logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Italië  >  Abruzzen/Molise  >  Miglianico  >  Miglianico Golf & Country Club

Miglianico Golf & Country Club

Baan gegevens Miglianico Golf & Country Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2019)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40

€ 65-70

Lengte

cr

sr

Lengte

5875 meter

6425 yard

Adresgegevens Miglianico Golf & Country Club

Contrada Cerreto, 120

Miglianico

Tel: +39 0871 950566

Fax: +39 0871 950363

info@miglianicogolf.it

miglianicogolf.it

Golf Club Miglianico is een 18 holes golfbaan, par 72, met een lengte van 5875 meter. De baan is omringd door bos, olijf- en wijngaarden en naast de vele bunkers, out of bounds zijn er spannende waterhindernissen. De fairways en greens zijn goed onderhouden, mooi gras dat het hele jaar door groen blijft. De baan is goed voor iedereen te lopen, de hoogteverschillen zijn minimaal.

De baan

De golfbaan, aangelegd door een van de beroemdste Amerikaanse golfarchitecten, Ronald Kirby, ziet er op het oog heel gemakkelijk uit. Hij is inderdaad goed te spelen voor de hoge tot gemiddelde handicapper door te kiezen voor de veilige weg naar de vlag met een of twee extra slagen. De lage handicapper wordt uitgedaagd om ‘er voor te gaan’ en op deze manier zijn of haar handicap ook echt te spelen. Vergeet vooral de altijd aanwezige wind niet, de ene keer uit zee de andere keer uit de bergen, als een extra moeilijkheidsgraad tijdens het spel. Hole 2 is een pittige par 3, lang met twee bunkers ervoor en een green die van rechts naar links afloopt. Probeer voor de green te blijven met je afslag.
Signature holes zijn holes 11 en 12. Hole 11 met een green in een boonvorm met geen ruimte erachter. Hole 12 met water voor de green. Let op de pinpositie, hoe meer de vlag vooraan staat, hoe moeilijker de approach over het water.

Restaurant

De Miglianico Golfclub beschikt over een uitstekend restaurant. Er wordt goed gekookt en er staan mooie wijnen op de kaart. Vermeldenswaardig is dat alle olijfolie afkomstig is van olijven van de eigen 1400 olijfbomen op de golfbaan. Zo lunchte ik er met een omelet van struisvogeleieren met groene asperges en geroosterde tomaten en olijven in een deegje. Daarna ravioli met paddestoelen. Spaghetti alla chitarra*, kalfsvlees met rucola en tomaat en eigen olijfolie. Dessert met aardbeien, kersen en amandelkoekjes.
In het restaurant worden vanzelfsprekend de bekende, uit dit gebied afkomstige, rode Montepulciano d’Abruzzen en de witte Pecorino en Trebbiano wijnen geschonken. Kenmerk van deze wijnen is een volle en rijke smaak. Vandaar dat ik verrast werd door de frisheid van de geschonken wijnen afkomstig van het nabij gelegen bedrijf Inalto. Eigenaar is Aldofo De Cecco, inderdaad zoon van… de bekende De Cecco pasta, die in Nederland overal te koop is. De Adolfo De Cecco wijnen worden gemaakt |nieuwvan druiven die groeien in wijngaarden op 450 meter boven zeeniveau. Druiven die groeien in een natuurlijk amfitheater waardoor de druiven niet alleen zon krijgen, maar deze ook vast houden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de grote verschillen in temperatuur tijdens dag en nacht. Alle druiven worden met de hand geplukt en in de kelder wordt er door de wijnmaker een elegante, smaakvolle wijn.

Geef ook een beoordeling van Miglianico Golf & Country Club

Schrijf een beoordeling voor