logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  Rotterdam  >  Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Geef uw beoordeling van Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Touroperators en aanbiedingen voor Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Baan

18 Holes / 72 Par

Adresgegevens Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Rotterdam

Op maandag 26 april 2010 is het startsein gegeven voor de aanleg van de GMG Golfbaan in de Oost-Abstpolder te Rotterdam.In gezelschap van Lucas Bolsius (wethouder Gemeente Rotterdam), Kees van der Meer (DB Deelgemeente Overschie), Erik van Heijningen (gedeputeerde Provincie Zuid-Holland), Leo Klaassen (Recreatieschap Midden Delfland), Kees van der Vaart (Reconstructiecommissie Midden Delfland) en Egbert Mulder (GMG Golfmanagement Group) is tijdens dit feestelijke moment de lange voorbereidingsfase afgesloten en een start gemaakt met de aanleg van de nieuwe golfbaan en de recreatieve inrichting van het terrein.

Ontwerp golfbaan


Het ontwerp van de nieuwe GMG Golfbaan is gemaakt door de gerenommeerde golfbaanarchitect Bruno Steensels. De golfbaan, die naar verwachting medio 2012 af is, zal een hoogteverschil kennen van 22 meter, waarbij je aan de ene kant uitzicht op Delft en aan de andere kant het stadshart van Rotterdam ziet liggen. Het wordt een 18 holes (par-72) golfbaan die zowel toegankelijk als uitdagend zal zijn voor recreatieve golfers, goede amateurs en bovendien golfprofessionals.

Noordpunt van de Oost-Abstpolder


Het terrein van bijna 70 hectare, waarop de golfbaan wordt aangelegd, is gelegen in de noordpunt van de Oost-Abstpolder, tussen de Schie, de Poldervaart en het bedrijventerrein Noordwest Rotterdam en is vanaf de jaren zestig in gebruik geweest voor de berging van verontreinigende grond. Inmiddels is het gronddepot afgedicht en door de Gemeente Rotterdam overgedragen aan de Provincie Zuid-Holland. GMG Golf Management Group, de Reconstructiecommissie Midden Delfland en het Recreatieschap Midden Delfland zijn, in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Rotterdam en de deelgemeente Overschie, verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied. Naast de golfbaan is er in het gebied ook ruimte gecreŽerd voor andere recreatie.

Meer informatie op: www.golfmanagement.nl

kaart

Geef ook een beoordeling van Golfpark Rotterdam GMG Golfbaan (in aanleg, gereed medio ???)

Schrijf een beoordeling voor Golf-In

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland