logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  Capelle a/d IJssel  >  Capelle a/d IJssel G & CC

Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 3 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 6.8
Lees de beoordelingen over Capelle a/d IJssel G & CCGeef ook een beoordeling van Capelle a/d IJssel G & CC

Touroperators en aanbiedingen voor Capelle a/d IJssel G & CC

3D Golfvakanties

Baan gegevens Capelle a/d IJssel G & CC

Baan

18 Holes / 69 Par

Type baan

Polderbaan

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ intro

Lengte

cr

sr

Heren

5220 meter

5709 yard

67.4

115

Dames

4434 meter

4849 yard

67.4

114

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Capelle a/d IJssel G & CC

's-Gravenweg 311

2905 LB  Capelle a/d IJssel

Tel: +31 10 4422485

Tel reserveren: ja

Fax: +31 10 2840606

info@golfclubcapelle.nl

www.golfclubcapelle.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 4 sterren

Eerste negen van Capelle zijn veel uitdagender dan de 2e negen. Helaas lag op een aantal fairways erg veel water, de greens lagen er prima bij. Clubhuis was gesloten vanwege corona, maar er was wel take-way mogelijk.

YvonnevanderHeide | 28-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 4 sterren

Deze goflbaan ligt erg laag en dat was aan de hoeveelheid tijdelijke waterhindernissen te merken. Wel waren de greens geweldig in conditie, geen kale plekken en vol gras. Is een niet lange golfbaan, dus tactisch spelen levert beste resultaat.
Clubhuis wegens corona gesloten, wel een gezellige ontvangst bij de receptie et de excuses vooraf voor de natte omstandigheden.

armand.van.neer | 28-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 3 sterren

Capelle is een typische polderbaan en ook nog heel slecht gedraineerd. kan ook bijna niet gezien de ligging (water in de sloten staat maar 25cm onder maaiveld). Je hebt zodoende in najaar al slecht het gevoel dat je op dik water speelt. De greens waren net gerold en gestoken en behoorlijk hobbelig. ook voorzien van de huidige alom aanwezige ziekte: niet gerepareerde pitchmarks. Clubhuis en sanitair waren dik in orde, bijna nieuw. spannend is de baan niet, wel erg smal en hole 8 is een heel taaie par 5 (meteen ook de enige op de baan).

frans97 | 14-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 4 sterren

Dit keer de 2e negen gespeeld. Iets uitdagender dan de 1e negen. Fairways behoorlijk nat en vol met blad. Ballen bijna niet meer terug te vinden, zeker met een vrij felle laagstaande zon. Greens zijn zeer goed, alhoewel met behoorlijk wat pitchmarks (per green heb ik toch wel een stuk of 3 gerepareerd).

corbisschops | 05-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 3 sterren

De CG&CG is altijd een fijne baan en uitdagend om te spelen.
Uiteraard is het tijdens de Covid-19 aanpassen. Flights terug naar 2 etc. Maar juist dan is een Marshall bij de start en met name bij Hole 10 (par3) zeer belangrijk. maar in de middag is er geen Marshall dienst (?) Hierdoor ontstond er chaos en op hole 12 stonden wij met 2 flights op de baan en 3 flights bij de teebox. Dit heb ik helaas nog nooit meegemaakt. Ook slowplay maakt het niet leuker.
Daarnaast was de baan erg nat en matig onderhouden. Met name de bladeren waren niet verwijderd waardoor men de ballen op de fairway niet kon terug vinden. Helaas geen fijne ervaring. De vraag ''bent u hier lid'' als je een opmerking maakt is geheel overbodig.

jschilt58 | 04-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 4 sterren

Verrassend leuke baan om te spelen. Niet duur en prima onderhouden.

dickcroes | 03-11-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 3 sterren

Leuke baan om te spelen, maar wel heel nat en zeker na een fikse regenbui.

thom.burgers | 25-10-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 4 sterren

mooi rondje Hole 1-9 gelopen maar 2 min na ons bij hole 1 al iemand tussen gestopt, dat was dus niet zo prettig.

r_van_der_bijl | 17-10-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 2 sterren

Gespeeld op de 18 holes golfbaan van Golfclub Capelle in Capelle A.D. IJssel. Het was een zeer regenachtige dag hetgeen het spel in de baan geen goed deed, maar daarover verderop in deze recensie meer.

De golfbaan ligt in een zeer waterrijk gebied. De club heeft een ruime geasfalteerde parkeerplaats; een modern ingerichte- en ruime receptie. De horeca gelegenheid ligt op de eerste etage en is voor minder valide bezoekers / kijkers moeilijk bereikbaar. Het clubhuis is op de eerste etage ruim van opzet en heeft een groot terras, wat uitzicht biedt op de putting green en op de T-box en green van hole 10, een hole overigens die je tot nadenken stemt als het gaat over welk ijzer je gebruikt om te voorkomen dat je bal ruim over de green gaat.

Het horeca personeel is uitermate vriendelijk en klantgericht.

De vereniging heeft een goed uitgeruste driving range met aanpalende chipping en putting greens. Er is ook een grote separate putting green.

Recent is kennelijk de indeling van de holes 14 tm. 17 qua indeling gewijzigd hetgeen de te gebruiken technische hulpmiddelen voor problemen stelt.

Zoals gememoreerd was het een zeer regenachtige dag hetgeen de kwaliteit van zowel menige fairway en green geen goed deed. Op menige fairway en green ontstonden zeer forse plassen water. De enige die daar fun aan beleefde waren de eenden, die ineens extra speelruimte kregen. In dat opzicht is het een verbeterpunt om eens kritisch te kijken naar de drainage, voor zover dat mogelijk is op deze laag gelegen baan. Komt bij dat er heel veel vijvers en sloten in en rondom de baan liggen, waardoor de afvoer van overtollig water geen eenvoudige opgave zal zijn. De baan is wel ruim van opzet en is voorzien van fraai gegroepeerde bomenpartijen van diverse soorten. De greens zijn aantrekkelijk geonduleerd en zijn een regelrechte uitdaging, waarbij de green van hole 18 de absolute kroon spant.

Wat absoluut een aandachts-en verbeterpunt is, dat bij een aantal holes (met name in de lus holes 1 tm. 9) de T-box van een hole in het verlengde ligt van een green van de vorige hole en als het dan par 3 holes zijn, dan hoor je toch regelmatig het woord FORE door de lucht. Komt bij dat het de concentratie niet ten goede komt, als je in het verlengde van de green mensen ziet staan, die wachten op het afslaan van de green van hun te spelen hole. Dé oplossing is al even simpel als praktisch uitvoerbaar: leg de T- box een x-aantal meters verderop uit het zicht van de green van de vorige hole.

Kortom: ruime baan met goede faciliteiten en met een aantal verbeterpunten.

cnoomen | 25-09-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Beoordeling met 3 sterren

Golfbaan Capelle is een mooie baan met afwisselende holes. De holes zijn relatief kort, dus dat betekent oplettend spelen. Achter de greens is menigmaal weinig of geen ruimte dus oppassen. De greens zijn relatief snel en dat betekent hoog aanspelen om niet over de greens te schieten.
Punt van aandacht zijn ook de overhangende takken van de bomen. Je raakt snel die takken bij de afslag.

stegman.fred | 25-09-2020 | review: Capelle a/d IJssel G & CC

Geef ook een beoordeling van Capelle a/d IJssel G & CC

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Capelle

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland