logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Vleuten  >  Haar Golfclub

De Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over De Haar GolfclubGeef ook een beoordeling van De Haar Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor De Haar Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Haar Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2021)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 105

€ NVT

Lengte

cr

sr

Heren

5705 meter

6239 yard

71,1

134

Dames

4902 meter

5361 yard

71,6

132

Handicap

28

Buggie

ja

Adresgegevens De Haar Golfclub

Parkweg 5

3451 RH  Vleuten

Tel: +31 30 6772860

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 6773903

info@gcdehaar.nl

www.gcdehaar.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

We played here on invitation of a friend. A member can only invite two people which will set you back 40 euro which is fine for 18 holes, but this rate is the same for 9 holes.

The clubhouse is lovely and old-style. The backdrop of De Haar castle is impressive.
But, then the course, the new holes and new layout. Overall I think it’s quite impressive what they pulled off here. The first holes are quite demanding but fun. Water is in play often here. The flow of the layout is not there yet, but this might change when the course matures. There are two holes in the first 9 holes which are laid out in flat grass area and which are a bit dull. The other two, I believe 10 and 11 are really nice.

Due to the dawn and because my friend has back issues we did not play a few holes and went on at hole 17. Immediately a group (native English) started to fulminate. They didn’t even let us explain that we would give them standing, but at every club you have these people who think they know the etiquette but who are actually very rude (which is also part of etiquette). Anyhow, we had a great round and we will definitely come back!

Food and drinks on the terrace was great. I like the fact that hole 10 starts in front of the terrace and clubhouse. Free balls on the drivingrange is also nice!

Jeroen | 09-09-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Op de nieuwe 18 gespeeld, baan is mooi maar nog niet helemaal gereed, holes 5; 6; 11 en 12zijn naast het landgoed toegevoegd en nog jong aangelegd in open veld. Hole 13, par drie nog in aanleg. Met kasteel de Haar en de overweldigende rust speel je in een “sprookjesachtige” omgeving, fraaie bossen met eeuwenoude bomen. Clubhuis is traditioneel sfeervol en de gehele sfeer ademt gastvrijheid. Wij hadden gereduceerde greenfee tarief, maar de gebruikelijke greenfee bedragen doen wat on Hollands aan. Het geheel blijft de moeite waard, we komen graag terug als alles tiptop gereed is. Compliment voor de fraaie uitbreiding.

Peter.W | 01-09-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Engels aandoende oude Parkbaan. De ligging bij Kasteel De Haar verhoogt de aantrekkelijkheid. Soms behoorlijk lastig door Intimiderende waterpartijen. Prachtige doorkijkjes en zichtlijnen. De 2 nieuwe lange holes in het “buitengebied” zijn minder interessant en steken af tegen de holes in het “binnengebied”. Bij de uitbreiding naar 18 holes zijn ook de oude holes compleet aangepakt en opnieuw gedraineerd en is de oude klacht over “te nat bij minder weer” goed aangepakt. De teeboxen waren wel wat sleets, de fairways waren heel mooi, de greens waren net gesneden, gezand en doorgezaagd. Beetje pech dus. De wegbewijzering is oké. Ik speelde met een lid met een lange staat van dienst. De ontvangst bij de caddiemaster en het restaurant was correct en vriendelijk. De oefenfaciliteiten zijn eigenlijk wat beperkt. Mooie middag gehad en voor herhaling vatbaar.

19Bentje48 | 24-08-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie bosbaan met 9 nieuwe holes, die buiten het oorspronkelijke bos liggen.
Veel water, hetgeen de baan uitdagend maakt.

theunjan | 13-08-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Er zit een groot contrast tussen de golfbaan en de golfclub hier.

De baan is prachtig. Het is heerlijk dat het nu een volwaardige 18-holes baan is. Prachtige bosrijke holes, genoeg uitdaging, veel water en een schitterende en rustige omgeving.

De club daaromheen is niet van hetzelfde niveau. Zoals wij hoorde wordt daaraan gewerkt. Maar het clubhuis is opgedeeld in drie ‘hutjes’ en de range is maar 150m lang.

Oftewel, kom hier om te golfen. Dat is namelijk heel erg de moeite waard. Ik kom zeker terug.

m.w.helfrich | 11-08-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

De Haar was altijd met name charmant, met een aardige, maar niet geweldige 9 holes baan in een fraaie omgeving met een knus clubhuis en aardige leden. Die charme heeft de Haar behouden, maar nu wel met een volledig vernieuwde, prachtige uit holes baan. Er zijn niet alleen 9 nieuwe holes bijgekomen, maar ook de oude holes zijn grondig onder handen genomen, de meesten zijn onherkenbaar, maar in alle gevallen veel beter en eerlijker. De laatste negen holes waren net geopend, maar de fairways en green waren al van goede kwaliteit. De baan zal niet in aanmerking komen voor de Dutch open, maar biedt voor hoge en lage handicappers een zeer uitdagend baan in een fantastisch landschap. Het knappe is dat de ongedwongen sfeer bewaard is gebleven. Nederland is een prachtbaan rijker. ik kan iedereen een bezoek aanraden.

jaap.veldhuizen | 19-07-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Wat een feest. Je waant je een jonkheer in een sprookjesachtig mooie omgeving van grote diversiteit van bomen en kleuren. Mooie afwisseling van type holes. Heerlijk de rust van de omgeving en het lekker door kunnen lopen (maximaal 3 ball). Het gras is nu nog jong maar de lay-out is meer dan geslaagd. Na afloop heerlijk gegeten. Mooie porties tegen zeer betaalbare prijzen.

remko2 | 14-07-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

De achttien holes baan was echt net open toen we er te gast waren maar dat was de baan nauwelijks aan te zien. Zeker het deel in het park oogt of het er al jaren ligt. Dat is deels natuurlijk ook zo, maar als je nog nooit op de baan in Haarzuilens bent geweest kan je na afloop echt niet vertellen wat nieuw is en wat al bijna vijftig jaar oud. Dat geldt niet voor de vier holes de buiten het park liggen. Prima holes, daar niet van, maar ze detoneren enorm met de holes die tussen de oude bomen doorslingeren. Hier is nog tijd, en misschien nog wat extra aanplant, nodig om de baan meer een geheel te maken. Al met al zeer de moeite waard en een aanwinst voor het golflandschap.

mpaehlig | 12-07-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige mooie golfbaan geworden. De nieuwe holes 11 en 12 passen heel goed bij de oude holes. De holes 5 en 6 wat minder. Maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik heb kunnen ontdekken. Prachtige doorkijkjes, Zo mooi maar... niet echt eenvoudig te spelen als je je bal niet op de fairway weet te houden. Goeie kleedkamer met prima's douches.

anna40 | 12-07-2021 | review: Haar Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige, vriendelijk te spelen golfbaan in een groene en heel rustige omgeving. Veel afwisseling, prachtige loofbomen en mooie nieuwe aanplant voorzien van 'beschrijving' c.q. plantlabels. Met plezier gegolfd en hoewel een aantal greens nog echt 'jong' zijn, heel goed te putten. Het enige dat wat mij betreft nog beter zou kunnen is de slothole, hole 18.

Het clubhuis ziet er erg charmant uit, heel prettig zo'n 'oude' uitstraling en toch erg comfortabel. Mooie aankleding in het restaurant gedeelte. Fijn om te zien dat er nog clubhuizen zijn met gedekte tafels voorzien van fijn tafellinnen, mooi serviesgoed en wijnglazen. Uitstekende bediening.

MarijkeBrouwers6 | 12-07-2021 | review: Haar Golfclub

Geef ook een beoordeling van De Haar Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub De Haar