logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Gemert-Bakel  >  Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Golfbaan StippelbergGeef ook een beoordeling van Golfbaan Stippelberg

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan Stippelberg

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan Stippelberg

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

ledenbaan

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 60

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

5592 meter

6689 yard

Dames

5266 meter

6298 yard

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

nee

Opmerkingen

Momenteel is deze jonge baan nog niet voor greenfeespelers geopend. Alleen leden spelen.

Adresgegevens Golfbaan Stippelberg

Hooizak

5761 RZ  Gemert-Bakel

Tel: 0492-820020

Tel reserveren: tekst?

E-mail

golfclub-stippelberg.nl

De inmiddels 960 leden van Golfclub Stippelberg kunnen vanaf half maart 2011 op alle 27 holes van Golfbaan Stippelberg terecht. De 90 hectare grote (leden) Golfbaan Stippelberg ligt tussen de kernen Bakel en Milheeze, ten zuiden van natuurgebied ‘De Stippelberg’. In het voorjaar worden de holes 1 tot en met 9 van de Championship Course in gebruik genomen. Het bijzondere ontwerp, de grootte, schoonheid van de baan met haar vele waterpartijen én de stille omgeving, maakt dit door JolGolfDesign ontworpen golfcomplex uniek.



De Championship Coursevan golfbaan De Stippelberg telt met drie par 5’s, negen par 4’s en vijf par 3’s een lengte van 6116 meter. Hiervan is hole 8 met 536 meter de langste hole. Elke afslagplaats is voor zowel de heren als dames voorzien van een Back- , Standard- en Fronttee. De 9 holes Executive Course telt vijf par 3’s en vier par 4’s en heeft een lengte van 1913 meter. De afslagplaatsen zijn voorzien van een heren en dames tee. De eilandgreen van hole 9 eindigt evenals de green van hole 18 van de Championship Course voor het terras van het clubhuis. Hole 9 van de Championship Course eindigt nabij het clubhuis en wordt omsloten door de rondom de eilandgreen samenvloeiende Snelle Loop en Esperloop.

Golfbaan Stippelberg is een onderdeel van het Integraal Gebiedsprogramma van de Gemeente Gemert-Bakel, waarin maar liefst 400 hectare agrarisch gebied wordt omgevormd tot waterrijk natuur- en recreatiegebied. Om dit te realiseren is de zandwinning Bakelse Plassen uitgebreid. In combinatie met herstel van de landschappelijke waarden en de aanleg van nieuwe natuur, is er ruimte voor landbouw en andere economische functies. Golfclub Stippelberg is op 28 december 2006 notarieel opgericht. Het beheer van de 27-holes golfbaan, clubhuis (de deuren van het clubhuis gaan open op 24 januari 2011), driving range en overige oefenfaciliteiten én het personeel van golfbaan en clubhuis, is in handen van de Beheerstichting Golfbaan Stippelberg.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

pfvangellecum | 19-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 5 sterren

Wat een fantastische baan!
Heerlijk genoten, erg warm maar was vrij rustig.
Tot snel!

franksmits4 | 17-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Zelfs na dagen van droog weer en 30 graden+ ligt de baan er nog steeds goed bij. Verende fairways en goed verzorgde greens. Ruff kan uitdagend zijn, dus rechte ballen slaan. En hoe rustig en stil het er is. Een van de mooiste in de Regio.

martien1 | 17-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, met uitdagende holes! Greens snel genoeg waar nauwkeurigheid helpt met putten. Jammer dat er alleen bordjes met info van de hole bij gele afslagplaats staan, zodat ik vaak terug moest lopen. Het was heerlijk rustig, met name door hoge temperatuur (32 graden)

temporelmolog | 17-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan is het toch. Alles in top conditie, kortom op het korte gras blijven anders kan het je nog tegenvallen. Blij dat de baan altijd zo goed erbij ligt. Van TEE box tot green super. Fairways lijken af en toe wel een trampoline, veren echt mee.

Snel weer een starttijd boeken?

RonaldvanderEijk | 16-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

We speelden de golfbaan tijden een weekje vakantie op nabijgelegen camping. Een prima dagje uit. Een warm hartelijk ontvangst bij receptie met uitleg en we boekten een hole in one arrangement voor een prima deal greenfee diner en koffie. Dan zeker de moeite waard. We hadden geen tijd voor inslaan maar een driving range met floaters laat ik liever aan mij voorbij gaan. Direct een paar uitdagende holes waarbij al wat vertraging opliepen doordat het zoeken in de vele rough, de baan bleek wel een zogenaamde ballenvreter. Maar prachtige holes hoor zo langs het water en mooie hoger gelegen greens. Greens waren gezand, maar hard en flink rap nog. Bunkers waren niet geharkt, ondanks de harken. Tipje voor greenkeeping om in deze corona tijd toch even zo nu en dan de boel te controleren? Dank voor het water van de Marshalls in de baan op deze warme dag. Moeilijke baan, maar liep mijn hcp. Aanrader deze baan.

Backswing | 16-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 5 sterren

Blijft een spraakmakende baan,
waar je telkens opnieuw voor verassingen komt te staan.

h_maas5 | 13-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

E.Snijders | 10-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 3 sterren

De Lay-out van de baan is prima. Faciliteiten zijn ook goed maar ik vond het onderhoud van de baan zeer matig. Greens waren slecht. Geen een bunker was aangeharkt terwijl er gewoon harken liggen. Ik vind de baan in deze staat geen €65 waard.

ton.verbiesen | 09-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Beoordeling met 4 sterren

Vanmiddag 18 holes gelopen op De Stippelberg. Na een rit over wat landelijke wegen kom je aan bij de parkeerplaats met daar achter het enorme clubhuis. Na wat oefenen op de putt en chip greens (wat overigens nergens specifiek vermeld staat) onderweg naar hole 1, waar een vriendelijke marshal ons verwelkomde en de juiste richting op hielp.
De baan ligt heel mooi in het landschap weggewerkt, met pittige en vooral smalle fairways, mooie maar diepe bunkers en onvergeeflijke roughs aan alle kanten. De eerste negen holes liggen aan de ene kant van het clubhuis en de andere negen helemaal aan de andere kant. Die laatste holes liggen als een soort links langs een grote zandafgraving / waterpartij.
Gisteren speelden we de Swinkelsche. Dat maakt vergelijken gemakkelijk. De Swinkelsche is eerlijk gezegd wat afwisselender met ook wat bosranden en meer grasland, waar de Stippelberg vooral veel mooier en natuurlijker in het landschap ligt. De fairways van de Stippelberg zijn meer 'standaard', waar de fairways van de Swinkelsche meer bijzonder zijn met verschillende routes per hole. De greens van de Stippelberg waren kwalitatief beter dan de greens van de Swinkelsche.
Ik kan iedereen aanraden om ze gewoon allebei eens te spelen!

EricF | 06-06-2021 | review: Golfbaan Stippelberg

Geef ook een beoordeling van Golfbaan Stippelberg

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Stippelberg