logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Oostenrijk  >  Kärnten  >  Berg im Drautal  >  Golfclub Drautal / Berg

Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 5 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Golfclub Drautal / BergGeef ook een beoordeling van Golfclub Drautal / Berg

Baan gegevens Golfclub Drautal / Berg

Baan

9 Holes / 62 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40,00

€ 40,00

Lengte

cr

sr

Heren

4014 meter

4390 yard

62.5

101

Dames

3566 meter

3900 yard

63.3

100

Adresgegevens Golfclub Drautal / Berg

Am Golfplatz 1

A-9771  Berg im Drautal

Tel: 04712/82255

Fax: 04712/82255-5

office@drautalgolf.at

www.drautalgolf.at

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren

De Oostenrijkse gastvrijheid en ontspannenheid is hier op z`n best te vinden. Geen pronkerige clubhuis, geen parkeerplaatsen voor "het bestuur". Gewoon langs de snelstromende Drau parkeren en aanmelden bij de administratie in een kleine Oostenrijkse Hutte.
De baan was in prima conditie en de weersomstandigheden ook, dus hebben we hier driemaal heerlijk gespeeld. Wie denkt dat het allemaal heel gemakkelijk is, komt bedrogen uit met de hoogte verschillen en lastige holes. Natuurlijk is hole 7, tegen de wand van de rots geplakte afslag een bijzondere hole. Maar ook hole 1, over de hoogspanning, strak langs de out-of-bounds, op een oplopende green tegen een waterpartij, maakt het voor mij telkens weer een lastige start van de ronde.
Wat er ontbreekt is een horeca gelegenheid, het naast gelegen hotel lijkt niet geïnteresseerd in golfers. Dus daar voorziet de club in door een drankenautomaat bij de receptie te vullen met alcoholvrije drankjes.

BlindAsABat | 12-08-2020 | review: Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren

(+) Goed onderhouden fairways en greens, prachtige afslag bij Hole 8 op een platform tegen een rondwand
(-) Een echt clubhuis is niet voorhanden, wat m.i. afbreuk doet aan de appreciatie van de gehele club.

banjohan | 16-07-2019 | review: Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren

Alles vooroordelen over de negatieve punten van het golfen, worden hier te niet gedaan.
Een gezellige, bescheiden baan, zonder parkeerplaatsen voor de directie en dergelijke. Gewoon parkeren bij de rivier naast elkaar. Één van de leden bemenst de receptie en golfshop. Als je iets wilt eten ga je naar het nabij gelegen hotel/restuarant.
De baan is een 9 holes met verrassend lange holes die grotendeel in de bossen liggen en prima onderhouden zijn.
De mooiste is hole nummer 8. Op een gemaakte teebox, hangend aan de rots, speel je langs de snelstromende rivier een een hole waar menige golfbaan jaloers op zal zijn.
Veel plezier.

BlindAsABat | 06-05-2019 | review: Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren

Ik ben een semi beginner... dus voor mij is sfeer belangrijk zodat je je op je gemak voelt. En dat is zo! korte holes... meesten par 3.. met een prachtig uitzicht! En hier mag de hond aangelijnd mee. Wat een voordeel was voor ons hier op vakantie. Echt een leuke baan om je korte spel te oefenen. Baan lagber verzorgd bij. Gunstige prijs. Van een clubhuis kun je niet spreken er is ook alleen een dranken automaat.

info884 | 04-09-2018 | review: Golfclub Drautal / Berg

Beoordeling met 4 sterren

Super leuke 9 holes golfbaan. 5 x par 3 4x par 4. Alle holes zijn verschillend. 4 kortere par 4s en 1 lange van 190 meter heel smal door het bos. De baan lijkt makkelijk maar is het zeker niet. De greens zijn vrij klein en op 3 van de 4 korte par 3s wil je niet naast de green liggen. In het water of een aantal meter lager dan de green. Waardoor up and down lastig is. Je begint op een par van 140 meter met links en achter de green water. Vlag rechts achter de bunker maakt het nog lastiger. Hole 2 de makkelijkste 100 meter zonder bunker of water. Alleen hele kleine green. Hole 3 loop je het bos in en sla je door een smalle opening 190 meter het bos uit. Links is water tot 20 meter voor de green. Makkelijker te raken dan de green zelf. Hole 4 redelijk makkelijke par 3 120 meter.
Hole 5 1e par 4 350 meter droeg naar links. Beide kanten bomen. En een green met 2 niveaus.
Hole 6 385 meter lichte uitleg naar rechts. Rechts out of bounds. Links bomen.
Hole 7 prachtige par 3 140 meter met uitzicht naar de rivier. lig je niet op de green van 10 meter dan lig je meteen een stuk lager.
. Op hole 8 loop je met een trapje omhoog naar een hoger gelegen afslagplaats. Wel van een matje. 8 is een dogleg naar links waarbij de green een stuk hoger ligt. Afstand lastig inschatten. Hole 9 korte par 4 dogleg rechts die je eventueel over de driving range kan afsnijden. Je bal kan tegen gehouden worden door bomen. Of je legt de bal op maar ben je iets te kort rolt de bal naar rechts en heb je weer last van een grote kerstboom voor je neus. Erg leuke goed geprijsde golfbaan.

Driving range is wat klein. Driver mag niet gebruikt worden als er spelers lopen op hole 9. Chippen en putten en bunker oefenfaciliteiten aanwezig

Na afloop loop je een paar meter naar hotel berghof waar je een heerlijk drankje kunt halen of lekker kunt eten. Het clubhuis zelf is te klein en kun je binnen niet zitten. Gastvrijheid is erg hoog.

JdeG | 19-08-2018 | review: Golfclub Drautal / Berg

Geef ook een beoordeling van Golfclub Drautal / Berg

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Drautal/Berg