logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Curacao  >  Curacao  >  Santa Barbara Plantation  >  Old Quarry Golf Course

Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over Old Quarry Golf CourseGeef ook een beoordeling van Old Quarry Golf Course

Touroperators en aanbiedingen voor Old Quarry Golf Course

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Old Quarry Golf Course

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

USD 190 (€ 168)

USD 190 (€ 168)

Lengte

cr

sr

Heren

6198 meter

6778 yard

Dames

4941 meter

5404 yard

GVB

ja

Handicap

32,7

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Er zijn aangepaste greenfees voor hotelgasten en bij twilight start

Adresgegevens Old Quarry Golf Course

Santa barabara Plantation

Santa Barbara Plantation

Tel: +5999 840 68 86

Website

De Old Quarry Golf Course is een nieuwe golfbaan op Curacao die april 2010 in gebruik is genomen. De baan is een onderdeel van het nieuwe 5-sterren hotel van Hyatt. De golfbaan is een ontwerp van de golfbaanarchitect Pete Dye die met deze baan een typische Dye baan heeft aangelegd.Zijn banen kenmerken zich door een zekere spanning, uitdaging, en afwisseling. Op het oog lijkt het of Dye gewoon op een grote lap grond wat gras heeft gepand, maar al golfend kom je tot de ontdekking dat een Dye-golfbaan veel meer is dan alleen wat vierkante meters gras. De eerste holes lopen langs de zee en vandaar wordt landinwaarts gespeeld. Op nagenoeg alle holes is echter de zee of de baai Spaanse Water zichtbaar. Enkele holes lopen vlak langs het jachthaventje van het resort Santa Barbara. Door de ondulatie door de baan zijn de bounches soms fantastisch en kom je precies op de goede plek voor je shot naar de green, een andere keer verdwijnt de bal door een ongelukkige bouche in ondoordringbare bossaches.
Sommige holes zijn lang waardoor je net die extra slag nodig hebt, anderen zijn aan de korte kant en bieden mogelijkheid tot een goede score. Zo is hole 8 (par 5) een dogleg naar links waar je bij aanvang even op het verkeerde been wordt gezet. Het lijkt een enorme afstand die je moet overbruggen, maar longhitters kunnen in twee slagen op de green spelen, als ze de tweede slag over het water spelen. Zelfs als je wat minder ver kan slaan is het mogelijk op in drie slagen de green te halen en kan je, als je geluk hebt de hole in par uitspelen/
Er zijn op de Old Quarry nogal wat greens die hoger geegen zijn. Dat vergt beleid bij het aanspelen van de greens. Te zacht en je bal rolt weer velemeters terug op de fairway. Te hard en rolt over de overigens snelle greens en beland achter is rotxzooi of ander ongemak.
Vanaf de zogenaamde tips meet de baan 6970 meter. Totale lengte vanaf de backtees is 6546, middletees 6189, fronttees 5540 en forwardtees 4941.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 5 sterren

Doordat er veel regen gevallen was lag de golfbaan er schitterend bij. Onderhoud was een van de beste die ik ooit gezien heb.

mauroboer90 | 18-02-2021 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Een werkelijk prachtig aangelegde, schitterend gelegen en heerlijk spelende golfbaan. Design en inpassing in landschap uniek mooi. Heel ruim opgezet en weinig ‘verstorende bebouwing’ om baan heen. Misschien wel de mooiste baan van het Koninkrijk. Zeer geschikt voor de geoefende golfer. Mooie fairways en greens. Gezellig clubhuis (‘Boca 19’) aan het water vlakbij de 18e green. Eerste hole echter langs de zee bij de mooie pro-shop, dus na afloop eerst buggy inleveren bij pro-shop en dan met auto even naar Boca-19 (paar honderd meter).

PeterJanRubingh | 05-02-2021 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Terecht de mooiste baan in de Caribbean. Het is een prachtige rit door het complex heen naar de pro shop. De pro shop is uitbundig en had genoeg merchandise van de club en anders. De driving range is een wat Lange buggy rit dus daar moet je van te voren wel rekening mee houden. Op de eerste tee wordt je gelijk weg geblazen door het uitzicht langs de zee en de door de wind. De baan heeft verschillende gezichten. De eerste paar holes langs de zee hebben een open links stijl, daarna voornamelijk inland stijl langs de Tafelberg. Alle holes zijn prachtig en doordacht ontworpen. De golfbaan is perfect onderhouden, met goeie rappe greens en mooie fairways. Zeker voor de prijs waar ook een buggy bij in zit, is de prijs-kwaliteitverhouding van de golfbaan erg goed. Zeker een must-play voor de golf liefhebber als je op Curaçao bent.

rickvdmeer95 | 30-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Het was een genot om tijdens de pandamie mogen spelen op de Old Quarry op Curacao. Het was enorm rustig, maar de golfbaan was in een goede conditie. Helaas was het clubhuis dicht en waren er geen broodjes te krijgen. Water was er wel genoeg ook in de golfbaan. Het is goed dat ze een buggy verplichten want de afstanden tussen de holes is nog al een stukje, ook naar de driving range is een stukje rijden.

Golfgirl_Jolien | 25-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 5 sterren

Dit is de mooiste golfbaan van het koninkrijk! Ontworpen door Pete Dye. Veel holes hebben een prachtig uitzicht op zee, dan wel op het Spaanse Water. De baan is gesitueerd tegen de Tafelberg zodat er behoorlijke hoogte verschillen zijn, terwijl er tegelijkertijd veel holes met slechts wat ondulatie zijn. De greens zijn redelijk snel (en bobbelen niet!) vaak bewaakt met bunkers met goed zand er in. De ontwerper is beroemd vanwege zijn mind fucks en het afstraffen van mindere schoten. Dat is ook hier het geval. Het is zeker geen makkelijk resort baan!

toine.christian | 14-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

vanwege corona niet druk wel super goed onderhouden.

harryR1977 | 06-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, goed onderhouden. Jammer dat er niet echt meer een clubhuis is. Hole 19 daarentegen wel leuk na de ronde. Persoonlijk vind ik dit wel een moeilijke baan om goed te spelen. Wel een must als je er bent.
Omgeving prachtig.

arvidmunz | 06-09-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Een topkwaliteit baan in een zo goed als onaangetaste, ruwe, wilde omgeving. Mooie par 3's, uitdagende par 4's en relatief eenvoudige par 5's. Goede snelle greens, prachtige fairways, goed onderhouden bunkers en serieuze rough. Wind is er altijd en dus altijd een factor. Buggy inclusief. Verstandig als je meerdere rondes speelt gebruik te maken van de pakketten die ze hebben. En, voldoende gratis drinkwater in de baan! Begrijpelijk dat deze baan diverse prijzen heeft gewonnen. Toppers: hole 1: korte par 4, vol tegen de wind in langs de oceaan, meteen de smaak te pakken. Hole 4 vanaf de backtees: waar is de fairway? Hole 8: rondom het Spaanse water. Adembenemend. Hole 13, een van de mooiste par 3's die ik ooit gespeeld heb; tafelberg aan de linkerkant, soms hoor je de wilde geiten boven op de tafelberg blaten. Hole 18: 412 yards downhill par 4, nog 1 keer volle bak met de driver! Onmogelijke pin als hij achter het kleine frontbunkertje staat. Ronde afsluiten bij Boca 19! Aanrader!

jpmsmets | 12-02-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, geonduleerde baan! Werd heel leuk ontvangen door de caddymaster, was meteen gezellig! Oefen faciliteiten zijn goed in orde. Buggy bij de prijs in, dat mag ook wel voor dat geld! Leuk koelboxje op de buggy met een handdoekje, heerlijke afkoeling tijdens de ronde... Enige commentaar: clubhuis, bij de 18e green, en proshop/caddymaster, bij hole 1, liggen ongeveer 2 km uit elkaar, er zit een langgerekt hotel tussen...
Overall een gave ervaring!

ruuddenijs5 | 24-01-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Beoordeling met 3 sterren

Na Blue Bay (2dgn ervoor gespeeld) op naar Santa Barbara (Old Quary) bij aankomst erg rustig
Golfshop goed geholpen, konden geen koffie ☕️ drinken in het clubhuis, als we koffie wilde moesten we lopen naar de Italiaanse cafetaria
Niet echt gezellig, resorts en golfbaan ligt er verlaten bij, prijs greenfee erg hoog! (onder 18 krijg je 75%korting)
Start hole 1 langs het water en volle tegen wind is geen makkelijk begin dachten wij, maar behaalde alle 3 toch een par!
Baan ziet er redelijk verzorgd uit, maar voor de prijs mag het echt wel beter
Het is een leuke baan om 1x te spelen, maar absoluut voor mij zeker niet de mooiste in de Caribbean
Hole 19 clubhuis nier gezellig, waren de enige
Voor mij geen Curaçao meer dus ook geen golf voor ons daar.

Miga | 22-01-2020 | review: Old Quarry Golf Course

Geef ook een beoordeling van Old Quarry Golf Course

Schrijf een beoordeling voor Old Quarry Golf Course Curaçao