logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Amsterdam  >  Amstelborgh Golfclub

Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7
Lees de beoordelingen over Amstelborgh GolfclubGeef ook een beoordeling van Amstelborgh Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Amstelborgh Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Amstelborgh Golfclub

Baan

9 Holes / 54 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 15

€ 15

Lengte

cr

sr

Lengte

1726 meter

1888 yard

49,5

70,0

GVB

nee

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

nee

OpmerkingenAdresgegevens Amstelborgh Golfclub

Borchlandweg 6-12

1099 CT  Amsterdam

Tel: +31 20 5633333

Fax: +31 20 5633358

info@borchland.nl

www.borchland.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prima baan voor een snelle 18-holes.

HoutenKlaas | 29-10-2020 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke, kleine golfbaan met genoeg uitdaging.
Prettig personeel, prettig publiek.
Fijne uitgebreide drivingrange.
Leuke acties. 's Avonds ook eens geprobeerd! Leuk, genoeg goede verlichting.

IldiNemeth | 22-10-2020 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Laat je drivers en ijzer 3-6 thuis. Op deze baan kan je namelijk heel fijn je korte spel verbeteren. Veel pitchen en chippen. Samen met mijn pro de baan in geweest. Veel geleerd!

liesker | 16-10-2020 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie 9 par 3 baan. fijn om te oefenen voor het korte spel.

anja.jongbloed1 | 24-12-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een fijne par 3 baan, je kan hier goed het korte spel oefenen. Goed onderhouden.

anja.jongbloed1 | 01-11-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Interessante locatie vlakbij het Ajax stadion, soort van midden in de stad... korte afstanden maar wel met de nodige hindernissen... smalle baan bijvoorbeeld!

van.zijl | 25-10-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Teeboxen en greens kunnen echt schoner, voor de rest leuke baan!

joram.kersten | 20-10-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 2 sterren

De golfclub is goed bereikbaar, het ligt praktisch aan de A2 (ook vanaf de A10 goed aan te rijden). Als je onder de slagboom naar de golfclub toe rijdt passeer je eerst een aantal geparkeerde vrachtwagens die je niet het gevoel geven dat je bij een golfclub bent. Er zijn hier wel ruimschoots voldoende parkeerplaatsen.

Bij het betreden van het clubhuis kom je er achter dat je eerst door het restaurant moet om bij de receptie te komen. De dames van de receptie zijn erg vriendelijk en behulpzaam.
De kleedkamers zijn echter erg sober, en bij het zien van de douches begin je spontaan te huilen en besluit je direct om na je ronde thuis af te spoelen. De vloerbedekking is versleten en toe aan vervanging. De kleedkamers zijn echt niet meer van deze tijd.

Om warm te spelen is er een drivingrange met meer dan voldoende afslagplaats. Echt een plus is dat je niet zelf een balletje hoeft neer te leggen, maar dat deze na het slaan automatisch voor je wordt neergelegd.
Ook de twee putting greens zijn fijn om op te oefenen. Echter is het jammer dat er geen chipping area aanwezig is.

De baan zelf is een korte par 3 baan met holes variërend van 66m tot 137 meter. Een groot min punt van de baan is dat je moet afslaan van matten. Tevens kan het onderhoud aan de baan beter. Zo kan de staat van de greens beter en is de fairway niet kort gemaaid. Op sommige holes zag je niet waar de fairway stopte en de rough begon of omgekeerd. Ook het aanharken van de bunkers gebeurd hier waarschijnlijk 1 keer per week.
Een groot plus punt van deze baan is dat de baan in de winter ook in de avonduren te bespelen is (tegen een toeslag) door het aanwezige kunstlicht.

Ondanks het kunstlicht en de uitdagende 3 en vooral 4 de hole is mijn oordeel over de baan niet positief. Als je na je wil trainen en een par 3 ronden zou willen lopen zou ik adviseren om het 10 minuten verder gelegen Amsteldijk aan te doen.

Het is ook jammer dat er na afloop van de ronde niemand in het clubhuis te vinden was, waardoor wij ook snel weer weg zijn gegaan. Dit kan echter ook aan het moment dat wij er waren gelegen hebben. De club komt erg commercieel op mij over (ook bowlen, zalenverhuur, tennis etc. etc.) waardoor golf een beetje een ondergeschoven kindje lijkt.

Bogeyplayer8 | 04-06-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De baan is eenvoudig te vinden. Vanaf Afslag 1 Ouderkerk aan de Amstel op de A2 de borden met P2 volgen en dan kom je bij een betaald parkeerterrein.

Het clubhuis is rechts achteraan. De receptie zit redelijk verstopt achterin het moderne restaurant. Hier kan je een uitrijmunt krijgen voor Euro 3,00, die je niet kan teruggeven, omdat de systemen dat niet aankunnen.

In het gangetje bij de receptie vind je de kleine kleedkamers. De kleedkamers zijn gedateerd, evenals het aanwezige sanitair en de twee douches, dat echt een armoedige indruk maakt. Wel veel lockers, maar er zijn nergens handdoeken te bekennen!

De golfcourse is een par 3 baan. De routing naar de volgende hole staat goed aangegeven.
Hole 1 en hole 2 zijn eenvoudig te spelen. Hole 3 is uitdagend, want de vlag zit verstopt achter de coniferen, die je voor je ziet staan. Green wordt verdedigd door een bunker rechts en water aan de achterkant. Kijk goed uit, dat de green vrij is! Hole 4 is een fraaie tester met een lengte van 130 meter. Smal en lang met water links en rechts en bomen in het spel. Hole 5 is goed te spelen. Hole 6 is de derde uitdaging door de deels overhangende boom vlak voor je, die de green goed afschermt. Hole 7 is goed te spelen als je niet teveel links opzet, want dan gaat de bal het water in. Hole 8 en hole 9 zijn weer goed te spelen, waarbij de greens zijn verdedigd door een bunker aan de voorkant.

Deze baan kan je ook in de avond spelen, want de holes zijn verlicht. Bij kunstlicht geldt een toeslag van Euro 5,00 op de greenfee.

Passionforgolf | 18-05-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld met ze tweeën en een leuke dag gehad. Bij ontvangst een vriendelijke dame die ons welkom heten. Na het aanmelden konden wij de baan in. Het een een par 3 baan dus leuk om een keer het korte werk goed te oefenen. We hebben 2x 9 holes gelopen. Onderhoud is erg goed van de baan, leuke elementen en uitdagende waterhindernissen. Leuke dag gehad en als we in de buurt zijn komen we nog eens terug. Bedankt!

mick.visser | 30-04-2019 | review: Amstelborgh Golfclub

Geef ook een beoordeling van Amstelborgh Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Amstelborgh

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland