logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  Helmond  >  Overburg Helmondse Golfclub

Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over Overburg Helmondse GolfclubGeef ook een beoordeling van Overburg Helmondse Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Overburg Helmondse Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Overburg Helmondse Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

parkbaan Park course

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 35

€ 35

Lengte

cr

sr

Heren

4998 meter

5466 yard

69.9

119

Dames

4438 meter

4853 yard

66,9

119

GVB

ja

Handicap

GVB,WKd intro

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Overburg Helmondse Golfclub

Verliefd Laantje 3A

5707 LG  Helmond

Tel: +31 492 527877

Tel reserveren: ja

Fax: +31 492 475923

E-mail

www.hgcoverbrug.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Één van de betere 9-holes banen die ik ken, plezierig golfen, zeker na de laatste upgrade een paar jaar geleden. Ook het clubhuis is heel mooi geworden. Als je de lus nog eens wilt lopen kun je vanaf verschillende teeboxen afslaan op diverse holes. Variatie is prima, twee par 5-en en twee par 3-en waarvan eentje over het water op een schiereiland en een lange. Lay-out vind ik ook naar behoren. Greens zijn prima en de baan bevat genoeg uitdaging. Een hele volwassen baan in een mooie groene omgeving met goede uitstraling. Plezierig om te spelen en goede faciliteiten. Ik heb er enkele malen gespeeld en het verveelt geen moment. Een korte par 4 maar met een lastige aankomst op de green. (hole 3). Ook tussen de holes veel parkachtig groen.

thomcoenen | 07-11-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie club.

paul.vogels | 30-10-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Baan is voor een 9 holes baan uitnodigend en fijn om te bespelen. Voldoende uitdagingen. Daarnaast wordt je zeer gastvrij ontvangen en bediend.

eddyfilon | 28-10-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan. De driving range mag iets meer aandacht krijgen.

paul.vogels | 23-09-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke golfbaan waar wij voor de 2e keer te gast waren als Alliantie lid. Vriendelijke ontvangst en ruime parkeergelegenheid. Geen gebruik gemaakt van de oefenfaciliteiten, deze lijken echter in ruime mate aanwezig. Met name de wat kortere par 4 holes zijn uitdagend. Daarnaast begin je meteen met een 400 meter par 4. Niet heel moeilijk maar lastig om in 2 slagen de green te halen. De baan ligt in een mooie hoek, waarbij het stukje langs de provinciale weg niet vervelend is. De fairways op redelijk wat plekken droog, al is dat vooral op stukken waar je met de juiste lengte niet vaak ligt.
Heerlijk 18 holes gespeeld en we komen zeker nog eens terug.

pmulder | 19-09-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Overbrug is een 9 holes baan die een paar jaar geleden een renovatie heeft ondergaan die positief is. Het is nu een par 71 baan geworden met leuke afwisselende holes waarbij op 3 holes dubbele afslagplaatsen zijn (is dit niet bij nog meer holes mogelijk?)
De greens lagen er goed bij al waren ze niet allemaal even snel maar dat schijnt aan de ondergrond te liggen. De fairways waren niet overal even geweldig maar ook hier hebben ze te maken met het feit dat ze niet onbeperkt mogen sproeien. Al met al een heerlijke golfdag gehad met (oud) collega’s.

dick_golfy | 12-09-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitdagende baan, jammer dat het dor en droog was.

ant60_30 | 24-08-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke baan met een paar Par 4 holes waarbij je wat risico kan nemen en proberen in 1 keer voor de green te gaan. De greens en teeboxes waren prima in orde, de rough is hoog en lastig om goed uit te komen. Enig minpuntje was de korte drivingrange en de ballenautomaat die stuk was, maar ik kom zeker een keer terug.

ovide | 21-08-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan maar niet heel uitdagend. Water is er nauwelijks en de bunkers komen bij mid-handicappers bijna niet in het spel. De moeilijkheid zit hem in de vaak smalle fairways.

Al met al een gezellige club met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

dsille | 12-08-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

9 holes baan die niet heel spectaculair is maar wel leuk om een keer te spelen. Zeer gastvrije ontvangst. wel lastig te boeken omdat ze in Corona tijd maar 24 uur vooraf boeken voor gasten en er is in deze periode ook geen lunch of diner mogelijk. Daar kwam nog bij dat er een lekkage in de keuken was waardoor ook gebak of bittergarnituur ook niet mogelijk was. Op hole 1 goed om te weten dat het water links een vrij steile wand naar beneden heeft dus die wil je echt vermijden. Hole 3 is een lange par 3 van 236 meter die uitdaagt om in 1 keer naar de green te gaan maar verstandig is anders door een boom op links en bunkers rechts. Hole 5 vergt een scherpe afslag vanaf geel door een nauwe opening en is een mooie dog leg naar links. Leuke baan om een keer gespeeld te hebben als je een keer in de buurt bent maar niet bijzonder. De driving is vrij kort en de ballen behoorlijk oud. Op het terras zit je pal naast hole 9 met gelukkig een net er tussen.

pieterbakermans | 21-06-2020 | review: Overburg Helmondse Golfclub

Geef ook een beoordeling van Overburg Helmondse Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Helmondse Golfclub 'Overbrug'