logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Bunnik  >  Kromme Rijn Golfclub

Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Kromme Rijn GolfclubGeef ook een beoordeling van Kromme Rijn Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Kromme Rijn Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Kromme Rijn Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Greenfee (prijsopgave 2007)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 40

€ 47.5

Lengte

cr

sr

Heren

5772 meter

6312 yard

69,7

125

Dames

4880 meter

5337 yard

70

126

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Kromme Rijn Golfclub

Sportlaan 6

3981 HP  Bunnik

Tel: +31 30 6360858

Tel reserveren: ja

E-mail

www.krommerijn.nl

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Omdat ik nogal eens buiten de deur golf en daar dan beoordelingen over schrijf, is er mooi vergelijkingsmateriaal met mijn thuis golfbaan.
Ondanks dat deze gesloten is, hebben we een mooi clubhuis met brasserie. Een aanwinst is de vorig jaar gerealiseerde uitbouw van het terras. Meer ruimte en beter zicht op hole 9/18.
Bij de receptie is het altijd gezellig en warm en word je ook als lid vriendelijk welkom geheten.
Enig minpuntje blijf ik de oefenfaciliteiten vinden. Prima driving range maar voor het korte spel vind ik de ruimte en mogelijkheden aan de krappe kant.
Na 6,5 jaar golf en hetzelfde aantal jaren op Kromme Rijn, vind ik de golfbaan nog steeds uitdagend.
Op dit moment liggen de fairways er nog prima bij. De hoeveelheid neerslag vol tot nu toe ook erg mee.
Naast de fairway wordt het allemaal wat langer nu, dus zaak om daar weg te blijven.
De bunkers blijven een zorg puntje. Na wat neerslag is het al snel een harde klont waarbij het zeker voor de doorsnee golfer nog moeilijker wordt om er uit te komen.
De greens zijn momenteel erg mooi. Zien er goed uit, lopen goed en zijn snel. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest, dus een zeer positief punt.
Het spel was vandaag niet super maar het was wel weer genieten in de golfbaan die er in elk jaargetijde prachtig uitziet.

pmulder | 22-11-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

GolfBaan is echt de afgelopen jaren veel beter geworden door alle aanpassingen. Zelfs in de winter is het er genieten en je wordt altijd gastvrij ontvangen.

leengelderblom | 20-11-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Was hier al eens eerder geweest en gezien de fijne ervaring deze baan nog maar eens gespeeld. Leuk om te zien dat de baan steeds verder verbeterd. Door een enkele hole aan te passen wordt het nog leuker om te spelen. Een van de mooiere 9-holes banen. Zeer goed onderhouden en afwisselend om te spelen. Ontvangst is zeer hartelijk. Oefen faciliteiten wat aan de kleine kant, maar dit stoort niet. Genoeg redenen om volgend jaar nog eens terug te komen.

n vandenbiggelaar | 11-11-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Lekker weer 9 holes gespeeld. Een 2-balls ivm Corona. Baan lag er in het najaarszonnetje nog redelijk goed bij. We waren net op tijd binnen (17.00 uur) voor de invallende duisternis.

LoekWerring | 06-11-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Kromme Rijn in Bunnik is een golfbaan die nog wel eens over het hoofd gezien wordt om dat het een 9 holes baan is vlakbij Amelisweerd maar dat is niet terecht. De holes bij Kromme Rijn zijn uitdagend en spelen moeilijker dan dat ze in eerste instantie lijken. Daarom kan je deze holes prima 2x achter elkaar spelen.

De baan is in de afgelopen jaren alleen maar beter geworden door goed management en slimme investeringen, ok de driving range is niet super lang maar in de baan kan je je driver zeker een paar maal uit de tas halen. Of dat altijd slim is moet je zelf bepalen maar er zit voldoende lengte in de holes. Als er nog iets opgepakt kan worden is het hier en daar de drainage, maar begin november is het natuurlijk op veel banen vochtig.

Hoewel het terrein van de golf niet super ruim is, zijn de holes erg goed neergelegd door architect Gerard Jol met een aantal leuke doglegs en uitdagende holes. De 8e par 3 is misschien wat erg lang van de achterste tee. Maar een uitdagende lange par 3 is voor sommige spelers ook erg leuk. Overall is Kromme Rijn in Bunnik en erg leuke baan waar je niet snel uitgespeeld raakt.

Leonard | 04-11-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Een prettige golfclub, aardige mensen, goed georganiseerd.

mhm.de.bruijn46 | 29-10-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Heerlijke gespeeld hier. Veel groen en bomen. Leuke holes.

thijs.dikhoff | 17-10-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan bij mij in de achtertuin. Ben inmiddels niet voor niks 20 jaar lid. Fijne baan en erg uitdagend. Veel waterpartijen en de baan daagt je uit om beter te spelen. Neem voldoende ballen mee, de baan is moeilijker dan hij lijkt. Greens kunnen een stuk beter en ook de bezetting is aan de hoge kant. Starten om de 8 minuten zou beter zijn.

arnoldaimee1 | 17-10-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Fairways en greens liggen er goed bij.

fnobel1 | 17-10-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vlak voor het oprijden van het parkeerterrein passeerde ik een prachtige boomgaard en kreeg ik het gevoel dat het vandaag met het bomenbestand op de baan wel goed zou zitten. Het is duidelijk dat de baan op een landgoed is aangelegd, veel afwisseling in de bomen die de fairways omzomen, en de eerste herfstkleuren werden al zichtbaar, erg mooi.
De eerste modder diende zich echter ook al aan. Vooral na het maaien van de fairways kwam de modder aan de oppervlakte, helaas geen zanderige ondergrond dus hier.
De baan zelf vond ik een typische Gerard Jol baan, ik ben lang lid van de Houtrak geweest en daar hebben de holes een zelfde karakter. De par 4 holes lijken een beetje op elkaar en de meeste afwisseling zit in de par 3's.
Zeker met de zachte ondergrond speelt de baan lang en heb je veel lange clubs naar de greens nodig, maar dat is wel goed te doen. De lengte is hier de grootste uitdaging, want de holes zijn gelukkig breed genoeg. De greens lagen er prima bij, maar ook hier had ik het druk met alle niet gerepareerde pitch marks, wat is dat toch zonde dat veel spelers daar zo slecht mee omgaan!
De baan is compact (met maar één enkele wandeling tussen de holes) en dat geldt ook voor de clubhuisomgeving. Er zijn niet veel banen waarbij de driving range zo voor de deur ligt, zeer comfortabel!
Gelukkig konden we nog net voor de corona sluiting van de horeca na de ronde op het terras genieten, en dat voor half oktober!
Al met al een prima dag hier op de Kromme Rijn, maar dat mag ook wel want € 65 (€5 korting voor anwb leden) is behoorlijk fors.

kjmetman | 12-10-2020 | review: Kromme Rijn Golfclub

Geef ook een beoordeling van Kromme Rijn Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Kromme Rijn