logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Bulgarije  >  Bulgarije  >  Kavarna  >  Thracian Cliffs Golf Course

Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.9
Lees de beoordelingen over Thracian Cliffs Golf CourseGeef ook een beoordeling van Thracian Cliffs Golf Course

Baan gegevens Thracian Cliffs Golf Course

Baan

18 Holes / 72 Par

Lengte

cr

sr

Heren

6060 meter

6627 yard

72,4

136

Dames

4483 meter

4903 yard

68,4

120

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Thracian Cliffs Golf Course

9656 Bouzhuretz Village

Kavarna

Tel: +359 58 510 510

E-mail

Website

Framed by rugged coastal cliffs and the vast blue of the Black Sea, the 18-hole Gary Player designed Signature course at Thracian Cliffs is one of the most dramatic golf courses on earth.
Located on the Marina Village circle the Club House offers golfers a comfortable place to meet, have a casual meal or drink as they begin their adventure on the course and as they return to reminisce of the highlights of the day.The full service Pro Shop is located adjacent to the Club House with a wide range of golf clothing, equipment and golf balls something every golfer should have plenty of in their bag for this spectacular course.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 5 sterren

Samen met mijn zoon een weekje golfen in Bulgarije. 2x Thracian Cliffs, Blacksearama en Lighthouse. Gisteren 1e keer Thracian Cliffs gespeeld. Man, man wat een mooie baan! Ik heb al heel veel banen gespeeld, maar deze staat nu op 1 net boven West Cliffs (Portugal) en Monte Mayor (Spanje toen die nog geopend was). Zeer goed onderhouden en erg uitdagend. Schitterende holes en dito vergezichten. Deze baan moet je een keer gespeeld hebben! Geen enkele hole of slag is makkelijk. Je moet echt recht kunnen slaan. Met hcp boven 25 heb je hier niets te zoeken; behalve je ballen :).
Op drivingerange kun je heerlijk van het gras afslaan op diverse doelen. Even oefenen daarnaast op puttinggreen kan geen kwaad; putten is soms zeer lastig op de snelle en mooie greens. Het enige dat wellicht ontbreekt, is een pitch en putt. Verder ontbreken prullenbakken in de baan.

Service op dit resort is super en het eten in een vd 6 restaurants, (wij aten gisteren bij Geti) was top. Ook daar erg goede service en mooi uitzicht over zee. Eten en drinken is naar Nederlandse maatstaven niet duur.

anton.vermeulen | 14-06-2021 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Starttijden ook s middags ze willen het liefst dat iedereen in de ochtend start dan is de baan rond 18.00 leeg.

wimsteijger | 11-11-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

nice weather, beautiful course.

chenqi600 | 01-10-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Wat een baan, wat een baan! Prachtig. Het is een voorrecht om op deze schitterende golflocatie te mogen spelen. De holes liggen fantastisch ingebed en vervlochten in het ruige kustlandschap met zijn krijtrotsen. Daarover zijn ongetwijfeld al veel lovende woorden geschreven.
Wij speelden de baan twee keer en die tweede keer biedt toch voordelen. Je kent dan al een beetje de lastige punten. Voor de single handicappers zijn de gele tees aan te raden. Wie boven de 10 zit kan beter overwegen om van zilver of wit af te slaan. Daarnaast zijn er voor de vrouwen en beginners nog groene tees. Er zijn meerdere holes waarbij de afslag vanaf geel, zilver en wit echt heel veel carry moet hebben voordat deze vaste grond onder de fairway-voeten krijgt. De starter adviseert dan ook bij de eerste keer dat je er speelt terecht om vanaf zilver of wit af te slaan.
De drivingrange en de putting green zijn armetierig. Passen niet bij het niveau van deze baan en bij de te betalen groenfee. Het clubhuis is ook niet echt gezellig. De horeca-tent bij hole 18 is een pleister op deze wonde, maar stelt op zich niet veel voor. De proshop heeft daarentegen een aardig aanbod.
Het is een supercommerciële baan. Dus als je een late starttijd hebt gebeurt het dat je gewoon moet wachten tot er een buggy terug is. Er zijn minimaal 240 spelers per dag, werd ons verteld. En naar handicaps wordt niet gekeken. Dus een ronde kan maar zo 5 uur duren als je, zoals wij, moet wachten en wachten. Accepteer daarom in voor- en najaar dan ook niet bij je reisorganisator/touroperator een starttijd die na 12.30 uur ligt.

henktenoever | 24-09-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Niet echt een gelegenheid aanwezig om even lekker na te genieten.

jangils | 24-09-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 5 sterren

Expectations were high as we stood on the first tee box. After the starter had informed us on the local rules and how to play the course we were ready! And, after a few hole we were very impressed; the views are simply spectacular!
The first 8 holes run along the coast, hugging it. Greens on the edge of the cliffs overlooking the Black Sea. The last 10 holes return at a higher level also with great views over the sea.
The course is in prime condition, from tee-box to green. Bunkers well placed and well maintained and of course in abundance, Gary Player style.
Pro-shop was a let down! Stocked with the basics, and expensive!
The clubhouse was a disaster, one person serving but overworked (and not at all friendly), so we decided to pass it by.
All in all, the golf was fantastic as was the course and well worth the visit.

DigbyBenn | 17-08-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

De fantastische foto's online hebben me overtuigd dat ik hier ooit moest spelen. Dus een starttijd online geboekt in de ochtend 09:00 uur. Contact via mail is goed verlopen. De volgende dag wilde ik nogmaals boeken maar als ik op dezelfde dag nogmaals zou spelen dan was de greenfee voor de helft (€55,00 dus). Het was een snikhete dag, weinig wind en volle bak zon. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat die mooie foto's van internet genomen zijn vanaf zee en nu je zelf op de baan staat zie je de mooie witte kliffen onder je, dus niet. Neemt niet weg dat je overal uitzicht op zee had en er dus fantastisch uitzag. Hole 1 verstandig begonnen met ijzer 4 en kort ijzer naar binnen dus green in regulation. Helaas 4x moeten putten dus de toon was gezet! De verplichte buggy is inderdaad een must want dit is niet te belopen. Veel omhoog en omlaag maar ook diverse lange stukken tussen de holes. En zo'n buggy werkt ook verkoelend. De koelbox aan onze buggy werd gevuld met ijs waardoor onze drankjes heerlijk koel bleven. Dit is een baan die je gewoon zelf moet beleven. Echt de moeite waard maar je moet echt wel een beetje kunnen golfen wil je hier plezier aan beleven.

edwin | 07-06-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Alle lof over deze baan is terecht. Zie ook de vele filmpjes die er over deze baan gemaakt zijn. Het klopt gewoon.
Om 10.30 gestart en de flight voor ons om 10 uur, dus we konden goed doorspelen en in ruim 4 uur rond. De starter waarschuwde dat een ronde ruim 5 uur duurt. Op deze baan is dat niet erg. De topdrukte is in de maanden april en mei. Juni al rustig en daarna te warm. Baan gaat ivm winter in november dicht en weer open in maart. De fairways zijn redelijk breed, dat mensen (veel) ballen verliezen is meer het gevolg van het intimiderende karakter van de baan (spelen vanaf sterk verhoogde t-boxen, steile kliffen langs de fairways, bunkers en struiken op strategische plaatsen). De moeilijkheid zit hem meer in de approach naar de green en de greens zelf. De greens liggen of hoger of lager dan de fairways, dus juiste lengte van de slag belangrijk. Greens zijn niet snel maar lastig te lezen. Het loont om de tijd te nemen om de juiste lijn te bepalen. Het rye gras zorgt ervoor dat vanuit de (lichte) rough slaan wat meer kracht vraagt (gras is stroef en bal ligt altijd een beetje opgeteed)
Personeel zeer gastvrij, service gericht en vriendelijk.

schiriel | 03-06-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 5 sterren

Erg moeilijke baan. 3x gespeeld en 1e keer 15 ballen weggeslagen. Een van de mooiste banen in Europa. Iedere hole heeft iets bijzonders.

marcel372 | 25-05-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

We speelden deze baan twee dagen na mekaar in mei. De omstandigheden waren ideaal : begin de twintig graden en droog.
Iconische baan waar ik al veel van gehoord had en dus ook hoge verwachtingen had. Ik kan gerust zeggen dat deze ruimschoots zijn ingelost! Wat een prachtige baan! Je hebt voortdurend een mooi zicht op de zee. Zeker de front nine holes zijn stuk voor stuk fantastisch. De baan is zeker niet makkelijk, maar zelfs als hoge hcp beleef je hier veel plezier.
Je kiest je tee box best ifv je carry. Zoniet zal je veel ballen kwijt zijn. Voordeel is wel dat je bijna overal ook makkelijk ballen terugvindt. De flora rond de baan was in deze tijd van het jaar heel mooi.
De baan is heel goed onderhouden. De greens zijn super. Wel vaak wat verhoogde ligging zodat de keuze van je approach shot niet altijd makkelijk is.
De oefenfaciliteiten zijn op het niveau van de baan. Enkel het clubhuis is wat minder. Er is aan de 18de hole echter wel een leuk terras voor een eerste drankje. Wat bij een dergelijke baan ook niet past is het gebruik van tokens voor de drinving range (20 ballen voor 2€), dit zou ongelimiteerd moeten zijn. Maar nu doe ik echt mijn best om een puntje van kritiek te vinden ;-).

ruubsie | 16-05-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course

Geef ook een beoordeling van Thracian Cliffs Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Thracian Cliffs Golf & Beach Resort