logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  SOMEREN  >  Golfbaan De Swinkelsche

Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over Golfbaan De SwinkelscheGeef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan De Swinkelsche

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfbaan De Swinkelsche

Baan

27 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5324 meter

6367 yard

70,7

124

Dames

4591 meter

5491 yard

72,4

126

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golfbaan De Swinkelsche

Maarheezerdijk 10

5712 PC  SOMEREN

Tel: +31 493-49 44 22

E-mail

Website

Vlakbij de golfbanen Stippelberg, ’t Woold, Crossmoor, de Eindhovensche en Haviksoord ligt een prachtige nieuwe golfbaan, De Swinkelsche in het fraaie Someren. De baan is ontworpen door Frank Pont die alle ruimte kreeg om op ruim 90 hectare pure zandgrond alles te doen wat hij wilde om 18 wedstrijdholes én een 9 holes par-3 baan aan te leggen. Resultaat: grote, glooiende greens, weidse fairways, grote wilde bunkers, vijf bosholes en ga zo maar door. Lengte van deze par 72 Championship Course: maar liefst 6401 meter.

De Swinkelsche is eigendom van de broers Hendrik en Harrie Swinkels. Twee echte Brabantse melkboeren, die dit project met Harries echtgenote, enkele van de kinderen en sinds kort met baanmanager Derk Jolles, runnen. De eigenaren van De Swinkelsche zijn overigens geen familie van de bekende bierbrouwersfamilie Swinkels uit het nabijgelegen Lieshout. Hoewel deze wel vaak op de Somerense baan te ‘spotten’ zijn. Het baanonderhoud is in eigen beheer. Harrie en Hendrik maaien het liefst zelf het gras, maar er zijn ook twee greenkeepers in dienst. Ze worden geadviseerd door grasdeskundige Jan van Mondfrans die ontzettend enthousiast is over deze baan.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Nu in Corona-tijd vond ik het leuk om weer eens een beoordeling te geven. Wat blijkt, ik speel nu 2 jaar op de Swinkelsche en nog nooit een beoordeling geschreven. Ik dacht laat ik nu elke week een beoordeling geven per hole.
Hole 1 par 4 van 354 meter stroke-index 17.
Een relatief makkelijke hole, brede fairways en alleen gras bunkers. De greens waren vandaag enorm snel, wat bleek net geprikt en gerold. De baan ligt er weer eens fantastisch bij. Advies, lees het commentaar van de pro op de website hoe je de hole het beste kunt spelen. Helaas miste ik vandaag de par-put, maar kwam er met een nette boogie vanaf.

DeGolftraveller | 23-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Leuke en mooie golfbaan. Veel afwisseling tussen de layout van de holes. Gelukkig staat er in het beekje meestal weinig tot geen water. Golfbaan is zeer goed onderhouden. Vriendelijke marshal met goede uitleg over de baan en voorzieningen. Goed coronageorganiseerd ook en ook bediening in baan. Topper.

SanderVisser | 22-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld op de Baan en wat mij opviel is de ruimenoefenfaciliteiten. Driving range heb je overal wel maar drie chipping greens, met korte fairways ervoor maken het inslaan echt een opwarmertje. De baan is goed onderhouden en erg breed. Je hoeft niet bang te zijn de fairway te missen. Weinig rough en wel veel strategisch geplaatste bunkers. De greens, tsja wat moet ik daar van zeggen. Nog nooit zoveel 3 puts gehad in een ronde. Speelde ik slecht, dat niet maar ze zijn snel en geonduleerd. Komt dus geregeld voor dat je verder weg komt te liggen na een put. Dat is niet fijn voor een goede score. De baan en bewegwijzering zijn prima en een prachtige omgeving. Kom hier zeker terug want voor de prijs krijg je heel veel. Zeker een aanrader.

danieldol75 | 21-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

vorig weekend waren we te gast op golfbaan Swinkelsche. De club adverteert al jaren met "zomergreens het ganse jaar door". Vorig jaar een paar keren geweest en meestal was de golfbaan gewoon goed. Dieptepunt was rijm op de greens op een winterdag. Dan mag je wel adverteren altijd zomergreens, maar dan moet je zorgen dat ze bespeelbaar zijn. Heb ik toen ook aan de club gemeld. Ook bij mijn vrienden was er dus niet echt veel enthousiasme om dit jaar terug te keren maar na ons rondje van dit weekend zijn we helemaal overtuigd. De kwaliteit van de fairways (tapijt) en de ontzettend snelle en eerlijke greens: TOP! Ik weet niet wat er is veranderd (nieuwe greenkeeper?) maar hier komen we heel snel terug voor de democratische prijs van € 57,50.

peter.deploey | 21-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

baan lag er prima bij, fairways tapijt en greens snel maar lastig.

agilegolf | 19-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Een buitengewoon hartelijke ontvangst met Brabantse gezelligheid. Let op een interessant arrangement. Een leuke afwisselende baan met afwisselend zeer uitdagende en eenvoudiger holes. Goed onderhouden fairways en greens. Aanrader en zeker nog een bezoek waard.

Frits8 | 17-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige, uitdagende baan die je heel het jaar kan spelen op zomergreens. Ruim en breed opgezet met mooie grote ondulerende greens. Kwalitatief één van de topbanen in Noord Brabant! Enig puntje van kritiek zijn de "harde greens". Hoge aanvallende ballen bijten zich helaas niet vast op de green waardoor je vaak een extra chipje nodig hebt. Zeker een aanraderđź‘Ť.

ThijsvanKeulen | 16-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Wat een mooie baan. Prachtige ligging; heerlijk rustig. Lekker breed maar voldoende uitdaging door water en strategisch geplaatste niet te kleine bunkers. De baan (fairway en green) was goed onderhouden. De bal rolde zelfs nog, ondanks de regen van de laatste dagen. Hartelijk welkom en behulpzame mensen aan de receptie en in de baan. Buitenkant clubhuis ziet er mooi uit, maar vw Corona zijn we niet binnen geweest maar er was baancatering. Hier gaan we zeker terugkomen!

lieke_pennings | 15-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Prachtig en goed onderhouden uitdagende baan. Het hele jaar door goed speelbaar!

sneldersj | 14-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Zeer goed onderhouden en deze tijd van het jaar droge golfbaan. Greens waren vandaag snel.

wimgoris | 13-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Geef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan De Swinkelsche