logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Gelderland  >  Brummen  >  Engelenburg Golf & Country Club

Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Engelenburg Golf & Country ClubGeef ook een beoordeling van Engelenburg Golf & Country Club

Touroperators en aanbiedingen voor Engelenburg Golf & Country Club

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Engelenburg Golf & Country Club

Baan

9 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 47.50

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5962 meter

6520 yard

70,4

121

Dames

5078 meter

5553 yard

70,8

117

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Engelenburg Golf & Country Club

Eerbeekseweg 6

6971 LB  Brummen

Tel: +31 575 569998

Tel reserveren: ja

info@engelenburggcc.nl

www.engelenburg.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Ontvangst receptie enorm gastvrij. De caddiemaster kwam halverwege vragen of alles goed was en even gezellig een praatje maken. Ook toen we klaar waren nog even vragen naar onze ervaring. De rough was wel erg hoog. Bal niet terug te vinden. De routing is soms wat onhandig. Ook de informatieborden geven alleen aan de afstanden geel en rood. Blauw ontbreekt. Toch is de ligging en het clubhuis echt een aanrader. Zeker nog een keer terugkomen.

Gert.boerhof | 25-06-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 5 sterren

In de prachtige bossen vlak bij Zutphen ligt een 9-holes bosbaan ligt het landhuis Engelenburg waar je je direct in Franshoek Zuid Afrika waant. Maar laat je door al die charme niet van de wijs brengen. Deze baan is lang, met smalle doorgangen, je moet slim opleggen om verscholen hindernissen of hoge grassen te kunnen vermijden.
Als je dit combineert met een overheerlijk diner en een nachtje slapen in een prachtige kamer en je ‘s morgens laat verwennen met het lekkerste ontbijt, dan loop je gewoon weer een rondje. Want deze baan blijft je uitdagen!

Langelaar | 20-06-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 5 sterren

Mooi landgoed.
Vriendelijke ontvangst. Gratis ballen op de drivingrange. Baan is moeilijker dan gedacht, je krijgt niet voor niets veel slagen mee, ze blijken allemaal nodig.
Onderhoud is keurig.
Mooie geonduleerde greens, altijd moeilijk te bereiken.
Uitzicht vanaf het terras is prachtig.

dc_bischofftulleken | 20-06-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Gastvrij ontvangst en een Caddiemaster die alles goed in de gaten houdt en alles in goede banen leidt.
Leuke afwisseling in holes met fijne greens, prima middag gehad.

herwin.wetters | 29-05-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige parkbaan in een mooie omgeving. De baan is niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt. De fairways zijn niet erg breed met veel doglegs en water. Het is aan te raden om extra ballen mee te nemen. Vriendelijke ontvangst.

michkoutsman | 26-05-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie gevarieerde baan en een geweldige service van de Marshall. Ze leidde me soepel om de langzame vierballen heen.

martin.bonvanie | 30-04-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Een moeilijke golfbaan om te spelen en jammer dat de the fairways niet goed onderhouden zijn. De green was ondanks de eerste zonnestralen aardig te spelen. Compact en de banen dicht bij elkaar waardoor je moest opletten met afslaan als je bij de green lag de andere eerst moeten laten afslaan.

Zippora | 25-04-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 5 sterren

Vandaag vroeg op. Afslaan 10.20 uur Kasteel Engelenburg 18 holes. Een uitgesteld poging, we wilde 2e paasdag gaan maar bij het wakker worden, kwam de sneeuw en hagel en harde wind ons tegemoet waardoor we voor het eerst een boeking hebben afgebeld. vandaag prachtig weer op naar Brummen.
De plaatjes op de website beloofde al veel en werd in het echt bevestigd. helaas zijn we nog wel 4 dagen te vroeg voor de terrasjes, deze stonden al keurig klaar maar nog wel met rode linten. effe geduld nog 4 dagen. helaas waren we niet vroeg genoeg om even in de slaan of even de concentratie te pakken met putten. dit zagen we ook terug bij onze 3 eerste holes. op naar hole 1, daar aangekomen worden we ontvangen door de marchal die zorgt voor de goede doorloop. ik ben voorstander van starters bij hole 1/10. Mooie hole met een bomen partij en sloot op precies mijn afslag afstand. in beide ronde kwam de bal tussen de bomen te liggen, net als alle andere holes heeft ook deze een mooie lange afstand, par 4 maar een prima hole waaar de vlag op een iets wat heuveltje staat. op naar Hole 2/11 waar je van een flinke talud af slaat de open ruimte in, lekker brede fairway, wel rekening houden met toekomers van hole 3 maar ook deze vlag staat achter een mooie flinke bunker, beide hadden wisselende resultaten en dan op naar hole 3/12 een lange recht afslag met een doglegg naar links waar je dus een flinke water partij over moet. de afslag oet echt goed zijn en links aangehouden worden, wil je met je 2e slag een poging kunnen wagen om gelijk het waterpartij te trachten te troceren. beide keren eieren voorm ijn geld gekozen en de 2e slag vlak voor het water te laggen en dan het water over, erg mooie hole, oh ja alle fairways en greens lagen er fantastisch bij, jaja er mag weer gemaaid worden. Hole 4/13 mooie lange par 5 waar eveneens het water op het einde ontweken moet worden, dat ging prima. hole 5/14 de eerste par 3, wel lekker 175 meter en bereikte in beide ronde direct de green. Hole 6/15 is volgens de scorekaart de moeilijkste holes, beide keren precies op par gelopen dus viel wel mee, het zal vanwege de afstand zijn dat deze als moeilijkste bestempeld wordt maar ik zou toch eerder hole 3 en 7 benoemen als lastig.
Hole 7/16 begint met enkele waterpartijen die je overmoet maar bij een goede afslag geen enkel probleem al kan evt vermoeidheid spelbreker zijn. op deze par 5 lichting de green komen wel een stel bunkers je tegemoet en vandaag niet teveel ruimte achter de vlag, sloot/bos. en dan naar hole 8/17 een par 3 van ruim 150 meter maar met een hele nauwe approach naar de vlag. je mag geen afwijking hebben in je afslag want dan komt de bal echt direct in de sloot links of rechts, helaas in beide ronde dus beide slootjes opgevuld met een bal. hole 9/18 is echt een mooi korte par 4, deze zal denk ik in de zomer nog lastiger/mooier zijn wanneer de omen mooi in het groen zitten dan kan er niet hoog geslagen worden, vanaf de afslag ligt er op een prima afstand een mooi brede sloot. beide keren keurig bedwongen echter de eerste keer stond er wel rechts een boom in de weg om daarna gelijk de vlag aan te vallen. in de 2e ronde kon ik gelijk de vlag aanvallen en dat deed ik ook zeer succesvol. kortom een moeilijke baan met veel uitdagingen, veel waterpartijen en zeer goed onderhouden. helaas dus nog zonder terras maar we komen van de zomer zeer zeker terug aanvullend met een biertje en een hapje.

rene.leeuw | 24-04-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Wat een verrassend juweeltje. De lay-out van deze in een enorme kasteeltuin aangelegde 9 holes course mag er zijn. Zeer verrassende en uitdagend par 4 en par 5 holes. De beide parren 3 vallen een beetje uit de toon. Op hole 2 start je vanaf een bunker en de approach op 3 is een plaatje. De baan 2x ronden om daarmee 18 holes te lopen is allerminst een straf. In de buurt van Brummen, dan is het aandoen van kasteel Engelenburg een aanrader.

patrickaltorf | 23-04-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Beoordeling met 4 sterren

Hier voor het eerst gespeeld en overnacht top gastronomie en top wijnen.
Een mooie golfbaan, fairway's prima te spelen maar kan beter. Greens ook goed maar wel wat kale plekken hou er rekening mee er is veel water.
Onderweg de Marshall gesproken die ons vriendelijk uitleg gaf over de golfbaan.
Wij vonden deze golfbaan zo mooi en interessant dat wij deze zeker nog eens spelen met gekoppeld aan een weekend.

M.vanAalsburg | 19-04-2021 | review: Engelenburg Golf & Country Club

Geef ook een beoordeling van Engelenburg Golf & Country Club

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Kasteel Engelenburg