logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Drenthe  >  Gasselternijveen  >  Semslanden Golfclub

De Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over De Semslanden GolfclubGeef ook een beoordeling van De Semslanden Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor De Semslanden Golfclub

3D Golfvakanties

Baan gegevens Semslanden Golfclub

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 50

Lengte

cr

sr

Heren

5973 meter

6532 yard

70,6

128

Dames

5113 meter

5592 yard

71,8

123

GVB

ja

Handicap

54

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens De Semslanden Golfclub

Nieuwe Dijk 1

9514 BX  Gasselternijveen

Tel: +31 599 564661

Tel reserveren: ja

Fax: +31 599 565594

E-mail

www.semslanden.nl

Het parcours van golfbaan De Semslanden heeft een totale lengte van 5973 meter, gerekend vanaf de medaltee heren. De langste hole is de zeventiende met 518 meter. Voor meer informatie zie: Baangegevens.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

golfbaan oké.
lidmaatschap helaas met gedwongen oefenballen betalen (ook als je die niet gebruikt) en gedwongen bedrag voor de wanhopig slechte horeca. de dames die bedienen zijn vriendelijk, maar owee als je de pech hebt de sjagrijnige ober te treffen. daarbij in het algemeen; oeverloos lang wachten tot iemand je bestelling op komt nemen, je bestelling komt brengen of als je af wilt rekenen. een volstrekt fantasieloze kaart met kant en klaar junkfood van minder dan snackbar kwaliteit. een kaart die al jaren hetzelfde is ook. door de verplichte betaling voor de horeca hoeft men zich kennelijk niet meer in te spannen een smakelijke, gezonde lunch klaar te maken. salades bv zijn niet te krijgen. overigens kreeg ik ook te horen van de reeds genoemde ober, dat lunchen slechts tot 13.30 u mogelijk is.
waag het dus niet uit te lopen met je rondje golf, want dat wordt honger lijden!
een vicieuze cirkel lijkt me. bij een dergelijke miserabele bediening en kwaliteit van eten moet je wel een verplicht bedrag vragen om nog inkomsten te hebben…
was getekend,
een teleurgestelde golfer.

tjinta100 | 16-07-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, goed onderhouden baan, vriendelijke ontvangst, kregen een caddieboekje, wat erg prettig was.
De eerste 9, Boerveen vond ik de mooiste, uitdagender dan de tweede 9, de Hondsrug.

mvdbt | 13-07-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke uitdagende golfbaan met veel variatie. Ook hier de diepe rufe, waar haast niet uit te komen is. Maar je moet eenvoudig voorkomen daar te komen en dat is niet zo eenvoudig als je voor de eerste keer deze baan speeld. Catering is helaas erg karig.

Rene56 | 09-07-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vantevoren hebben we met de golfbaan gebeld en ondanks de internet problemen bij de golfbaan alles top geregeld. We hebben hier eerst een 9 hole baan gereserveerd met een greenfee korting. Na het spelen van de 9 holes wilden we toch ook de 2e spelen en konden we ook deze met de greenfee korting spelen. Top geregeld allemaal en de golfbanen zijn erg mooi en goed onderhouden. De meeste banen zijn wel redelijk recht toe recht aan, maar voor ons al moeilijk genoeg.

pma.maaskant | 07-07-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens een verblijf op het dichtbij gelegen vakantiepark Hof van Saksen deze baan gelopen, vanwege een samenwerking kregen wij een flinke korting op de greenfee waardoor de prijs/kwaliteitverhouding omhoog schiet. Het restaurant en clubhuis alleen van binnen gezien om de greenfee te voldoen, voor de rest hier geen mening over kunnen formeren.

De oefengreen ziet er strak en netjes uit, heeft dezelfde snelheid als de greens in de baan dus zeer eerlijk, de driving range ziet er iets gedateerd uit maar de ballen zijn van prima kwaliteit. De baan zelf bestaat uit 2 lussen; de Hondsrug en Boerveen, wij mochten starten op de Hondsrug.

Deze lus start met 3 par4 holes maar lijken totaal niet op elkaar, hole 1 heeft een dogleg met bunkers in de binnen- en buitenbocht op driving-afstand. Hole 2 is relatief kort met 328 meter maar de approach moet (mocht je op links liggen) over een waterhindernis. Na deze serie een lange par3 van 181 meter waarbij je je flink kan verkijken op de afstand, aansluitend de moeilijkste hole van de baan; 5. Deze par5 heeft een kronkelend slootje dwars over de fairway en daarna nog enkele listig geplaatste bunkers.

Hierna een serie leuke holes met vanalles wat; heide, bos, water en bunkers waar kansen liggen om goed te scoren. De laatste hole is de signature hole van de baan, een korte par4 met een veredelde eilandgreen, voor een vol terras de bal droog houden is de opdracht!

Boerveen start met een aparte hole; op de tee heb je niet een heel goed beeld waar je naartoe moet, na je drive eenmaal een meter of 100 in de baan wordt het duidelijker. De hole wordt aan de linkerzijde grotendeels beschermd door water en rough maar komt eigenlijk niet in het spel. Hole 3 is ook weer een pareltje van een hole, er ligt een kunstmatige heuvel op bijna 200 meter van de tee op deze korte hole van 290m. Kies je voor om hem er overheen te slaan met het risico dat je een downhill-ligging overhoudt of leg je de bal er voor zodat je een prima afstand maar blinde slag over houdt?

De 4e hole is lastig speelbaar bij een eerste bezoek, deze par5 heeft op ca. 50m voor de green een dogleg en in de binnenboocht een groep bomen. Strategisch spelen kan hier lonen, afsnijden over de vijver kan ook maar dan moet de 2e slag wel goed gepositioneerd zijn; slim spelen dus! De 2e par3 van deze lus is ook een prachtige hole; hier speel je van een verhoging naar de lager gelegen green waar je een vijver en een trio bunkers aantreft!

Net als de 1e hole van deze lus is ook hole 8 een apart gezicht vanaf de tee; een bomenrij en een smal zichtbare fairway met op rechts ook nog water. De slothole is een stevige par 5 met een klein dwarsslootje, de lastigheid zit hier in de green met 3 niveaus.

Kort samengevat een goed speelbare baan met uitdagende en gevarieerde holes, de greens zijn snel en geonduleerd dus eenvoudig is het niet. Zou deze baan centraler gelegen zijn in Nederland dan zou hij zeker hoger op de diverse ranglijsten staan!

BBB | 28-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie golfbaan is dit zeg! Deze tijd van het jaar staat alles in bloei en is het echt een kado om hier te spelen. Baan is goed onderhouden en de greens ook. Smalle fairways en goed geplaatste bunkers maken het geen “walk in the park” Als gast het geluk gehad om met een local negen holes mee te lopen. Erg gezellig! Volgende keer doen we de tweede negen!

tirso rojer | 26-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie en goed onderhouden greens en fairways. Prachtige rough waar je niet in wilt liggen. Flink wat uitdagende holes met mooie layout. Onderhoud is goed maar de teeboxen en daar omheen is slecht en staat niet in verhouding met de rest. Terras en clubhuis kunnen een update gebruiken. Zeer vriendelijke mensen. Kom graag nog keertje terug.

maarten234 | 14-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Schitterend weer in Drenthe en we mogen spelen op de Semslanden.
Aan de telefoon was men al vriendelijk en bij ontvangst en in de baan door de marshall prima ontvangen. Bij de eerste hole gelijk ontdekt dat dir geen makkelijke baan is. De greens en aprons perfect op lengte en overal gelijk en ook de fairways earen net gemaaid en prima speelbaar. Het geniep zit hem in de lastige en lange par4 holes en de verborgen hindernissen. Waterpassages, versmallingen en lastig in te schatten approaches. Af en toe komt water in het spel en dan weer tactisch geplaatste bosjes op de par5, s. Wanneer we hier weer spelen denk ik dat de scores beter worden, nu relatief veel bogeys op de par 4 s gemaakt. De par 3, s zijn redelijk lang spelen omhoog, omlaag of over water... leuke finishing holes 9 en 18 en gezellig terras, binnen helaas niet gezien vanwege de C maatregelen.

Kleine kritiekpunten. De vlaggen waren slecht te zien door de vaalgroene kleur. Afstandpalen in de baan niet al te duidelijk. Van de Parkeerplaatsen bij het clubhuis de meesten voor bestuur en sponsors, dat is niet meer van deze

Al met al een heerlijke dag met prachtig weer en een herhaling waard tegen redelijke greenfee van 55,00 Euro.

Kezy | 08-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met fantastische greens. Door de baan is het onderhoud goed: semi rough en voorgreen ontbreken. Gezellige sfeer op het terras. Ik kom graag weer!

HenkJager | 06-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Greens en fairways liggen er goed bij. Greens zijn snel en goed, fairways hebben wat dik gras, maar misschien is korter maaien niet goed mogelijk. Je moet in ieder geval niet in de rough komen, want die is hoog en taai.
Aardige Marshall die speciaal naar ons toe kwam om te vertellen dat er voor ons een wedstrijd van de zgn. Greyhounds was en dat die flights van nature niet zo snel zijn, maar dat we vanaf hole 10 een vrij lege baan hadden en dat klopte ook.
Vriendelijk en gastvrij onthaal.

schiriel | 02-06-2021 | review: Semslanden Golfclub

Geef ook een beoordeling van De Semslanden Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub 'de Semslanden'