logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Alkmaar  >  Sluispolder Noordhollandse Golfclub

De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over De Sluispolder Noordhollandse GolfclubGeef ook een beoordeling van De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

polderbaan

Greenfee (prijsopgave 2012)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5865 meter

6414 yard

70,6

124

Dames

4990 meter

5457 yard

71

121

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

9 par3 holes dagkaart 12,50

Adresgegevens De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Sluispolderweg 6

1817 BM  Alkmaar

Tel: +31 72 5111555

Fax: +31 72 5209918

secretariaat@dnhgc.nl

www.sluispolder.nl

De twee W’s van Golfbaan Sluispolder

Op golfbaan Sluispolder is er geen ontkomen aan. Wind en water bepalen je spel. Als je het overzichtskaartje van de golfbaan bekijkt, dan lijkt deze 18-holes golfbaan niet al te moeilijk. Oké, op bijna alle holes is water in het spel, maar wat dan nog. Eenmaal op de eerste hole, blijkt al snel dat vooral de combinatie water en wind zelfs de doorgewinterde golfer de nodige hoofdbrekens kost.

Golfbaan Sluispolder ligt verscholen achter de duinen tussen Bergen en Alkmaar. Het is een interessante golfbaan, waar rijkelijk bunkers en waterpartijen zijn aangelegd die het de golfer bepaald niet makkelijk maken. Mede door de altijd aanwezige wind is de golfbaan een uitdaging voor golfers van elk niveau.

Precisiewerk

Als je de bal goed recht kan spelen en je spel goed kan doseren, hoeft de Noord-Hollandse golfbaan niet zo’n groot probleem te zijn, maar ja dat is nu net zo moeilijk. Helaas worden afzwaaiers, die je door de sterke wind al gauw hebt, regelmatig afgestraft door een slootje hier en een slootje daar. Een caddieboekje is geen overbodige luxe op deze golfbaan. Zeker ook omdat vaak voor, achter of opzij van de greens een waterhindernis is die lang niet altijd vanaf de fairways te zien is. Er als er dan geen water is, hebben ze er wel weer bunkers aangelegd. Het aanspelen van de greens is op Sluispolder dan ook vaak precisiewerk.

Concentreren en doseren

Golfbaan Sluispolder is ook zo’n baan waar je je op de teebox al rijk rekent omdat de afstand een peulenschil lijkt. De par-4 zevende bijvoorbeeld. Voor de heren 273 en voor de dames 235 meter. Slechts een slootje vlak na de teeboxen lijkt de enige hindernis. Maar de longhitters vergeten dan even dat de bunkers er toch echt als hindernis liggen en voor je approach naar de green komt het hier neer op goed concentreren en doseren. Want te kort rechts betekent bunker en iets te lang water.
De par-4 twaalfde is ook zo’n instinker. Gemiddelde lengte voor een par 4 en op het oog gewoon rechtdoor. Voor wie naar de stokeindex (1) gekeken heeft, moet duidelijk zijn dat de hole geen makkie is. Links is out of bounds, rechts dreigt opnieuw water. Rechts voor de green een vijvertje en als je die wilt ontwijken loop je de kans links in de bunker te komen.
Het zijn maar kleine voorbeelden van de moeilijkheden die je op Golfbaan Sluispolder kan tegenkomen. Het maakt de golfbaan echter wel uitdagend. Toe wij er eind juni speelden lag de baan er goed bij. Ondanks de hevige regen de dagen ervoor, was de baan niet bijzonder nat. Dan blijkt de wind weer een voordeel te zijn, die waait de baan droog.
Een 18 holes rondje Golfbaan Sluispolder kost van maandag tot donderdag € 45, op vrijdag € 50 en zaterdag, zondag en feestdagen € 55.

Golfarrangementen

In de nabije omgeving van golfbaan Sluispolder bevinden zich meerdere overnachtingsmogelijkheden. Op de website van Sluispolder staan enkele linken naar golfarrangementen. Een van de mogelijkheden is een verblijf op de kleinschalige vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.
Park Weideduyn, dat bestaat uit elf rietgedekte villa’s, ligt in het centrum van Schoorl op loopafstand van het beroemde ‘Klimduin’. Park Duynvallei ligt dicht bij de zee en grenst direct aan de wandel- en fietsroutes door de prachtige Schoorlse Duinen. De vakantiewoningen zijn modern en stijlvol ingericht en herbergen een schat aan ruimte door een riant souterrain. Hierdoor zijn ze geschikt voor een comfortabel verblijf voor 6 tot 8 personen.

Meer informatie: www.dutchen.nl

Als u in deze parken verblijft, biedt Sluispolder een Par 3 arrangement en een greenfee arrangement voor de 18 holes championship course aan.

Par 3 arrangement

Een hele dag met het gezin (max. 4 personen) golfen op de 9 holes par 3 baan. Deze korte baan, geheel in stijl aangelegd met fairways, bunkers en waterpartijen vereist precisie voor de gevorderde speler en biedt beginners een goede kennismaking met golf. Na uw ronde wordt u verwelkomd in het sfeervolle clubhuis/restaurant ’t Sluisje. Golfen en lekker eten en drinken gaan vaak hand in hand.
Inbegrepen:
- Vrij gebruik van de 9 holes par 3 baan
- Gebruik van golfclubs & ballen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk & karnemelk
Kosten € 100,- (voor 4 personen)

Greenfee arrangement

Komt u spelen met familie, vrienden of partner? Sluispolder heeft voor u een aantrekkelijk arrangement. U speelt een ronde op de schitterende 18 holes championship course.
Inbegrepen
- 18 holes golfen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk, karnemelk, of een culinaire dagschotel.
Kosten € 110,- euro week/weekend (Voor 2 personen) in het hoogseizoen / € 90,- week/ weekend in het laagseizoen.

Meer informatie over Sluispolder en de arrangementen is te vinden op: www.sluispolder.nl

Heeft u Sluispolder al eens gespeeld, laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

Linken

- Golfreiswijzer.nl
- www.sluispolder.nl
- Website met informatie over vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De putting en chippinggreen blijven mijn inziens een zorgenkindje
De baan is echt wel een uitdaging
De teeboxen soms wat slordig (niet vlak geen gras)
Fairways zijn echt wel verbeterd tov aantal jaar terug
Greens zijn echt wel tof
De horeca weet echt wel hoe het de gasten naar de zin miet maken (ook in deze tijd)

Komen graag(zeker) nog eens terug.

marcoschouten | 03-10-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Goed verzorgde banen, leuke bediening en een heerlijke middag gehad op sluispolder.

maarten.gras | 25-09-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke baan, de greenkeepers hebben echt de baan enorm verbeterd de afgelopen periode, hoor ik van veel spelers. Veel variatie in de holes en prachtige doorkijkjes naar het Noord-Hollandse landschap en de duinen van Bergen.

Freek | 19-09-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Vandaag greenfee gespeeld, men vergat smorgens alleen telefonisch te melden dat de fairways nat, niet gemaaid en recent ingezand waren. Helaas ook niet gevraagd, anders hadden we een andere baan uitgekozen.
Behalve het restaurant, ziet alles eruit of het een opknapbeurt nodig heeft.
Op de eerste 7 holes een pro met beginnende dames voor ons gehad, keek niet op of om.
Niet voor herhaling vatbaar.

hltaphoorn0 | 07-09-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Bediening super aardig en prachtige baan om te lopen. We hebben 9 holes gespeeld de b lus.

ArjanGoosen | 01-08-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan in een polderlandschap. Afslagen kunnen allemaal met de driver vanwege het open karakter van de baan. Water en bunkers komen niet hinderlijk in het spel (misschien mis je dat af en toe wel).

RFHJanssen | 30-07-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Holes liggen vrij dicht bij elkaar.
Je komt bij een afzwaaier snel op de andere baan.

bertdejong | 29-07-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan, midden in een drassige polder bij Alkmaar. Leuke layout, maar soms erg zompige rough. Kost wat ballen (eigen schuld uiteraard, dan moet je maar in de fairway blijven...).
Leuke, lange holes.
Gastvrij restaurant. Mooie oefengreen, wat verouderde DR met slechte ballen.

CAD | 24-07-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

SLuispolder lag er deze keer prachtig bij! Heerlijke fairways en mooie greens. Ondanks Corona maatregelen konden we heerlijk op het terras zitten met gepaste afstand. De keuken is erg goed en het restaurant sfeervol. Ik heb altijd last van de wind, maar volgens kenners viel de wind dit keer erg mee.
Leuke shop met kleding, ballen, etc. Groot parkeerterrein. Royale kleedkamers.

madelon5 | 18-07-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Sluispolder (Alkmaar) is een vaste locatie voor de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten (NVGJ). De animo om te spelen is telkens groot in de club, maar dat komt vooral door sponsor Jaski (kunstgalerie), de uitstekende keuken en de bediening op Sluispolder. De baan onderscheidt zich wat minder positief.
Sluispolder is ook echt een polderbaan, langs de N9, de weg Alkmaar-Den Helder. Op vrijdag en maandag moet je op tijd van huis, want het is wisseldag op Texel. Bij de entree wordt een ietwat gehandicapte golfer onaangenaam verrast door de prijs van 20 euro voor een 'handicart', (in plaats van 4,50 - 6 euro). Ze hebben ons eruit gegooid, zegt de dame in de sportshop zonder blikken of blozen. Wat zouden ze gedaan hebben, fantaseer ik 'complotdenkend'. 20 euro voor een handicart is veel te veel. Wil je geen gemankeerde spelers, vraag ik mij af.
Startend op hole 10 is de baan voor een mid handicapper geen succes. De baan is te lang. Een misslag en je kunt niet meer scoren. Alles is plat en vlak, greens zijn half juli goed onderhouden, maar alle greens lopen verschillend. Vooral de hoger gelegen greens zijn dan ineens 'snel'. Nee, geen onuitwisbare onderscheidende indruk. Beetje kale bedoening.
De 1e negen holes daarentegen zijn korter, lijken iets meer met 'groen' omgeven, ook wat meer water in mijn herinnering (maand later), maar vooral beter bespeelbaar. Bunkers zijn beide lussen beton. Onbespeelbare ballen, dus. Ook 1e negen zijn typische polderholes.
Zoals gezegd, de catering. Die is goed. Goede keuken en dito bediening. Jonge horecamedewerkers zijn top. doen geweldig hun best. Mede de reden om in 2021 toch weer mee te doen. Maar doe iets aan die belachelijke prijs voor een handicart.

Ronald Massaut | 17-07-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Geef ook een beoordeling van De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Sluispolder