logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Bretagne  >  Belle Ile en mer  >  Belle Ile en Mer

Golf du Belle Ile en Mer

Geef uw beoordeling van Golf du Belle Ile en Mer

Baan gegevens Belle Ile en Mer

Baan

14 Holes / 56 Par

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 42

€ 42

Lengte

cr

sr

Lengte

4395 meter

4806 yard

Adresgegevens Golf du Belle Ile en Mer

Pointe des Poulains

56360  Belle Ile en mer

Tel: +33 2 97 31 64 65

Fax: +33 2 9731 69 14

gcbi@libertysurf.fr

Website

Het grootste eiland voor de (zuid-)kust van Bretagne is Belle Ile en mer. Dit eiland van 10 bij 20 km is in ongeveer een uur bereikbaar met een "gewone" veerboot vanuit o.m. Quiberon. Vanuit Vannes vaart een snelboot via de Golfe du Morbihan in twee uur tijd naar het eiland. Het eiland met z'n 5000 inwoners is een oase van rust midden in de oceaan. De stadjes op het eiland waarvan Le Palais en Sauzon de grootste zijn kennen een gezellige drukte en een verscheidenheid aan winkeltjes en horeca-gelegenheden verder op het eiland leeft men in grote rust in dorpjes en buurtschappen. Rust is ook te vinden op de diverse prachtige zandstrandjes die zich hier en daar tussen de rotsen bevinden. Bezoekers voor slechts een dag hebben volop de gelegenheid het eiland te verkennen met huur-fietsen, -scooters of -auto's (huur voor een halve dag is hier heel gewoon).

Golf de l'extrême


Ook onder wandelaars is dit oord erg populair en begrijpelijk want met name het kustpad voert langs de spectaculaire rotskust om het eiland. Bij hun tour om het eiland passeren deze wandelaars op de noordelijkste punt van het eiland ook de golfbaan. Op de scorecard van de plaatselijke club wordt de baan geafficheerd als "Golf de l'extrême" en daarmee wordt niet alleen bedoeld dat de golfbaan op de uiterst noordelijke punt van het eiland is gesitueerd. Het is in diverse opzichten een baan van uitersten. Allereerst staat er op deze baan bijna altijd een strakke bries. Verder lopen enkele fairways op een flinke hoogte vlak langs de rotskust waar het water met donderend geweld tegenaan slaat. Hole 2 is gelegen op een ver in zee uitstekende rots, waarvoor vanaf de witte en gele tees zo'n 100 meter oceaan moet worden overbrugd. Dit alles bij de eerdergenoemde stevige bries heeft gemaakt dat golfers en wandelaars daar wat conflicten kregen. Het resultaat is dat ter wille van de veiligheid een aantal holes zijn gesloten en er nu nog een 14-holes-baan resteert. Ondanks dat zeker een baan die de moeite waard is om een krachtmeting mee aan te gaan. Voor bezoekers is het goed te weten dat op de club een ruim aantal huursets voorhanden zijn (ter voorkoming van onnodig gesjouw op en van de boot). Wel is aan te bevelen een voldoende aantal ballen voorhanden te hebben want de wind waait er, zoals gezegd, stevig en de rough is ongenaakbaar! Wilt U terplaatse verder in de bijzonderheden van de baan worden ingewijd vraag dan even naar Tony Tedeschi, de capitan des jeux, een gezellige eilander die de kneepjes van "zijn" baan goed kent. klik hier voor de baangegevens.

kaart

Geef ook een beoordeling van Golf du Belle Ile en Mer

Schrijf een beoordeling voor Golf De Belle Ile En Mer