logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Alkmaar  >  Sluispolder Noordhollandse Golfclub

De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.8
Lees de beoordelingen over De Sluispolder Noordhollandse GolfclubGeef ook een beoordeling van De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

polderbaan

Greenfee (prijsopgave 2012)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 45

€ 55

Lengte

cr

sr

Heren

5865 meter

6414 yard

70,6

124

Dames

4990 meter

5457 yard

71

121

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

9 par3 holes dagkaart 12,50

Adresgegevens De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Sluispolderweg 6

1817 BM  Alkmaar

Tel: +31 72 5111555

Fax: +31 72 5209918

secretariaat@dnhgc.nl

www.sluispolder.nl

De twee W’s van Golfbaan Sluispolder

Op golfbaan Sluispolder is er geen ontkomen aan. Wind en water bepalen je spel. Als je het overzichtskaartje van de golfbaan bekijkt, dan lijkt deze 18-holes golfbaan niet al te moeilijk. Oké, op bijna alle holes is water in het spel, maar wat dan nog. Eenmaal op de eerste hole, blijkt al snel dat vooral de combinatie water en wind zelfs de doorgewinterde golfer de nodige hoofdbrekens kost.

Golfbaan Sluispolder ligt verscholen achter de duinen tussen Bergen en Alkmaar. Het is een interessante golfbaan, waar rijkelijk bunkers en waterpartijen zijn aangelegd die het de golfer bepaald niet makkelijk maken. Mede door de altijd aanwezige wind is de golfbaan een uitdaging voor golfers van elk niveau.

Precisiewerk

Als je de bal goed recht kan spelen en je spel goed kan doseren, hoeft de Noord-Hollandse golfbaan niet zo’n groot probleem te zijn, maar ja dat is nu net zo moeilijk. Helaas worden afzwaaiers, die je door de sterke wind al gauw hebt, regelmatig afgestraft door een slootje hier en een slootje daar. Een caddieboekje is geen overbodige luxe op deze golfbaan. Zeker ook omdat vaak voor, achter of opzij van de greens een waterhindernis is die lang niet altijd vanaf de fairways te zien is. Er als er dan geen water is, hebben ze er wel weer bunkers aangelegd. Het aanspelen van de greens is op Sluispolder dan ook vaak precisiewerk.

Concentreren en doseren

Golfbaan Sluispolder is ook zo’n baan waar je je op de teebox al rijk rekent omdat de afstand een peulenschil lijkt. De par-4 zevende bijvoorbeeld. Voor de heren 273 en voor de dames 235 meter. Slechts een slootje vlak na de teeboxen lijkt de enige hindernis. Maar de longhitters vergeten dan even dat de bunkers er toch echt als hindernis liggen en voor je approach naar de green komt het hier neer op goed concentreren en doseren. Want te kort rechts betekent bunker en iets te lang water.
De par-4 twaalfde is ook zo’n instinker. Gemiddelde lengte voor een par 4 en op het oog gewoon rechtdoor. Voor wie naar de stokeindex (1) gekeken heeft, moet duidelijk zijn dat de hole geen makkie is. Links is out of bounds, rechts dreigt opnieuw water. Rechts voor de green een vijvertje en als je die wilt ontwijken loop je de kans links in de bunker te komen.
Het zijn maar kleine voorbeelden van de moeilijkheden die je op Golfbaan Sluispolder kan tegenkomen. Het maakt de golfbaan echter wel uitdagend. Toe wij er eind juni speelden lag de baan er goed bij. Ondanks de hevige regen de dagen ervoor, was de baan niet bijzonder nat. Dan blijkt de wind weer een voordeel te zijn, die waait de baan droog.
Een 18 holes rondje Golfbaan Sluispolder kost van maandag tot donderdag € 45, op vrijdag € 50 en zaterdag, zondag en feestdagen € 55.

Golfarrangementen

In de nabije omgeving van golfbaan Sluispolder bevinden zich meerdere overnachtingsmogelijkheden. Op de website van Sluispolder staan enkele linken naar golfarrangementen. Een van de mogelijkheden is een verblijf op de kleinschalige vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.
Park Weideduyn, dat bestaat uit elf rietgedekte villa’s, ligt in het centrum van Schoorl op loopafstand van het beroemde ‘Klimduin’. Park Duynvallei ligt dicht bij de zee en grenst direct aan de wandel- en fietsroutes door de prachtige Schoorlse Duinen. De vakantiewoningen zijn modern en stijlvol ingericht en herbergen een schat aan ruimte door een riant souterrain. Hierdoor zijn ze geschikt voor een comfortabel verblijf voor 6 tot 8 personen.

Meer informatie: www.dutchen.nl

Als u in deze parken verblijft, biedt Sluispolder een Par 3 arrangement en een greenfee arrangement voor de 18 holes championship course aan.

Par 3 arrangement

Een hele dag met het gezin (max. 4 personen) golfen op de 9 holes par 3 baan. Deze korte baan, geheel in stijl aangelegd met fairways, bunkers en waterpartijen vereist precisie voor de gevorderde speler en biedt beginners een goede kennismaking met golf. Na uw ronde wordt u verwelkomd in het sfeervolle clubhuis/restaurant ’t Sluisje. Golfen en lekker eten en drinken gaan vaak hand in hand.
Inbegrepen:
- Vrij gebruik van de 9 holes par 3 baan
- Gebruik van golfclubs & ballen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk & karnemelk
Kosten € 100,- (voor 4 personen)

Greenfee arrangement

Komt u spelen met familie, vrienden of partner? Sluispolder heeft voor u een aantrekkelijk arrangement. U speelt een ronde op de schitterende 18 holes championship course.
Inbegrepen
- 18 holes golfen
- Een heerlijk lunchbuffet met luxe broodjes, melk, karnemelk, of een culinaire dagschotel.
Kosten € 110,- euro week/weekend (Voor 2 personen) in het hoogseizoen / € 90,- week/ weekend in het laagseizoen.

Meer informatie over Sluispolder en de arrangementen is te vinden op: www.sluispolder.nl

Heeft u Sluispolder al eens gespeeld, laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl.

Linken

- Golfreiswijzer.nl
- www.sluispolder.nl
- Website met informatie over vakantieparken Duynvallei en Weideduyn.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

de greenkeeping heeft de laatste twee jaar hard gewerkt om het niveau van de baan te brengen waar het nu is. Prima fairways en zeer goede grens. Een plezier om er te spelen.

j.gelderman | 20-07-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Eerste keer op deze golfbaan, eerste indruk bijzonder vriendelijk personeel aan de receptie en in het restaurant. De baan lag er bijzonder goed bij want alles was net gemaaid. Wat ons wel opviel en die mening werd gedeeld met meerdere van onze eigen golfclub is dat je regelmatig tegenliggers op jouw fairway tegen komt van de naast gelegen fairway. Net als het feit dat je bij diverse holes terug moet lopen van de green naar de volgende tee box, al met al soms best wel “gevaarlijk” Maar dat gezegd hebbende echt een heerlijke golfdag gehad met heerlijk weer en een goed geprepareerde golfbaan. Hier komen we zeker nog eens terug ook al ligt de baan voor ons niet echt in de buurt.

v4lk | 16-07-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Al jaren rij ik langs de baan en weet eigenlijk niet waarom ik er niet eerder ben gaan spelen. Vandaag 18 holes gespeeld. een mooie en goed onderhouden baan. Mooie fairways en greens. De baan is zeer zeker de moeite waard om heen te gaan. De mensen (zeer zeker de medewerkers) zijn vriendelijk en komen ondanks de drukte vrij ontspannen over.

Kortweg, een top dag om op Sluispolder te spelen.

Jos296 | 26-04-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

zeer matige greens.

pj.vanetten | 19-04-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

De vorige beoordelaar Seth, de mij goed bekende nr. 1 beoordelaar van de VAE!, was redelijk tevreden over de baan. Ik kan het beamen dat de baan er voor het voorjaar beter bij lag dan ik in mijn herinnering had. Het had dan ook al een aantal weken niet geregend, dat scheelt! De rough was uitermate kort gemaaid, dus ballen vinden was geen probleem. De greens waren nog wat grof met restanten van flinke prikgaten, maar ze waren al aardig op snelheid. Hole 2 en hole 3 hebben verborgen bunkers op drive afstand, dat zou je in een modern ontwerp niet zo snel meer zien. Verder blijft het vreemd in het ontwerp dat de langste holes bijna altijd tegenwind hebben, dat is ook niet heel logisch. Door de corona was het druk op de baan dus voor een 2-bal was het behoorlijk veel wachten, nou ja, zo langzamerhand zijn we dat overal gewend. Al met al toch wel lekker om weer eens op een andere dan mijn thuisbaan gespeeld te hebben!

kjmetman | 02-04-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 5 sterren

Ben Alkmaarder,5 min van huis, kwart voor acht starten in de ochtend. Rijk Alleen, top.

edwinheijman13 | 02-04-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooi uitziende golfbaan.. fairways liggen er goed bij.. greens erg traag.. verwachting was mogelijk ook hoger.. verder een top golfbaan.. Corona tijd doet niemand goed..

Sebastiaandeboer | 25-03-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Afgelopen vrijdag hier na 7 maanden weer eens gespeeld. Lay-out van de golfbaan blijf ik erg leuk vinden en er is duidelijk te merken dat ze de afgelopen periode heel veel tijd, energie en geld hebben gestoken. Waar Sluispolder “vroeger” amper te bespelen was in de winter lag de golfbaan er nu prima bij. Enig minpuntje was dat ze net calcium hadden gestrooid en dit in allemaal bolletjes de green op wordt gelopen, hierdoor werd het putten een stuk lastiger. Maar uiteindelijk zorgt ook deze onderhoudsbeurt straks voor een betere kwaliteit.

seth_beernink | 04-03-2021 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

A-lus met sporen van greenkeeperwagentjes ook via fairway's
B-lus verminkt in gebruik, T boxes verplaatst naar drogere delen zelfs een winterhole.

WimStellaard | 18-12-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

dec 2020, In deze periode is de golfbaan natuurlijk wat minder. Deze zomer is de kwaliteit van de baan aanzienlijk verbeterd en dit zal doorzetten naar 2021.

j.gelderman | 07-12-2020 | review: Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Geef ook een beoordeling van De Sluispolder Noordhollandse Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan Sluispolder