logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zeeland  >  Domburg  >  Domburgsche Golf Club

Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Domburgsche Golf ClubGeef ook een beoordeling van Domburgsche Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Domburgsche Golf Club

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Domburgsche Golf Club

Baan

9 Holes / 70 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 75

Lengte

cr

sr

Heren

5435 meter

5944 yard

69,1

127

Dames

4855 meter

5309 yard

71,5

127

GVB

ja

Handicap

36 weekends 26

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Buiten hoogseizoen is de greenfee 55 resp. 65 euro voor 18 holes

Adresgegevens Domburgsche Golf Club

Schelpweg 26

4357 BP  Domburg

Tel: +31 118 586106

Tel reserveren: ja

Fax: +31 118 586109

E-mail

Website

Domburgsche Golfbaan 100 jaar


Op 5 juli 2014 bestaat de Domburgsche Golfbaan 100 jaar. Wat maakt deze 9-holes golfbaan zo uniek en waarom moet je hier zeker een keer spelen?
Eén blik vanaf de hooggelegen eerste tee is voor elke golfer genoeg reden om op de Domburgsche te willen spelen. Rechts zie je de golven van de zee richting de duinen rollen, voor je kruipt een spits toelopende linksbaan met prachtige glooiingen door diezelfde duinen. Naast de normale zandbunkers die hier en daar de fairways onderbreken bepalen de vele opvallende grasbunkers het unieke beeld van de Domburgsche.

Die grasbunkers zijn niet aangelegd, het zijn bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. De zogeheten ‘Atlantikwall’ van de Duitse overheersers liep over de Domburgsche golfbaan heen. Deze beruchte verdedigingslinie van de Duitsers bestond uit bunkers, afweergeschut en mijnenvelden. Vanaf de huidige tweede hole namen de Duitsers schepen onder vuur die de Schelde op wilde varen om Antwerpen te bereiken. In november 1944 werden de Duitse stellingen zwaar gebombardeerd door de geallieerden en door een geslagen bres in de dijk liep het eiland Walcheren onder water. De golfbaan werd zwaar, maar gelukkig niet onherstelbaar, beschadigd.

1914 - 2014 en verder

De Domburgsche Golf Links werd in 1914 al in gebruik genomen, vlak voordat de Eerste Wereldoorlog begon. De golfbaan was onderdeel van het plan om Zeebad Domburg aantrekkelijker te maken voor Engelse toeristen waarbij werd gekeken naar het succes van het Belgische Knokke. Die toename van Engelse toeristen bleef uit, ondanks de steeds verbeterende verbinding met Engeland. Volgens voorzitter Van de Poel had dat waarschijnlijk te maken met het feit dat Knokke een groot casino had, wat in Domburg toen nog ondenkbaar was. Tegenwoordig zijn het vooral toeristen uit Duitsland en België die Domburg hebben geadopteerd als vakantiebestemming.

Na de bombardementen in WWII heeft het tot zeker 1955 geduurd voordat de golfbaan weer in gebruik genomen kon worden. De golfclub, die pas in 1923 werd opgericht, had in 1939 slechts 17 leden. Tegenwoordig kunnen 600 leden genieten van deze unieke 9-holes linksbaan die al vele malen is uitgeroepen tot de beste 9-holes baan van Nederland.

Plannen voor uitbreiding naar 18 holes zijn er volgens de voorzitter onofficieel al vanaf 1914 en hoewel er in 2004 opnieuw is gekeken naar de mogelijkheden, lijken 18 holes op de Domburgsche voorlopig nog niet te worden gerealiseerd. Het is de vraag wat een 18-holes baan voor meerwaarde zou hebben voor de leden en voor het toerisme. De ruimte is er wel, maar niet in de duinen. Aan de andere kant van de N287, de Schelpweg, zouden negen holes kunnen worden aangelegd, maar deze zouden door de andere grondsoort een compleet ander karakter krijgen dan die van de 100 jaar oude linksbaan.

Jubileum met Joost Luiten

Voorzitter van de jubileumcommissie, Steven Molkenboer, fluistert Golfreiswijzer nog even in dat het, in het kader van het jubileum, vrijwel zeker is dat Joost Luiten op Tweede Paasdag (17 april) naar de Domburgsche komt. ’s Morgens wordt er een 9-holes wedstrijd georganiseerd voor de leden, ’s middags speelt Joost een demo-wedstrijd met de twee beste jeugdspelers (j/m) en met pro Niels Nijssen. Alleen een topnotering of de winst in de Masters zou de agenda nog kunnen veranderen.

Spelen op de Domburgsche

Op de Domburgsche koop je als greenfeespeler een dagkaart. Starttijden zijn er niet. Je kunt dus lekker negen holes spelen, even lunchen in het clubhuis en daarna nog negen holes of meer gaan spelen. Van de negen holes hebben drie holes een dubbele afslagplaats waarmee de tweede ronde net wat anders wordt dan de eerste. Over de kwaliteit van de baan hoef je je geen zorgen te maken, die is vrijwel het hele jaar door top. De ondergrond van duinzand zorgt voor een natuurlijk drainage waardoor de baan zelfs vlak na een flinke regenbui meestal direct weer goed te bespelen is.
Voor het spelen van de Domburgsche moet je wel in het bezit zijn van een EGA handicap van 36, in juli en augustus en in het weekend is de handicap-eis 26.

Kijk voor alle tarieven en voor meer informatie op www.domburgschegolfclub.nl.

Heeft u al eens gespeeld op de Domburgsche Golfclub? Laat dan een review achter op onze website.
Ga naar Golfreiswijzer.nl.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Baan was prachtig. Goede condities. Rough aan de hoge kant maar dat hoort erbij.
Wel een beetje lastig als je de routing echt totaal niet weet.

Caddie boekje was super handig.

Heel leuk om van de Bucket list te kunnen strepen.

Scheelde ook dat het 22gr en zonnig was?

daanL | 10-06-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met erg mooie uitzichten. Uitdagende holes waar je recht moet zijn om de bal terug te vinden. Snelle en harde greens, beter iets te kort dan te lang want je krijgt weinig stop op de bal.

j traanman | 09-06-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische holes, hoogteverschillen, uitzicht op zee, snelle greens. Een golfbaan die je in NL een keer gespeeld moet hebben.

Robert73 | 06-06-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan is in topconditie en de greens zijn super snel, het was een genot en fijn ondanks de wind om daar te spelen. Als in de buurt bent dan daar golfen en genieten van de mooie vergezichten.
En de greenkeepers jullie hebben er een top product er van gemaakt bedankt.

SanderWestdorp | 25-05-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

jvangessel | 21-05-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Een unieke dag volgens de caddymaster, want de wind blies met windkracht 7 om onze oren. En dat voel je al direct op de eerste tee waar je vanuit de hoogte neerkijkt op de baan en de schuimkoppen op de woest aanrollende golven. Het was dan ook werkelijk een belevenis om met goed oplijnen en laag houdende ballen de green te bereiken. Met slechts één bal verloren, zijn we daar aardig in geslaagd. Iets anders was het om laag te scoren, want de wind speelde met de bal en op de goed onderhouden en geonduleerde greens liep de bal menigmaal weg door de harde wind. Al met al was het een fantastische ervaring om onder deze omstandigheden op deze prachtige, echte linksbaan te lopen.

devrieswagm | 04-05-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan op een schitterende locatie. Afslag van de eerste hole is ongeëvenaard in Nederland. Verder lastige links (windkracht 7 vandaag). Maar zeker voor herhaling vatbaar.

martijn24 | 04-05-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Het stond al een tijd op m'n lijstje; spelen op de Domburgsche. Uiteraard vooral om de fenomenale ligging en het uitzicht vanaf de eerste tee box. En alleen daarvoor was het het al meer dan waard om er te spelen!

Ik moet wel zeggen dat ik de rest van de baan best lastig vond, wellicht omdat ik ook aan de bovenkant van de toegestane hcp zit. Relatief smalle (en soms gedeelde) faiways met aan weerzijde wandel- en fietspaden. Behoorlijk harde en snelle greens. Jammer genoeg ook een aantal behoorlijk goed geslagen ballen toch kwijt geraakt doordat we hem uit het oog verloren door heuvels en hoog gras. Aan de andere kant is dat natuurlijk juist ook de charme van deze baan.

Gastvriendelijkheid van personeel en met name de uitgebreide uitleg van de marshall waren fantastisch!

Zeker spelen als je de kans krijgt, een unieke ervaring!

RubenM | 03-05-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Na twee jaar speelden wij weer eens op de Domburgsche: een mooie, echte 9-holes golflinks met mooie zeezichten en sinds 1914 gelegen in een glooiend duingebied aan zee. De baan is uitdagend, ook door de zeewind, vrij kort, compact aangelegd en goed onderhouden. Gelukkig waren de bunkers GUR toen wij er speelden. De greens zijn snel en niet altijd gemakkelijk. De ontvangst was vriendelijk en gastvrij, ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen. Wij komen graag weer een keer terug.

baptistbouwman | 24-04-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Na jaren op onze bucketlist te hebben gestaan was het nu tijd voor De Domburgse. Onze hoog gespannen verwachting is waarheid geworden. Het is een genot om hier te mogen spelen.
De ontvangst door de marshall is vriendelijk en hij legde ons de golfbaan uit wat geen onnodige luxe bleek te zijn. Inderdaad moet je weten dat hole 4 en 6 de fairway delen.
De afslag vanaf tee 1 is een beauty vanaf die hoogte. Rechts het strand en de zee, voor je de duinen met daarin gedrapeerd de Domburgse. De greens waren snel en prachtig glad. Doordat ze flink geonduleerd zijn een hele uitdaging om juist aan te spelen. Ook de fairway lag er strak bij. Complimenten aan de greenkeepers daar.
We komen zeker nog eens terug.

willemjvdlinden | 09-04-2021 | review: Domburgsche Golf Club

Geef ook een beoordeling van Domburgsche Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Domburgsche Golf Club