logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Amstelveen  >  Golfcentrum Amsteldijk

Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Golfcentrum AmsteldijkGeef ook een beoordeling van Golfcentrum Amsteldijk

Touroperators en aanbiedingen voor Golfcentrum Amsteldijk

3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfcentrum Amsteldijk

Baan

9 Holes / 68 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 41

€ 46

Lengte

cr

sr

Heren

2389 meter

2858 yard

Dames

2226 meter

2662 yard

GVB

ja

Opmerkingen

Greenfee's op basis van 18 holes. 9 holes greenfee: €24 resp. €29

Adresgegevens Golfcentrum Amsteldijk

Ringdijk Boven Polder 4

1186 WB  Amstelveen

Tel: +31 (0)20-3030510

info@amsteldijk.nl

www.Amsteldijk.nl

Golfcentrum Amsteldijk won op 22 december 2011 de Golf award voor 'Golfbaan van het jaar 2011'. De weg was lang, maar de beloning is groot.Golfcentrum Amsteldijk ontving de award voor beste golfbaan van 2011 volgens de Nederlandse Vereniging van Golfbaaneigenaren (NVG) omdat er voor het eerst in lange tijd een nieuwe opzet is gemaakt waarbij gebroken is met de traditionele opzet van een driving range, putting green en oefenbunker.

Uniek oefencentrum

Het aanbod van oefenfaciliteiten op Golfcentrum Amsteldijk is werkelijk uniek in Europa en waarschijnlijk zelfs in de wereld. Op 44 hectare grond ligt er een 9-holes par-3 baan, een 9-holes A-status 'gewone' baan en het zogenaamde '9 Werelden van Golf'. Vooral dat laatste is de droom van elke golfer: op ruim 20 van de 44 hectare liggen negen verschillende oefenterreinen voor elk onderdeel van het golfspel.

De Wereld van Targets is een 300 meter lange driving range met veel doelen op verschillende afstanden.
De Wereld van Chipping heeft ruim veertig afslagplaatsen met negen doelen op een afstand van 15 tot 81 meter.
De Wereld van Bunkers heeft een potbunker, een greenside bunker, een bielzenbunker en een grasbunker.
De Wereld van Specials is een oefenterrein met targets tussen de 40 en 175 meters waarbij afgeslagen kan worden van licht scheve tot zeer schuine liggingen.
Op de Wereld van Grass kan vanaf een oppervlakte van 135x35 meter acht maanden lang vanaf echt gras worden afgeslagen.
De Wereld van Fairwaybunkers heeft een enorme fairwaybunker van waaruit naar doelen tussen de 75 en 200 meter kan worden geslagen.
De Wereld van Finesse is bedoeld voor die moeilijke tussenslagen. Er staat een target op 90 meter afstand en daar voor is om de 10 meter een lijn getrokken.
De Wereld van Pitching is een gebied met twintig afslagplaatsen en tien doelen op 10 tot 69 meter waarbij vanaf gras naar een green kan worden geslagen.
De Wereld van Putting heeft vier verschillende putting greens met een totale oppervlakte van meer dan 5000m2.

Nog niet klaar, maar er wel klaar voor

Hoewel alles al is aangelegd en een deel in september is geopend, is in januari nog niet alles bespeelbaar. Ger Loogman, samen met zijn vrouw initiatiefnemer van dit project, geeft aan dat de 9-holes par-3 baan en de Werelden van Putting, Chipping, Targets, Bunkers en Specials al wel in gebruik zijn. De andere Werelden zullen, als het weer zo blijft, waarschijnlijk eind maart open kunnen. De 9-holes A-Status baan kan naar verwachting in juni van dit jaar open.

Een dagkaart voor de Werelden van Golf kost op dit moment 10 euro. Daarvoor kan er een dag onbeperkt worden gespeeld op alle Werelden en op de 9-holes par-3 baan. Ballen zijn inbegrepen en trainingsadvies eveneens.

Verder zijn er maand- en jaarkaarten te koop voor een vast bedrag per maand. Zolang nog niet alles open is worden er extra kortingen gegeven.

Een jaarkaart voor onbeperkt trainen en spelen op de par-3 baan kost nu 29 euro per maand voor volwassen. Voor 40 euro per maand meer mag je onbeperkt gebruik maken van de inloop-groepslessen. Er worden 36 inloop-groepslessen per week gegeven in verschillende lesmodules door de op dit moment vijf beschikbare professionals. De groepen bestaan uit maximaal 8 personen.

'Het voordeel van al die verschillende oefenterreinen en de grote oppervlakte is dat je met meerdere groepen tegelijk kunt werken en dat er wel 200 man tegelijk kan trainen,' zegt Ger Loogman. 'Als alles straks open is en alles een beetje gaat draaien verwacht ik straks met tien pro's aan de slag te kunnen.'

Het duurde lang

Al jaren geleden zijn er plannen geweest voor de bouw van een 18-holes golfbaan op het terrein waar nu Golfcentrum Amsteldijk ligt. Keer op keer werd er bezwaar gemaakt tegen de aanleg in de Bovenkerkerpolder. In de jaren tachtig bleek het plan financieel niet haalbaar maar ook de gemeente werkte destijds flink tegen. Het bewuste gebied kenmerkt zich door een uniek slotenpatroon waarvan de oorsprong in de middeleeuwen ligt. Door de aanleg van een golfbaan, waar zeker 50 tot 60 hectare land voor nodig is, zou er teveel van dit landschap verloren gaan en zouden er teveel sloten gedempt moeten worden. In de jaren negentig was er één boer die de boel tegenhield door de grond niet te willen verkopen en om geen recht van overpad te willen verlenen.

Loogman bedacht later het oefencentrum en refereerde aan het bestemmingsplan, waarin staat dat het gebied ook voor recreatie gebruikt mocht worden. Met het nieuwe plan voor het Golfcentrum kon die boer bovendien blijven zitten. Met de 44 hectare van het Golfcentrum zit de boerderij op veilige afstand van eventuele foute drives en ook voor de aanrijroute is het land van de boerderij niet nodig. Op 21 december 2011 werd de uitspraak van de Raad van State bekend waarbij ook het door de Stichting Beschermers Amstelland ingediende bezwaar in Hoger Beroep op alle punten ongegrond werd verklaard.

De route, het laatste obstakel

Het enige probleem wat er nu nog speelt volgens Loogman is de aanrijroute. Er kan gebruik gemaakt worden van de toch al drukke aanrijroute over de Amsteldijk, maar velen zien dit als ongewenst en verkeersgevaarlijk. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een bestaande bouwweg die deels over een eigen terrein van Loogman loopt en aansluit op Groenelaan bij de A9. 'Tot nu toe werkt dit goed, dus de voorkeur gaat er naar uit om hier een asfaltlaag over heen te leggen,' aldus Loogman. Maar ook hier is bezwaar tegen gemaakt door de SP en omwonenden: 'De golfbaan was al omstreden, nu ook nog een weg ernaartoe?'
Half januari verwacht Loogman hierover uitspraak.

Link

Golfcentrum Amsteldijk

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Prima baan. Lekker wijd met leuke waterpartijen. Goed te doen voor beginner en toch nog uitdagend voor ervaren golfer. Wel veel lopen tussen de holes.

erik-jan.dammers | 16-10-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

leuke moeilijke baan ligging een paar 100 meter van de A9 af maar geen last van het geluid.

marcvegmond | 23-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Leuke club met heel mooie oefenfaceliteiten, gratis range ballen in de werelden van golf. Alle golf variaties kun je oefenen. Lessen van goede professionals. De baan tussen hole 4 en 5 is een pittig stukje lopen en ook weer terug van hole 8 naar 9. Personeel en bediening zeer vriendelijk en het eten in Brasserie 10 is geweldig.

pieter.koppenol | 23-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Een negen holes baan aan een zeer uitgebreide oefenfaciliteit. De prijs voor 18 holes was prima. Wil je inspelen dan betaal je €3,00 extra. De oefenfaciliteiten zijn zo groot, dat je hier uren kan inslaan en alles optimaal kan voorbereiden. De baan is netjes, maar zeker niet heel bijzonder te noemen. Fairways en greens zijn prima. Er is veel ondulatie door de baan, dus de bal ligt vaak onder of boven je voeten. De holes zijn kort en liggen dicht op elkaar. Op verschillende plekken moet je goed opletten, want je loopt dan dicht langs de afslagplaats van de volgende hole.
Omdat je twee keer dezelfde negen loopt heb je bij de tweede keer een voordeel. Van 4 naar 5 en van 8 naar 9 is het best een stukje lopen. Op zich niet erg, maar het is een saai stukje. Het clubhuis is recent helemaal verbouwd en van horen zeggen komen ook niet golfers hier eten. Dat moet wat zeggen...
Verder een prima baan voor een prima prijs. De Negen Werelden als oefenfaciliteiten zijn specialer dan de baan zelf.

PeterNH77 | 12-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Absolute en terechte publiekstrekker van dit golfcentrum is het oefencentrum De negen werelden, een faciliteit, die zijn weerga in Nederland en zelfs in Europa niet kent en dat op een steenworp afstand van Amsterdam. Op de tweede plaats komt het clubhuis/restaurant, dat ook in trek is bij veel niet-golfers, die langs de Amstel fietsen of in de buurt wonen. Belangrijk aspect daarbij is dan wel de kwaliteit van het bedienend personeel, wat die dag niet optimaal was. De golfbaan zelf is qua niveau duidelijk de derde pijler van dit golfcentrum, want ook op de prachtige zonovergoten zondag, waarop wij nog wilden golfen en andere banen helemaal bezet waren konden we hier nog gemakkelijk terecht, maar het oefengedeelte was helemaal vol.
De holes zijn aan de korte kant en de ligging soms erg dicht tegen elkaar aan, waardoor je het risico loopt in een out-of-boundssituatie terecht te komen. De stukken, die je moet lopen tussen de holes 4 en 5 en 8 en 9 zijn niet onoverkomelijk, maar als je 18 holes wilt lopen gaat dat wel vervelen, dus zou een wat lager tarief voor 18 holes dan de huidige € 48 niet misstaan. Kortom, rekening houdend met de beschikbare ruimte een prima en goed onderhouden baan met A-status om je skills in de praktijk te kunnen brengen en na afloop nog gauw even een drankje pakken, daar ontkom je niet aan bij de Amsteldijk.

FredBouwman | 12-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Super onderhouden fairways, super greens enkele bunkers lagen vol met water ivm extreem veel regen in de nacht voor ik er speelde maar de baan was uitstekend speelbaar hulde! Gezellige terras en prima parkeer plek.

adeweg | 05-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag weer eens naar Amsteldijk gereden en wat blijft dit toch een leuke golfbaan. Prima brede fairways, goede greens en een werkelijk fantastische trainingsfaciliteit waar je de 9 Werelden van Golf kan beleven. Een aanrader als je eens wat langer wilt gaan oefenen...

Hakort | 04-09-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke baan om te oefenen en om je spel te verbeteren. Je hoeft niet extra te betalen voor ballen. De par 3 is een prima oefenbaan, alleen soms iets te druk.

galton.aalse | 31-08-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Een relatief makkelijke baan, met enkele enigszins unfaire greens. Lay-out zal niet anders kunnen, maar loop afstand tussen hole 8 en 9 is niet top. De oefenomgeving is top, beter heb ik nog niet gezien.

hansnmderaaij | 31-08-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9-holes baan, met volwaardige PAR-3,-4 en -5 holes. Echter, wel vlak en niet altijd even uitdagend, maar als je een Q-kaart loopt ligt dat anders: je krijgt relatief weinig slagen mee. De baan zag er zeer goed uit: groen en weinig tot geen bruine plekken, zelfs niet buiten de fairway. Zeer ruime parkeergelegenheid. Waar iedereen loopt te sjoemelen met terras ruimte is dat op Amsteldijk heel simpel maar zeer effectief opgelost: een extra terras en een extra brasserie op de drivingrange. De driving range is enorm. Je betaalt ook niet in een automaat voor de ballen maar bij de receptie voor de toegang; de ballen kun je zoveel als je wilt uit grote bakken halen. Je moet af en toe wel wat extra meters maken tussen de holes, maar verdwalen is echt onmogelijk: de richtingen staan uitstekend aangegeven.

cees.hoogeveen | 28-08-2020 | review: Golfcentrum Amsteldijk

Geef ook een beoordeling van Golfcentrum Amsteldijk

Schrijf een beoordeling voor Golfcentrum Amsteldijk

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland