logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Hoogland  >  Golfclub Hoogland Amersfoort

Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Golfclub Hoogland AmersfoortGeef ook een beoordeling van Golfclub Hoogland Amersfoort

Touroperators en aanbiedingen voor Golfclub Hoogland Amersfoort

3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfclub Hoogland Amersfoort

Baan

9 Holes / 34 Par

Greenfee (prijsopgave 2015)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40

€ 45

Adresgegevens Golfclub Hoogland Amersfoort

Bunschoterstraat 23

3828 NR   Hoogland

Tel: +31 (0) 33 888 8475

http://www.gcha.nl

Nieuwe golfbanen, spannende uitbreidingen en verrassende ontwikkelingen van Nederlandse golfclubs zullen regelmatig door Golfreiswijzer worden belicht. Dit keer is het de beurt aan de gloednieuwe Golfclub Hoogland Amersfoort.

De grote stad Amersfoort was eigenlijk al jarenlang toe aan een nieuwe golfbaan. Met alleen de prachtige 18 holes van Golfclub De Hoge Kleij in Leusden en de 9 par-3 holes van Golfclub Soestduinen in de nabijheid is het aanbod voor de meer dan 150.000 inwoners van de stad eigenlijk maar karig. Tijdens haar open dag op 29 september van dit jaar werden de eerste vier holes van de gloednieuwe Golfclub Hoogland Amersfoort opengesteld. Uiterlijk in het voorjaar van 2014 moeten alle negen holes bespeelbaar zijn.

De weg naar een nieuwe golfbaan in Amersfoort was erg lang. Bert Schoenmaker, exploitant van deze golfbaan en tevens van Soesduinen, kende vele tegenslagen op de route naar de aanleg in Hoogland-West. Het lijkt bijna standaard te worden bij de aanleg van een golfbaan: problemen met vergunningen, protesten van natuurorganisaties over waterpartijen als modderkruipers en vleermuizen kunnen voor flinke vertragingen zorgen. Maar al deze problemen behoren nu tot de verleden tijd. Golfclub Hoogland Amersfoort is eindelijk in de afrondende fase en kijkt met veel plezier uit naar de toekomst.

De baan

De par-34 golfbaan die ongetwijfeld de A-status gaat krijgen, werd ontworpen door Alan Rijks. Rijks overlegde daarbij regelmatig met Andrew Hastie, head professional bij Golfsociëteit De Lage Vuursche en man van Lisette Hastie-Schoenmaker, de dochter van Schoenmaker. Het is een echte Rijks-golfbaan die uiteraard ook geheel naar de wens is van de exploitanten. Maar ook de echte golfliefhebber zal blij zijn met het spannende design.

Grillig gevormde bunkers, sterk geonduleerde fairways en greens, wasteland en waterpartijen zorgen voor de nodige uitdaging in de baan. Op de lange holes kunnen longhitters worden beloond, maar je moet wel echt zeker van je zaak zijn. Positiespel is waarschijnlijk verstandiger. Het is mooi om te zien hoe oude bestaande bomen en struiken in combinatie met de glooiingen de holes vaak smaller doen ogen dan ze in werkelijkheid zijn. Wat vooral opvalt is de stilte op de baan, ondanks de ligging langs drukke N199.

De eerste holes zijn open

Op 29 september werden hole 1 t/m 3 en hole 9 in gebruik genomen, mede om de inmiddels 150+ participanten die hebben ingeschreven vast te laten genieten na het lange wachten. Deze holes waren het eerst ingezaaid en zien er al prima uit.

De eerste hole, par-4 dogleg, is relatief vlak te noemen. ‘Een opwarmertje’, volgens de Rotterdamse golfprofessional Ron Warren die samen met Amersfoorter Maarten Siebelink de Golf Academy voor zijn rekening neemt. De korte par-3 tweede lijkt door het tussenliggende wasteland veel langer dan 120 meter. Bij hole drie, een par 4 van 390 meter, zullen veel golfers hun tweede slag opleggen. De toch al lange hole lijkt door het tussenliggende water van de Male Wetering niet in regulation te halen. De enige par 5 op de baan is hole 9, die 460 meter meet vanaf geel. Deze speelt terug over de Male Wetering en kromt om de driving range naar een goed bewaakte green.

De overige vijf holes hebben nog wat tijd nodig om goed bespeelbaar te zijn, maar genieten nu al van dezelfde sfeer met grillige bunkers, diverse shapes in de fairways, uitdagende greens en fraaie hindernissen.

Indoor en outdoor

Competitieteams opgelet! Golfclub Hoogland Amersfoort beschikt over een enorme indoor oefenruimte met zes korte chip/pitch holes, een grote putting green en twee vaste en een mobiele golfsimulator, uitgevoerd met 3 HD camera. Perfect voor training in de winter. Een uurtje op de golfsimulator met 4 personen kost slechts 17,50 euro.

Buiten staat een lange driving range, een putting green en een chipping green ter beschikking van de golfer. De toegang tot deze faciliteiten is gratis, voor de ballenautomaat kunnen Euro’s worden gebruikt of je vraagt een magneetsleutel aan bij de receptie.

Lidmaatschap en greenfee

Inspelend op de drukke en hardwerkende mensen van de grote stad heeft de golfclub maar liefst 8 verschillende soorten lidmaatschappen bedacht. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vol abonnement waarbij je elke dag mag spelen, maar wil je een abonnement voor maximaal 5 of 3 dagen of slechts 1 dag in de week, dan kan dat ook. Zo ben je gewoon lid van de club, maar je betaalt niet voor dagen waarop je toch niet kunt.

Bij alle abonnementen moet, net als bij de meeste andere golfclubs, eenmalig entreegeld worden betaald plus jaarlijks contributie en een horecategoed. Het eveneens verplichte certificaat, dat per soort abonnement anders is, kan verspreid over 3 of 5 jaar worden betaald.

De baan is absoluut niet besloten en greenfee-spelers zijn straks van harte welkom. Wil je nu al hole 1, 2, 3 en 9 eens spelen dan mag dat voor slechts 10 euro p.p.!

Kijk voor een impressie en alle informatie over Golfclub Hoogland Amersfoort op de website www.gcha.nl.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 3 sterren

Deze baan maar weer eens gelopen en het werd weer eens bevestigd, drukke baan, geen lekkere layout, trage flights voor je en niet vergevingsgezind.
Het begint al op de drivingrange, waar de netten de buurman moeten beschermen tegen alle balletjes die hij in de tuin krijgt. Ziet er vreemd uit. Dan de baan in, als verrassing spelen we een 4 bal. Waarom meld men dat niet als je je aanmeldt bij de caddymaster?
De baan ligt er verder mooi bij, wel erg hoge rough en met veel spelers in de baan loopt het dan meteen vast omdat veel spelers de bal moeten zoeken en daar ruimschoots de tijd voor nemen. Wat dan ook niet helpt is dat spelers met een hoge handicap dan van de gele tee's afspelen, kan de club niks aan doen, maar helpt niet in de ervaring. Zorgt er wel voor dat je dan op een gegeven moment met 3 fligts op een par 4 op elkaar aan het wachten bent. Paar keer ook goed opletten omdat je op afslagplekken nog wel eens geraakt kan worden door afzwaaiers van een andere flight.
Het restaurant is prima, wel aan de prijzige kant: € 19,10 voor 1 biertje,1 affliglem blond en 12 bitterballen.

oscarvandijk | 07-07-2021 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 5 sterren

De navigatie stuurt ons.
Een bord zegt verboden voor autoverkeer bij een soort fietspad.

Er omheen dan maar.
We rijden om de golfbaan heen en komen aan de andere kant bij hetzelfde fietspad met hetzelfde bord, alleen hieronder hangt een bord met “uitgezonderd bestemmingsverkeer” :)

Oprit van de golfclub:
Links een mooie strakke puttinggreen én vóór ons, een immense stalen halen (de indoorbaan?).
We gaan ‘m vandaag niet gebruiken maar hier komen we zeker nog een keer voor terug! :)

Geparkeerd, aanmelden en naar de drivingrange (bonnetje van receptie, geen pin bij de ballenautomaat).

De drivingrange heeft aan de rechterhelft een net op 50 m. afstand in de hoogte waardoor je van veel ballen moet raden hoe ze zouden zijn gegaan en hoe ver.

Nog even naar de puttinggreen en dan van start.

De puttinggreen is strak en super groen!
Ik putt een bal, deze remt zeer snel af!
Bij de tweede merk ik hetzelfde, jammer :(
Op naar afslag 1.
Bordje gemist of er was geen bordje, maar we liepen verkeerd.

Afslag 1 is richting een aantal gigantische bomen op een on-Nederlands ogende fairway, het lijkt wel of we in het buitenland zijn!

Aangekomen bij de green zien we glooiingen in de green, zó mooi!

Ernaast is een pad, met daar weer naast de teebox van hole 2.
Hier dient de eerste slag over een stuk zand-gebied te zijn (zand-fairway?) zoals ik zag bij Spanderbosch, maar hier was het gelukkig een PAR-3 dus grote kans dat je daar niet in kwam.

Ik zou alle holes wel willen beschrijven!

Ik heb meerdere keren gezegd dat het een baan is met het gevoel alsof je op vakantie bent!

Mooie teeboxen (hole 9 minder imposant).

Mooie fairways met bulten, kuilen en soms achtereenvolgend waardoor het groen golfslagbad lijkt :)

Mooie ruimte buiten de fairways zodat je je bal nog eens terug kan vinden als je niet rechtuit sloeg, of te ver (ook fijn)!

Super mooie greens... niet snel, maar wat een plaatjes!

Het grootste minpunt?
Er zijn slechts 9 schitterende holes :(
Deze baan moet op je Bucketlist!

coenkruijt | 02-06-2021 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, goed onderhouden. Route niet ideaal.

maartenpieren | 10-11-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Hoewel de greens dit jaar last hebben van een schimmel, is dit een hele fijne baan. Sommige greens behoorlijk geonduleerd en dus lastig. Goede afwisseling tussen korte en langere holes. Op hole 3 en 9 water met een magneet erin ;-).
De overdekte driving range is niet al te groot maar heel fijn. Het clubhuis is gezellig met vriendelijk personeel en je kunt ook lekker op een overdekt terras zitten.
Dit jaar hier lid geworden en geen seconde spijt gehad.

ellen.marissen | 26-10-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Ik woon dichtbij.

jaap.van.scheijen | 13-10-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9-holes baan. Helaas gespeeld toen net de tweede Corona periode weer begon, dus niet in het clubhuis geweest. Geen spectaculaire baan maar evengoed wel een baan waar op veel plekken de kleinste foutjes hard afgestraft worden.

cees.hoogeveen | 02-10-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Gezellig en kleine club.

cf.rodenburg | 28-08-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Het is een prima golfbaan, met uitstekende faciliteiten. Ik heb genoten van de holes, prima onderhouden en overzichtelijk. Voor ons uit de kop van Noord Holland was dit een vergelijkbare baan met Spierdijk, Heiloo en Sluispolder. Geen speciale reden om terug te keren. Gastvrijheid was top!

arnold.rodenburg | 28-08-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

Zeer gastvrij ontvangen, en heerlijk gespeeld. De baan lag er prima bij. Het enige probleempje was dat flights erg kort op elkaar starten waardoor er veel gewacht moest worden. Nadien heerlijk gegeten in het clubhuis. Zeker de moeite waard om naartoe te gaan.

henkjandouwsma | 19-08-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Beoordeling met 4 sterren

De greens zijn top verzorgt zeer uitdagende greens. De holes ligging wel wat dicht naast elkaar waardoor wel moet uitkijken voor ballen vanuit de andere baan.

bertdejong | 17-08-2020 | review: Golfclub Hoogland Amersfoort

Geef ook een beoordeling van Golfclub Hoogland Amersfoort

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Hoogland Amersfoort