logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Bosch en Duin  >  Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over Utrechtse Golfclub 'De Pan'Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Touroperators en aanbiedingen voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'

3D Golfvakanties

Baan gegevens Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

bosbaan

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

100

nvt

Lengte

cr

sr

Heren

5701 meter

6235 yard

70.1

124

Dames

4941 meter

5404 yard

71,5

125

GVB

ja

Handicap

24

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Amersfoortseweg 1

3735 LJ  Bosch en Duin

Tel: +31 30 6955223

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 6963769

secretariaat@ugcdepan.nl

www.ugcdepan.nl

De Pan wordt gerekend tot de mooiste banen van Nederland en is in 1928 ontworpen door de geniale architect H. Colt.

De fairways strekken zich uit over een glooiend terrein, temidden van een majestueus bos. De golfer kan hier genieten van rust en vredige natuur, waarin reen en vossen zich thuis voelen. De veelvuldige heidevelden vormen vaak een natuurlijk obstakel in de fairways. Verschillende afslagplaatsen liggen verhoogd of verlaagd vanwege het heuvelachtige karakter van de baan.

De prachtige uitdagende bosbaan, die op zandgrond werd aangelegd, is technisch gezien zeer doordacht. De moeite van het vermelden waard is de 6e hole, waar men na het eerste blinde tee-shot wederom de bal moet richten op een kruis hoog op een boom gemarkeerd in de hoop op de green terecht te komen!

Het unieke clubhuis met haar grote terras straalt 'ouderwetse gezelligheid' uit; in een apart gedeelte kan de golfer genieten van een uitstekende keuken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Na de Rosendaelsche stond De Pan op het programma, wederom een van de oude topbanen! Het ontvangst was zeer hartelijk door de enthousiaste caddymaster, een baanboekje en scorekaartje mee en eerst het schitterende terras op! Met uitzicht op de tee van hole 1 een bakje koffie gedronken alvorens het inspelen.

De driving range is vernieuwd en sterk verbeterd is ons verteld, ballen en afslagmatjes zijn uitstekend voor elkaar. Relatief kleine oefengreen maar wel gelijk van kwaliteit aan de greens in de baan! Minpunt van het spelen van 2 topbanen na elkaar is het feit dat je ze met elkaar gaat vergelijken, eigenlijk onmogelijk..

Op hole 1 sta je bijna vanaf het terras af te slaan en speel je naar een heerlijk heuvelachtige fairway wat op deze baan continu doorgaat. De par4 4e hole is een prachtige hole waar je je laatste schot naar een iets verlaagde green moet spelen, deze grenst overigens bijna aan de green van hole 8 dus goed opletten. De 5e is een relatief eenvoudige par5 met een brede fairway, de green ligt echter achter een dogleg met vlak voor de bocht een heideheuvel, voor een 1e keer op deze baan lastig in te schatten. Blinde schoten zijn altijd spannen, op hole 6 mag je tweemaal aan de bak, de afslag moet een heuvel over en het schot naar de green idem, wel verstandig om bij dit laatste schot even de heuvel op te lopen! De 7e biedt je weer een halfblinde afslag, slechts het looppad biedt uitzicht op de faiway, de driver kan hier in de tas blijven.

De 2e lus start met een avontuurlijke par4, druk het stoplicht aan en sla af naar een klein landingsgebied, wees secuur want hierna moet je door een pijpenlade naar de green, lastige hole met een grote kans op een schuine ligging op de fairway. Hole 13 maakt het je niet eenvoudig, fairwaybunkers, dogleg en een golvende fairway, niet voor niks strokeindex 2. Alle par3 holes zien er gelikt uit, zo ook de 15e; een heuvel gelijk links naast de green en een bunker aan de andere zijde zorgt voor voldoende stress voor je teeshot. De 3 slotholes zijn schitterend, spelen van verhoogde tees en op hole 17 een stevig verhoogde green en tussenin nog vrij kale heide.

Een topbaan, niet heel eenvoudig maar wel vergevingsgezind gezien het feit dat er geen enkel balletje verloren is gegaan. Greens zijn niet extreem snel maar door de ondulaties zeer lastig.

De horeca na afloop was simpelweg dramatisch, we hebben 20 minuten op terras gezeten zonder geholpen te worden. De koffie van voor de ronde moest nog afgerekend worden maar personeel leek wel onvindbaar, wel het laatste wat ik verwacht had van zo'n gerennomeerde baan.

BBB | 14-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Onze oudjes VS jonkies competitie verplaatste zich deze keer naar de Utrechtse Golfclub De Pan. De weersvoorspellingen waren vooraf dreigend, maar alhoewel het een sombere dag was, bleef het droog. Uiteraard maakt een zonnige dag een baan nog mooier, en ook de hei stond nog niet in bloei, maar het was weer genieten op de Pan. De ontvangst door de caddymaster was hartelijk, de koffie vooraf was een beetje ongezellig op een terras waar alleen wat werkzaamheden aan de gang waren, maar verder geen kip te bekennen was (ook na afloop alleen één andere greenfee flight). Het bordje bij het terras dat ook mensen zonder starttijd welkom zijn (heel bijzonder voor zo'n oude club), zorgde op deze dag niet voor extra klandizie.
De baan lag er prima bij: fairways strak, bijna zonder onkruid zelfs, greens snel maar fair en de rough doenlijk ondanks het groeizame weer. Ik vind de "quirky" holes, zoals 6,10 en 17 het mooiste om te spelen, die blijven je ook het langste bij. Qua omgeving vind ik 16 - 18 schitterend met de half open vlakte, een mooi einde, zeker nu onze strijd pas bij de laatste putts op de 18de beslist werd! Wederom een gedenkwaardige dag in onze cyclus!

kjmetman | 13-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Een pareltje, diep verscholen in het Panbos bij Bosch en Duin tussen Bilthoven en Zeist. Je hebt van die prachtige banen die eruit zien alsof ze volledig door de natuur zijn gevormd. Dit is er zo eentje.
Het clubhuis is een stijlvolle, rietgedekte villa. Het interieur is klassiek en heeft de sfeer van een Engelse club. De keuken is goed en na het golfen is het heerlijk genieten van de mooie omgeving op het vrij smalle terras dat in een halve cirkel rondom het clubhuis is aangelegd.
De oefenvoorzieningen zijn niet helemaal wat je verwacht bij een club van deze allure. De driving range heeft weinig afslagplekken. De verschillende putting (en chipping?) greens liggen wat dicht bij elkaar tussen de bomen. Middenin liggen een paar afslagmatten, waardoor sommige oefengreens onverwacht onderdeel blijken te zijn van een mini-hole.
En dan de baan, ja die is zoals hiervoor al genoemd een pareltje. Veel hoogteverschillen, geonduleerde fairways en greens. Daaromheen een mooi, oud bos en of hei. Eigenlijk kan ik mij niet een saaie hole herinneren.
Een bijzondere en opvallende hole is de par 4-hole 10, de signature hole van de club. Op circa 200 meter van de gele tee versmalt de fairway tussen twee heuvels tot ca. 10-15 meter. Vanaf de tee zie je door de smalle doorgang enkele intimiderende bunkers met daarachter de green. Een hole om iets langer bij na te denken voor je 'm gaat spelen.
De Pan: een topbaan voor je bucket list!

FlipJ | 12-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Golfen op de Pan is een ware golfbelevenis.
De holes zijn niet lang maar wel vol met hindernissen, het is een echte bos/heide baan met duinen. De greens zijn perfect en alles ziet er goed verzorgt uit.
Clubhuis en ontvangst erg goed.

FrankvanDijk | 12-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Eerste keer naar de Pan, volgens velen de mooiste bosbaan van Nederland. Ik kan mij hier wel bij aansluiten. Wat een schitterende holes! Alhoewel de baan vol zat, kom je bijna geen andere flights tegen. De oefenfaciliteiten zijn niet echt ruim. Kleine chippingarea en niet verl afslagplaatsrn op de DR. Maar de baan is prachtig en de greens supersnel. Het gekochte baanboekje was geen overbodige luxe. Bij een paar blinde shots is dat toch wel handig.

RonaldDekker | 12-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 5 sterren

Herbeoordeling:

Na een paar jaar weer eens terug op deze fantastische baan. De baan en club stelde ons weer niet teleur. Dit blijft absoluut een baan in de top 3 van Nederland (in ieder geval in mijn top 3). De combinatie van alles waar een golfer belang aan hecht is hier helemaal top.

Uiteraard begint het allemaal weer met de baan en het onderhoud. De layout is schitterend en verzorgd op hoog niveau. Veel verschillende soorten holes. Die ook voor alle handicaps een uitdaging geven maar niet op het gekke af. Stakke fairways, teeboxen en greens. De oefenfaciliteiten zijn niet het grootst in Nederland maar voldoende. Zeker de toevoeging van een extra laag afslagplaatsen op de drivingrange is welkom. Na afloop kan je heerlijk nagenieten op het sfeervolle terras of in het clubhuis zelf. Uiteraard met een lekker hapje en dik verdiend drankje!

Dit alles ligt dan ook nog eens verstopt in een prachtig gelegen stuk natuur waar alles wat je hoort zijn vogeltjes, het geruis van bladeren, het geluid van je bal tegen een boom en uiteraard je eigen teleurgestelde reacties en/of die van je flightgenoten

Golfclub de Pan bedankt voor weer een geweldige golfervaring en we blijven terugkomen!

bellies | 23-06-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Lange tijd geen andere golfbanen gespeeld. Reden natuurlijk: Corona. Maar nu kan het weer en mijn vrouw en ik besloten om ons eens lekker te verwennen en golfbaan de Pan te gaan spelen. Spijt hebben we hier niet van gehad. De baan ligt er zeer goed bij met mooie fairways en snelle greens. De baan speelt niet heel lang maar het is hier wel zaak om recht te slaan. Gelukkig lukte dit eens een keer aardig. Mooiste holes vond ik hole 10 (nu begrijp ik het zwaailicht bij het binnenkomen van het complex) en hole 6. Door omstandigheden geen gebruik van restaurant kunnen maken.

phelmonds | 10-06-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Wat een plaatje
Alles klopt aan deze baan
De greens zijn fantastisch
Fairway mooi
Rough is rough?
Veel regen voorspeld maar nergens gezien? Dit is echt een vette golfbaan.

marcoschouten | 17-05-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Dit is 1 van de mooiste golfbanen in Nederland en vroeg in het seizoen al in top conditie.

d818 | 27-03-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst. Wegens Corona maatregelen is clubhuis gesloten. Maar wel take-away drankje mogelijk. Prachtige bos-/heidebaan. Veel holes met bijzondere lay-out. Op diverse holes heb je een lange rechte drive nodig om de fairway te halen. Onderhoud perfect. Midden in de herfst alle bladeren netjes opgeruimd. Fairways kort gemaaid en greens goed verzorgd. Greenfeeprijs van 110 euro is stevig, maar baan is het wel waard. Tip: speel baan in augustus/september als heide bloeit. Dan is deze vast nog mooier.

coby | 26-10-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Schrijf een beoordeling voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'