logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Flevoland  >  Dronten  >  Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRDGeef ook een beoordeling van Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Touroperators en aanbiedingen voor Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Baan

18 Holes / 72 Par

Lengte

cr

sr

Heren

6106 meter

6678 yard

72

127

Dames

5196 meter

5682 yard

73.1

125

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfeespelers alleen toegang op basis van invitatie.

Adresgegevens Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Golfresidentie 129

8251 RW  Dronten

www.golfresidentie.nl

Golfclub golfresidentie Dronten is een besloten golfclub op een besloten golfbaan, Alleen introducés van leden van de club kunnen onder begeleiding op de baan spelen. Aan passanten worden geen greenfee's verkocht.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Leuke, goed bespeelbare baan.
Fairways waren prima en, in principe, zijn de hindernissen goed uit het spel te houden.

AnnemiekeK | 03-09-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Mooie afwisselende golfbaan lange fairways mooie greens. De semiruf zou iets korter kunnen. Restaurant is tevens het clubhuis kun gezellig zitten.

ruud_mutters | 26-08-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan die mooi tussen bungalows is ingebouwd. Niet al te moeilijke baan fairway makkelijk te vinden. Rustgevende omgeving en mooie green niet al te moeilijk. Prettig om daar te spelen.

bertvanderflier | 25-08-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Een golfdag Dronten op de planning; starten met 18 holes Golfresidentie en vervolgende 9 holes Openbare golfbaan Dronten! Een vroege teetime en geen tijd om de driving range van de buren (Openbare) te bezoeken, ook geen oefengreen meegenomen omdat deze nog vol met dauw lag.. Op de heenweg zagen wij een werknemer in de baan de greens vegen dus leek de oefengreen ons niet noodzakelijk, het zou volgens mij logischer zijn om eerst de oefengreen te vegen en dan van hole 1 tot 18.

De baan is zeer vriendelijk, de fairways zijn breed en de rough is niet kniehoog zoals je het momenteel bij veel banen aantreft. Zoals het bij de meeste parkbanen betreft is het hoofdzakelijk vlak en zitten er kleine verhogingen bij teeboxen en greens, de moeilijkheid op deze baan zit hem in het vele water en de out-of-bounds gebieden welke je overal tegenkomt. Al slingerend loop je langs achtertuinen en appartementencomplexen, on-Nederlands aangezicht maar voor de verandering wel leuk om te lopen. De greens waren in orde, de bunkers blijven momenteel overal lastig te onderhouden met het vele water, de bovenlaag kan zacht zijn maar niet ver daaronder tref je gelijk een harde zandplaat.

Na afloop van de ronde een lunch genoten op het terras van het clubhuis/restaurant, allemaal in orde! De gemiddelde leeftijd ligt vrij hoog maar dat is ook logisch residentie waar mensen hun pensioen kunnen doorbrengen met een golfbaan in de achtertuin. Degelijk en netjes is de juiste omschrijving voor deze baan!

BBB | 11-08-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag heerlijk gespeeld op golfresidentie Dronten. Perfecte fairways, mooie, niet snelle greens. Bunkers mag wat meer zand in! Hulde voor deze club en de greenkeepers. Leuke ervaring met een perfecte birdie op de laatste par 5.

Eduard1951 | 16-07-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

De golfclub heeft zelf geen driving range, maar wel een samenwerkingsverband met de OGC Dronten voor het gebruik van de driving range aldaar. Hole 1 en 10 starten aan de overzijde van het clubhuis, waar ook een putting green ligt. De baan ligt op een terrein waar ook woningen staan en met name de bewoners maken gebruik van deze baan. De baan was goed onderhouden. De fairways waren mooi dicht begroeid. De rough was zeer vriendelijk en breed, maar je bal was goed terug te vinden en te spelen. Naast de rough was het op verschillende plekken zeer dicht begroeid en alleen bereikbaar met een afzwaaier. Opvallend dat enkele van deze plekken, zoals rechts van hole 1 als GUR waren aangeduid. Hierdoor kom je toch goed weg ondanks een wat mindere slag. De greens waren prima en redelijk snel. De meeste holes zijn recht, maar door het aanplanten van bomen zoals op hole 8 ontstaat en toch een lichte dogleg en maakt het de hole net wat uitdagender.
De afslagplaatsen waren waarschijnlijk al enkele dagen niet bezand, waardoor er veel uitgeslagen plaggen waren. Het clubhuis heeft een leuk terras en medewerkers zijn gastvrij. Door een strakke en vriendelijke regie werd een grote groep langs de barbecue geleid, zodat er geen lange rij ontstond. De zelfgemaakte knoflooksaus is een aanrader.

douwe | 12-07-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Het golfpark ligt op een residentie. Je moet goed opletten want je rijdt er zo voorbij. De golfbaan heeft geen eigen driving range. Dat is niet echt ideaal. De ontvangst was vriendelijk, zowe bij de receptie als op het terras. De baan is veelal rechttoe rechtaan en redelijk kort, maar de uitdaging zit in de breedte van de fairway. De baan lag er goed bij. De faiways strak en de rough op de juiste hoogte. Ook de greens waren erg goed. Niet te hard, dus goed aan te spelen. Ondanks dat de bediening vriendelijk was kon het wel beter in de communicatie met de keuken en elkaar.

PeterDB77 | 09-07-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Heb het genoegen om aan deze fijne baan te wonen en dus regelmatig te spelen. Kan ik iedereen aanraden.

andy.houtkamp | 29-06-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Op uitnodiging een ronde gelopen op de golfresidentie Dronten. We heb de eerst 9 holes gelopen. De baan en de greens waren perfect onderhouden. Erg gastvrij ontvangen. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

e.vanderhaar | 29-06-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Beoordeling met 4 sterren

Op 12 juni hier een ronde gespeeld. Baan lag er prima bij, evenals de greens. Baan is niet heel moeilijk, veel rechte holes. Hole 10 vind ik de leukste hole. Ook de enige hole waar water in het spel is. Vriendelijke ontvangst en bediening op terras.

esdra | 12-06-2021 | review: Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Geef ook een beoordeling van Dronten, Golf Club Golf Residentie GCGRD

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Golf Residentie Dronten