logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Overijssel  >  Hengelo  >  Driene Golfclub

Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over Driene GolfclubGeef ook een beoordeling van Driene Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Driene Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Driene Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

Bosbaan bijna een eeuw oud

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40

€ 40

Lengte

cr

sr

Heren

5418 meter

5925 yard

69,1

125

Dames

4805 meter

5255 yard

70,8

125

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Driene Golfclub

Morshoekweg 16

7552 PE  Hengelo

Tel: +31 74 2508466

Tel reserveren: ja

info@golfclubdriene.nl

www.golfclubdriene.nl

In het prachtige Twentse coulisselandschap ligt de bijna een eeuw oude golfbaan van de Golfclub Driene. Deze mooie negen holes baan behoort tot de top 10 van Nederland. Opmerkelijk zijn de fantastische doorkijkjes die het coulisselandschap met zich meebrengt.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Golfclub Driene is een prachtige 9 holes golfbaan gelegen net buiten Hengelo. De golfbaan behoort tot de oudste banen van Nederland. Het is een relatief korte golfbaan maar coursemanagement en precisie zijn zeer belangrijk. Doordat er verschillende afslag mogelijkheden zijn van de teeboxen kun je er ook voor kiezen om 2 x een par 5 te spelen ipv 1 keer. Door het realiseren van nieuwe bunkers op hole 4 is de golfbaan nog spannender geworden. Bonus is het prachtige Twentse coulissenlandschap met veel prachtige doorkijkjes en daarom een genot om deze 9 holes golfbaan te spelen.
Na een rondje (of 2!) lekker relaxen op het prachtige terras bij het sfeervolle clubhuis. Het is hier heerlijk toeven en je waant je in een oase van rust tussen het prachtige groen. De bediening is zeer gastvrij en serveren heerlijke gerechten. Drankje erbij... Topdag!

jwspanjer | 27-02-2021 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie bosbaan met afwisselende holes. Bunkers op strategische plekken. Bal was elke keer goed te vinden. Leuke drivingrange. Vriendelijk geholpen in de shop, clubhuis was helaas dicht ivm corona.

ira850 | 09-10-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een van de oudste en mooiste bosbanen van NL met een prachtig clubhuis en erg gastvrije horeca.

rudy57 | 25-09-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met een mooi nostalgisch clubhuis. Erg gastvrij, heerlijk gegeten. Fairways lagen er mooi bij en de baan ligt in een mooie omgeving. Wel is de opzet nogal compact (met looppaden die de fairways kruisen) en ligt het vlak aan de weg Enschede-Hengelo (veel verkeerslawaai). Greens waren niet snel, waardoor dat onderdeel net geen 8 haalde. De baan is zeker een aanrader.

corine8 | 10-09-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Bijzonder gastvrij ontvangen en welkom geheten met een kop koffie. Driene is een mooie oude 9-holes baan met een prachtig clubhuis. De baan is goed onderhouden, met de kanttekening dat de greens niet erg snel waren. Ook de fairways lagen er goed bij, ondanks de droge zomer(s). De baan is niet super uitdagend en je speelt makkelijk je handicap of beter, Het lawaai van de weg Enschede-Hengelo, welke direct naast de baan ligt, het treinspoor vlakbij en de compactheid van de baan (holes liggen soms wel heel erg dicht op elkaar met crossings), is de enige reden dat een tweetal cijfers minder dan een 8 of hoger scoren. In totaal is de baan zeker een aanrader en na de ronde hebben we heerlijk gegeten op het terras in het "late zonnetje".

PaoloRoberto | 10-09-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Wat een plaatje, fantastisch mooie omgeving en baan. Greens en fairways liggen er prachtig bij. Een feestje op te mogen spelen. Complimenten aan een ieder die hier zijn bijdrage aan levert.

arnoudstasse | 05-09-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gezellige baan. Niet zo lang, goed te doen.

vwb | 04-09-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Allereerst complimenten voor de greenkeeper.
Geweldige greens en mooi onderhouden fairways.
Mooie uitdagende baan in geweldige omgeving.
Vriendelijk personeel.

a3spijkers | 29-07-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Ontzettend leuke dag gehad en heerlijke baan met veel historie en leuke karakteristieke aangelegde golfbanen. Daarnaast zeer hartelijk ontvangst in het eveneens mooie en karakteristieke clubhuis. We hebben 18 holes gelopen en idem 18 holes geboeid golf gespeeld. Met een verassing op hole 10 en werd ons een ijsje aangeboden. Hoe gastvrij wil je ontvangen worden, TOP. Als ik dan al een minpuntje moet aangeven, de baan is op plekken compact. Maar ach even om je heen kijken en wachten en dat is geen straf, de omgeving is super mooi. Ik ga zeker nog eens spelen op de Driense golfclub.

jwweinans | 11-07-2020 | review: Driene Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie oude negen holes baan. De ontvangst was vriendelijk en correct, evenals de service na de ronde.
De baan lag er goed bij en was afwisselend, met holes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Hole vijf, achter het clubhuis was voor ons alle vier een kuitenbijtertje, weliswaar kort, maar niet al te breed. Daar hadden we moeite mee. Zeker de moete waard om (nog) een keer te gaan spelen.

marcalbrecht7 | 30-06-2020 | review: Driene Golfclub

Geef ook een beoordeling van Driene Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Driene