logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Bosch en Duin  >  Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Utrechtse Golfclub 'De Pan'Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Touroperators en aanbiedingen voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'

3D Golfvakanties

Baan gegevens Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

bosbaan

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 100

€ nvt

Lengte

cr

sr

Heren

5701 meter

6235 yard

70.1

124

Dames

4941 meter

5404 yard

71,5

125

GVB

ja

Handicap

24

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Amersfoortseweg 1

3735 LJ  Bosch en Duin

Tel: +31 30 6955223

Tel reserveren: ja

Fax: +31 30 6963769

secretariaat@ugcdepan.nl

www.ugcdepan.nl

De Pan wordt gerekend tot de mooiste banen van Nederland en is in 1928 ontworpen door de geniale architect H. Colt.

De fairways strekken zich uit over een glooiend terrein, temidden van een majestueus bos. De golfer kan hier genieten van rust en vredige natuur, waarin reeën en vossen zich thuis voelen. De veelvuldige heidevelden vormen vaak een natuurlijk obstakel in de fairways. Verschillende afslagplaatsen liggen verhoogd of verlaagd vanwege het heuvelachtige karakter van de baan.

De prachtige uitdagende bosbaan, die op zandgrond werd aangelegd, is technisch gezien zeer doordacht. De moeite van het vermelden waard is de 6e hole, waar men na het eerste blinde tee-shot wederom de bal moet richten op een kruis hoog op een boom gemarkeerd in de hoop op de green terecht te komen!

Het unieke clubhuis met haar grote terras straalt 'ouderwetse gezelligheid' uit; in een apart gedeelte kan de golfer genieten van een uitstekende keuken.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Dit is 1 van de mooiste golfbanen in Nederland en vroeg in het seizoen al in top conditie.

d818 | 27-03-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst. Wegens Corona maatregelen is clubhuis gesloten. Maar wel take-away drankje mogelijk. Prachtige bos-/heidebaan. Veel holes met bijzondere lay-out. Op diverse holes heb je een lange rechte drive nodig om de fairway te halen. Onderhoud perfect. Midden in de herfst alle bladeren netjes opgeruimd. Fairways kort gemaaid en greens goed verzorgd. Greenfeeprijs van 110 euro is stevig, maar baan is het wel waard. Tip: speel baan in augustus/september als heide bloeit. Dan is deze vast nog mooier.

coby | 26-10-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Perfecte ochtend gehad. Mooi weer en baan in goede conditie gegeven jaargetijde. Jammer dat clubhuis dicht is, maar was niet anders.

Klarien.mooijaart | 22-10-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Vanwege de Corona was het restaurant gesloten. De golfbaan lag er geweldig bij met geweldige fairways en prachtige greens. Heb er op uitnodiging gespeeld en het was geweldig.

ruud_mutters | 15-10-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

De mooiste inlandse baan van Nederland. Een genot om daar te spelen, kom graag weer terug.

RenévanElderen | 24-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Super baan, helaas voel je je er niet altijd even welkom.

freerktenhoor | 21-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Het was een feest om hier te mogen spelen mede door het mooie weer. Gastvrij ontvangst door zowel caddymaster als horeca. Drivingrange is nieuw en ziet er prachtig uit. Tip: Wat duidelijker aangeven dat je bij ingang landweg door moet rijden naar het eind want als je er nog nooit geweest bent denk je dat je gelijk aan het begin bij de parkeerplaats moet zijn.

RalphvandenBoogaard | 21-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 5 sterren

Wat een feestje om te mogen spelen op deze topbaan! Zoveel mooie en afwisselende holes. De heide deels nog in bloei. De greens waren geverticuteerd maar daar heb je nauwelijks last van en het was van te voren prima gemeld. Gastvrij ontvangst. De drivingrange heeft een beperkt aantal plekken.
Vanaf het terras heb je mooi zicht op de baan met onder andere hole 18 en de tee van hole 1. Ik heb enorm genoten en als je de kans krijgt moet je hier zeker gaan spelen.

Opvallend: Met name de ouderen hielden op het terras totaal geen rekening hielden met corona maatregelen. Een grote groep dicht op elkaar.

geerten | 18-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, schiiterend gelegen, mooie doorkijkjes. De greens vielen dit keer tegen, veel zwarte plekken, wel snel. Fairways goed maar niet perfect. Vergeleken met Eindhoven, Rosendaelsche en Hilversumsche laat het onderhoud te wensen over. Clubhuis zeer sfeervol, bediening zo zo.

vanderlely100 | 08-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Over deze prachtige baan is al veel gezegd en geschreven. En het meeste klopt. De lay-out is geweldig, de routing magnifiek, de holes stuk voor stuk fraai, de ligging in het Panbos schitterend. De heide stond nu in bloei om het plaatje compleet te maken. Toch zijn er ook wat kritische kanttekeningen te plaatsen. De baan mist lengte. Zeker nu de balata ballen, persimmon houtjes en blades zijn ingeruild voor ProV1s (of soortgelijke munitie),460cc drivers met graphite shafts en perfect gebalanceerde ijzers. Daar komt bij dat landingszones genereus zijn en greens niet al te zwaar worden verdedigd. Het maakt dat dit meesterwerk van Harry Colt uit de eerste helft van de vorige eeuw niet meer is opgewassen tegen het moderne, hedendaags golf. Is dat erg? Niet perse, maar het maakt wel dat de baan geen serieuze test meer is voor topspelers. Nu is dat maar een beperkte groep, dus er blijft meer dan genoeg te genieten over voor de rest van de golfers. Sowieso veruit in de meerderheid. Een klein smetje op het blazoen van een baan die zich tot de absolute top wil rekenen, is het echter wel.

martinpklehmann | 01-09-2020 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Schrijf een beoordeling voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'