met een nauwe doorgang naar de green voor je tweede slag. Fairways zijn erg mooi, greens prima onderhouden. Enige verbeterpunt is dat de bordjes met overzicht van de hole veelal vrij ver weg staan. Ik kom hier heel graag terug.

Lodeboot | 19-09-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er goed bij. Mooie fairways. Geen snelle greens en niet altijd even eerlijk.

w.lutterman | 19-09-2021 | review: Hitland / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De baan ligt verrassend ingebouwd in een woonwijk, zodanig dat je eigenlijk nauwelijks merkt dat je tussen de huizen zit. De holes zijn - met uitzondering van hole 7 - niet heel verrassend maar wel uitstekend onderhouden. Een aantal bomen staat behoorlijk in de weg en daarmee wordt baanmanagement een interessante factor.

We hadden het geluk dat de greens geprepareerd waren voor de wedstrijd van morgen en heerlijk snel waren. Deze zijn trouwens op sommige holes behoorlijk geonduleerd en daarmee niet eenvoudig.

De oefenfaciliteiten zijn beperkt en op de korte driving range (alleen ijzers) was de ballenmachine zeer karig (ballen op?).

Het clubhuis is niet bijzonder, maar wel gezellig en de mensen zeer gastvrij. Bij het afrekenen werd de glimlach nog wat groter, want de greenfee is zeer schappelijk!

MartijnBroekman | 18-09-2021 | review: Heidemeer Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Voor ons de eerste maal op deze schitterende golfbaan. Vriendelijk personeel, en een pracht omgeving. Behoorlijk glooiend en veel blinde slagen. Knappe fairway's en snelle greens.
Een prachtige zonnige dag vandaag kan eigenlijk met deze baan alleen maar eindigen op een top dag. Wij gaan deze baan zeker nog eens spelen. Voor ons een aanrader.

edgiraffe | 18-09-2021 | review: Herkenbosche (v/h BurgGolf Herkenbosch) / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische baan. Vraagt om een plan en de juiste mentaliteit om je aan dat plan te houden ook wanneer (niet als maar wanneer) je in de meedogenloze rough belandt. Het is bedoeld als een in-land links en dat betekent geen gemanicuurde fairways. Een goed shot betekent niet per definitie een goede ligging. Dat is dus niet het gevolg van ‘slecht onderhoud’ maar het ontwerp en het juiste onderhoud van deze -voor veel golfers- uitdagende baan. Deze baan test niet alleen je golfkwaliteiten maar vooral je mentale kracht. Gelukkig krijgen de meeste spelers een paar extra slagen vergeleken met hun home courses en dat is niet voor niets. De kortere Executive Course vraagt nog meer skills dan de Champions Course. Ik ben dit jaar lid geworden en rijd graag een uurtje extra vanuit Amsterdam om hier te kunnen golfen. Een hele leuke vereniging en geweldig gastvrij team dat goed voor ons leden zorgt.

eriksanders | 18-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Nu met vrienden gespeeld, ontvangst was weer geweldig. Het blijft een prachtige heidebaan, al was deze bijna uitgebloeid. Weer heerlijk gegeten, sfeer was goed en bediening vriendelijk, kortom een heerlijke dag gehad, we zullen hier elk jaar terug komen.

esther.tierie | 18-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan om tijdens een vakantie te spelen. Eerste vier holes liggen achter elkaar en zijn prima speelbaar. Daarna is wat meer meer variatie. Onderhoud is prima. Hier en daar kunnen de fairways wat strakker gemaaid worden. Greens zijn meer dan goed. Groot, geonduleerd en eerlijk. Gevaar zit bij elke hole, door OB, aan de linkerzijde.

tniessen | 18-09-2021 | review: Ooghduyne Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Topdag met NN gehad, heerlijk gegolfd maar ook super BBQ gehad.

rep.schouten | 18-09-2021 | review: BurgGolf Golfresort de Purmer - Purmerend / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De ontvangst in het clubhuis, receptie en restaurant, was zeer vriendelijk.
De oefenfaciliteiten zijn van goede kwaliteit, driving range heeft voldoende oefen targets. De baan is mooi goed onderhouden en mooie snelle greens. De bunkers zijn goed onderhouden, al blijkt ook hier weer dat er genoeg spelers zijn die vinden dat een ander moet harken men vindt zich daar blijkbaar tegoed voor.
De marshall van dienst was zeer hartelijk en gaf ons nog wat baaninformatie.
Kortom een fijne baan om te spelen.

simon26 | 18-09-2021 | review: Westfriese Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een leuk aangelegde par-3 baan met korte holes. Helaas weinig afwisseling in lengte waardoor je nagenoeg op elke tee met dezelfde club in je handen staat. Oefenfaciliteiten zijn prima voor de baan. De lunch heeft prima gesmaakt en de medewerkers zijn erg vriendelijk. Het onderhoud van de baan is bovengemiddeld, zeker voor een par-3 baan. Prima greens, toch het belangrijkste op een par-3.

geerten | 18-09-2021 | review: Soestduinen Golfvereniging / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heel hartelijk onthaald, lekker gegeten.
Goede driving range, mogelijkheid om buggy’s te huren die je niet echt nodig hebt omdat alles dicht bij elkaar ligt, maar is toch handig?
Prachtig onderhouden baan, uitdagend met bomen en waterpartijen, zorgen dus dat je goed speelt of voldoende balletjes bij hebt.

VDB.nicole | 18-09-2021 | review: De Goese Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan echte moeite waard om te lopen?

tvdbiezenbos | 17-09-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Het ziet er allemaal prachtig uit. Goed onderhouden baan met brede fairways.
De onderlinge afstanden van de tees zijn soms wel erg lang.
Heel erg vriendelijk en gastvrij personeel.
Zeker een aanrader.

gesimons | 17-09-2021 | review: Bleijenbeek / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag geel/rood gespeeld in Brunssummerheide als gasten van het hotel.
Onze 12 uur starttijd gaf gelijk gedoe omdat er doorstarters moesten ritsen.
Uiteindelijk speelden we strak achter een vierbal met tweeballen in de nek ademend.

Omdat de baan lastig in elkaar is gestoken we goed kijken waarheen te spelen. Bijna alle holes kennen een gedeelte waar je tegen de spelrichting inloopt of speelt. Best gevaarlijk en regelmatig vlogen er ballen rond. De sfeer was vrij lawaaiig in de baan door de grote drukte en luidruchtige golfers,

Dat op de greens de sprinklers zonder waarschuwing aangingen was niet echt maar paste in het beel evenals het lawaaiige waar vrolijk werd gerookt.


Een leuke baan, heuvelachtig gebied met erg lange smalle holes en zachte trage greens. Misschien dat we niet getroffen hebben, maar deze golfbaan slaan we over in de toekomst.

Kezy | 17-09-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

mooie verzorgde baan met afwisselende holes, driving range waren ze helaas aan het maaien en ballen aan het rapen, chipping green waren ze aan het besproeien en putting green was die naam niet waardig.. kleedkamers gedateerd.
Terras clubhouse (met zeer vriendelijke bediening) geeft wel een heel erg mooie uitkijk over de baan.

molle1 | 17-09-2021 | review: Peelse Golf / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Mooie en uitdagende baan. Fairways zijn goed onderhouden maar dat geldt in veel mindere mate voor de tee box, baanaanduiding, bewegwijzering, paden naar de volgende hole, prullenbakken, etc. kortom het lijkt erop dat een deel van het onderhoud niet helemaal op orde is. De baan is deels heuvelachtig, dat is leuk, maar op de een of andere manier ontbreekt er “uitzicht”. Heeft iets beklemmends. Greens waren niet gelijk en zelfs ik merk dat. Erg aardige marshall, niets dan lof, maar een paar flights voor ons was wel een vierbal toegelaten van mensen die niet konden golfen en deels slecht ter been waren. Dat had als vierbal nooit gemogen en zorgde uiteraard voor een file. Marshalls moeten niet alleen aardig zijn maar ook ingrijpen. Driving range eind lopen/klimmen en de blauwe ballen zijn slecht te volgen. Clubhuis en terras in orde maar geen uitstraling en niet het gevoel dat je welkom bent. Lekker gespeeld maar geen goed gevoel over het geheel. Over een paar maanden misschien maar weer eens proberen.

WouterMulders | 17-09-2021 | review: Maastricht International Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Onder zeer mooie weersomstandigheden voor het eerst deze verborgen parel in Limburg gespeeld. En het was een soort van liefde op het eerste gezicht, mooi, uitdagend en zeer goed onderhouden. Prettig is ook dat de greens en teeboxen dicht bij elkaar liggen, een extra pluspunt. Kortom, met stip staat deze in mijn top 3 van NL.

rvanderkooij | 17-09-2021 | review: Hoenshuis Golf & Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De baan lag er in zijn geheel uitstekend bij. Tee box, fairways en greens waren in zeer goede conditie wat de toch wel stevige greenfee van €64 wel goed maakt. Op een aantal holes veel hondengeblaf te horen van het naast de baan gelegen hondenpension (reden van mijn waardering van 7.5 voor de ligging). De (sinds mijn laatste bezoek) gewijzigde hole 18 is zeer fraai maar gelukkig niet al te lang met ca 120 meter. Zonder meer een mooie slothole. Een van de weinige banen die begint en eindigt met een par 3 hole. Met deze baankwaliteit een aanrader voor een fijne golf(mid)dag en zo zeker een acceptabele prijs-kwaliteit verhouding. Complimenten voor de greenkeepersstaf.

HenkHazenberg | 17-09-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De golfcourse wordt zienderogen beter. Fairways en teeboxen waren goed. De greens waren helaas verschillend van kwaliteit en snelheid. De 9 holes zijn uitdagend door smalle fairways en natuurlijke hindernissen. Als introducé kun je voor aantrekkelijk greenfee-tarief 9 leuke holes lopen.

Loek Werring | 17-09-2021 | review: Rosmalen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan wel groot verschil 1e 9 holes en 2e 9 holes. Muv hole 5 de eerste 9 holes niet spectaculair of moelijk.

2e daarentegen erg mooi. Naast de fairway bal kwijt. Snelle greens goed onderhoud.

Service goed, maar toch een lage beoordeling voor de botte marshall die na 3 holes geheel ten onrechte ons maande sneller te spelen. Onbeschoft wanneer je eerst 80 Euro moet neerleggen en de holes binnen 4 uur speelt.

Greenfee vind ik wat te hoog voor deze baan.

Birdiekans | 17-09-2021 | review: Texelse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie bosbaan. Heerlijk ruime en rustige omgeving.

Helaas zijn een aantal fairways aangetast door de natuur (dieren), maar verder alles prima onderhouden.

Baan om nog eens terug te komen!

AnnemiekeK | 17-09-2021 | review: Hooge Graven Golf & Country Club / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Ik ben al op veel golfbanen geweest in binnen en buitenland maar Tespelduyn is wel heel bijzonder.
Zeker in de lente als de bloemen in bloei staan is het fantastisch om er rond te lopen.
Het restaurant levert topkwaliteit en het personeel is heel gezellig en altijd in voor een praatje.

bjornbulk | 17-09-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Heerlijk vertoeven op Tespelduyn. Je voelt je echt ‘thuis’.

Fredge | 17-09-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Zeer leuke uitdagende baan. De 1e 9 lopen makkelijker dan de 2e 9, in 2e 9 meer waterpartijen. De laatste holes moet je taktisch spelen. Baan onderhoud was prima. Greens hadden wat sneller gemogen. Verder zeer gastvrij aan de receptie en we kregen ook nog een voucher voor de volgende keer om 2 voor 1 te spelen. Na afloop nog gezellig drankje op terras gedaan, waar bediening prima was.

hansjanssen12 | 16-09-2021 | review: Peelse Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie klassieke bosbaan met uitstekend onderhouden fairways en best snelle greens. Driving range is prima. De course lay-out van de eerste 9 vond ik mooier, meer variatie, maar ook korter.
Sommige holes zijn een beetje apart geplaatst (en kruisen een andere fairway) maar dit levert geen problemen op. Alles doet voelen dat je op een oude stijlvolle club zit. Verwacht niet teveel franje in clubhuis en kleedkamers. Maar dat hoeft niet. Het terras kijkt mooi neer op de green van 18, lekker toeven met diverse (bier)kaart. Bediening is goed maar niet snel. Heerlijke dag op een mooie 18 holes bosbaan waar je je alleen in het bos waant.

HeroNemo | 16-09-2021 | review: Toxandria Noord-Brabantse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Met heel veel plezier golf ik op de golfbaan Bergvliet. Het is een prachtige baan waar je tegelijkertijd kan genieten van de natuur. De sfeer is ontspannen en gezellig. Het personeel is enorm vriendelijk en gastvrij. Na afloop is het heerlijk om op het terras of binnen een drankje te drinken, een hapje te eten of gezellig te dineren. Het restaurant ziet er altijd even verzorgd en sfeervol uit.

ojcdirkzwager | 16-09-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan.
Vriendelijk en enthousiaste mensen.

rooijakkers.ellen | 16-09-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan. Flink wat ondulatie. Wel jammer dat de greenkeepers nergens naar keken en blijkbaar dachten dat de baan dicht was. Bij 1 hole werd er zonder pardon over een bal heen gereden en bij een andere stond er een maai machine vlak voor de teebox Het duurde even voor we door hadden dat er helemaal niemand in zat.

geurt | 16-09-2021 | review: Prise d'Eau Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, mooie fairways. Heide stond prachtig in bloei.
Erg jammer dat de greens hobbelig en traag waren. Komen zeker keer terug.

Erik broek | 16-09-2021 | review: Hoge Kleij Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen golfbaan wel vlakbij de rijksweg maar daar merk je weinig van. Faiway super goed gemaaid, super goeie greens en mooi aangelegd. Ga hier absoluut nog een keer spelen.

MarsWeg | 16-09-2021 | review: Anderstein Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Afgelopen donderdag weer gelopen op Liemeer. Blijft onze favoriete baan vanuit onze woonplaats. Tespelduyn is onze thuisbasis, maar om 18 holes te spelen rijden we graag naar Nieuwveen. De ontvangst is altijd erg vriendelijk bij de inschrijving en de caddymaster. De baan is super uitdagend, divers en coursemanagement is een must. Blijf op de fairway? De greens zijn supersnel en lastig om te holen. Wij zijn en blijven dan?

Gerardo1301 | 16-09-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Golf touroperators Nederland:

3D Golfvakanties