logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Holland  >  Hilversum  >  Spandersbosch

Golfclub Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Golfclub SpandersboschGeef ook een beoordeling van Golfclub Spandersbosch

Touroperators en aanbiedingen voor Golfclub Spandersbosch

3D Golfvakanties

Baan gegevens Spandersbosch

Baan

9 Holes / 60 Par

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 44

€ 49

Lengte

cr

sr

Heren

3456 meter

3780 yard

98

Dames

2998 meter

3279 yard

94

GVB

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

NGF en ANWB leden krijgen greenfeekorting.

Adresgegevens Golfclub Spandersbosch

Sportpark Crailo 26

1222 AA  Hilversum

Tel: +31 35 6857328

Tel reserveren: ja

Fax: +31 35 6832152

E-mail

Website

Spandersbosch heeft ook een 9-holes, par 34 Compact Course. Toegang met baanpermissie. Greenfee 16 euro

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

De Boschbaan ziet er wat kaal uit en speelde “hard”. Weinig gras om je bal goed te raken. Precisie vereist, want smalle fairways (die nu nog breed leken door de kale bomen). Greens ogen slecht door kleurverschillen en plekken, maar liepen verrassend snel. Zeer gevarieerde holes qua lengte en lay-out. Leuke maar lastige golfbaan.
Crailoobaan is perfect om je korte werk te oefenen. Ken je clubafstand en je speelt een leuke ronde. Greens wat minder dan Boschbaan.
Ruime parkeergelegenheid vlakbij beide courses en driving range.
Hartelijke ontvangst.

RienSiervogel0 | 25-03-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Zowel de 9 par 3 (crailoo) als de boschbaan zijn mooi aangelegd. Leuke golfbaan, doet kleinschalig aan ligt prachtig tussen de dennenbomen. Ook bij natter weer vrij goed te spelen.

ward.meijer | 21-03-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Ja, toch wel een heel bijzonder charmand golfbaantje, met 9 par 3 en 4 holes. Veel bomen, heet dan ook Bosbaan. Niet alleen bomen staan in de weg om je er, "mee met een Jantje van Leien van af te maken", ook hoogteverschillen, smalle fairways, zoals op hole 2 en 3, maken het gebruik van de driver risicovol, voordat je het door hebt lig je in het bos en een lastige ligging.
Er zijn ook wel holes waar je echt kunt uithalen met je driver, hole 6 is daar een mooi voorbeeld van. Je slaat vanaf een hoge bosheuvel naar beneden, dan moet die bal via de dogleg toch ook weer op een pittig hoog liggende green gespeeld worden. Iets te veel op rechts en je bal rolt bijna onbespeelbaar richting een vijver, super lastig, maar erg mooi hole.
Hole 7 is vanaf geel ook een hoog punt, alle ruimte om een rake klap te geven, heerlijk!
Hole 8 is easy als je je niet laat intimideren door de vijver, die altijd vol ballen ligt. Hole 9 is ook goed te driven en met gepaste tweede slag de green te halen.
Fijn clubhuis om een goed glas wit te drinken, lekker.
En dit alles voor 25 euro, dat is een mooie prijs. Wel moet ik zeggen dat als je wilt inslaan op de nette driving range, ze een topprijs vragen voor de oefenballen,1,75 euro per 24 balletjes, knetter duur dus. Zelfs als lid wordt dit bedrag van je kaart afgeschreven, niet zo netjes vind ik dat, echt te duur. Bovendien zijn het ballen met erg lage druk, waardoor je maar moeilijk lengte haalt. Dit heeft te maken met de tennisbaan aan het einde van de range, hardhitters maken daar dan schade.

mikewerkhoven | 08-03-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfbaan, maar blijft lastig voor veel golfers. Smal op de eerste 5 holes. In het bos is belangrijk om recht te blijven, dus vooral ijzers gebruiken. Daarna opent de golfbaan zich en kan de driver uit de tas. Leuke holes. Een golfbaan met 2 gezichten. Ook qua ligging: aan ene kant tegen Bussumer Hei (mooi dus) en aan andere kant tussen voetbalclub, hockeyclub en stort.

Jeroen | 26-02-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende en leuke golfbaan. De eerste hole is eenvoudig (90 m) maar je moet het wel waarmaken terwijl iedereen die staat te wachten en "in te putten" staat te kijken. Daarna wordt het smal en veel bos. Als je niet recht kunt slaan met een houten 3 of 5 heb je een probleem. De driver kun je voor 2 holes gebruiken maar wat reserve ballen kan geen kwaad.

WouterMulders | 26-02-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

in mooi natuurgebied gelegen, relatief korte, maar zeer lastige holes.

KoenvanHeerde | 15-01-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 2 sterren

Gespeeld op de Boschbaan. Met wintergreens wil je hier eigenlijk niet komen. Dat er wintergreens moeten zijn OK, maar ze liggen op 2/3 van de normale afstand. De schitterende laatste hole is daardoor nu gewoon rechtdoor over een kleine afstand - geen enkele glory te behalen. Daar wordt toch niemand vrolijk van? De wintermatten liggen niet altijd recht, slordig.

Op de Crailoobaan zijn de holes al helemaal ultra kort door de wintergreens; pitch & putt is het eerder. Beide rondes zijn in de zomer veel leuker. De omgeving is wel fraai.

Als greenfeespeler krijg je niet het gevoel hier welkom te zijn. Met wintergreens zijn de prijzen €25 (Boschbaan, normaal €30) en €15 (Crailoobaan, normaal €20). Ons advies is beslist om een stukje verder te rijden in de regio. Er zijn veel leukere alternatieven waar je gastvrij ontvangen wordt. Jammer. Mss in het zomerseizoen een nieuwe poging. De procentueel enorme prijsverhoging ten opzichte van vorig jaar werkt niet mee. Geen GCN leden korting meer, tevens geen GreenFree mogelijkheden meer. Er wordt hier stevig geharkt, en dan niet de bunker.

GolferPierre | 11-01-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag in de vrieskou een rondje par 3 gespeeld op de Crailoo baan. Voor het eerst hier op aanraden van een vriend.
Omdat het gevroren had en alles nog onder een schitterende laag rijp lag, waren de wintergreens van toepassing en was de baan overal keihard. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het zonnetje was schitterend op de witte baan. Wat een mooi gezicht.
De holes waren nu wat korter, maar je kunt zien dat de baan met zomergreens echt heel erg divers en leuk is. Met optimaal gebruik van de hoogte in het landschap. Met name de verre holes 3 t/m 7 liggen schitterend in een heuvelachtig bos. Voor een Nederlandse par 3 ongekend!
Wij komen hier nog vaker terug!

EricF | 09-01-2021 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende golfbaan om te spelen.
Lag er, helemaal gezien de tijd van het jaar, goed bij.

AnnemiekeK | 28-12-2020 | review: Spandersbosch

Beoordeling met 4 sterren

Par 3 baan (Crailoobaan) zitten lange stukken lopen tussen en uitzicht op industrie dus dat is wat minder. De holes zijn op zich best leuk.

De boschbaan is een par 32 met 4x par 3 en 5x par 4. Niet heel lang maar erg lastig door de hoogteverschillen en de smalle fairways! Deze 9 holes liggen er mooi in de bossen.

estherdeschiffart | 21-12-2020 | review: Spandersbosch

Geef ook een beoordeling van Golfclub Spandersbosch

Schrijf een beoordeling voor Golfpark Spandersbosch