logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Wilnis  >  Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)Geef ook een beoordeling van Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Touroperators en aanbiedingen voor Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

3D Golfvakanties

Baan gegevens Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 47,50

€ 47,50

Lengte

cr

sr

Heren

5818 meter

6363 yard

70,1

126

Dames

5126 meter

5606 yard

72,1

130

GVB

ja

Handicap

nvt

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Bovendijk 16a

3648 NM  Wilnis

Tel: +31 297 287347

Tel reserveren: ja

Fax: +31 297 273435

golfparkwilnis.nl

Golfpark Wilnis ligt midden in het prachtige polderlandschap, tussen schitterende waterpartijen, verrassende hoogteverschillen, goed onderhouden fairways en prachtige greens, op slechts een kwartier rijden van Amsterdam en Utrecht. De golfbaan van Golfpark Wilnis was een 9 holes baan, gecreŽerd in 1985. Inmiddels is per 01-01-2011 de baan uitgebreid tot 18 holes.

De wedstrijdbaan, ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Gerard Jol, is gelegen in het groene hart op een terrein van 60 hectare. De 18 holes baan is een par 71 baan met een totale lengte van 5.859 meter.

De verschillende oefenfaciliteiten zoals de drivingrange, putting- en chippinggreen, oefenbunker, de aanwezigheid van twee golfprofessionals en de 9 holes par-3 baan maken dit park het domein van zowel ervaren als beginnende golfers.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Om te beginnen met de conclusie: leuke baan! Gespeeld op een regenachtige zaterdag, maar ondanks dat een leuke middag. Afwisselende holes, veel ondulatie in de fairways en grote greens. Grote tee-boxen, die goed onderhouden waren. Op de greens vielen de vele ongerepareerde pitchmarks op en de vele beschadigingen die daardoor ontstaan waren. Dat komt door gebrek aan discipline bij de golfers, al dan niet leden of greenfee spelers. Op de meeste greens heb ik 3 of 4 pitchmarks gerepareerd, terwijl ik maar 1 bal gespeeld had :-).
Een aantal holes zijn ‘blinde’ holes. Dat is best leuk, maar het is wel goed opletten of de flight die voor je loopt wel weg is, voordat je slaat. Op 1 hole hangt er een bel. De baan heeft behoorlijk wat water links en rechts waar je rekening mee moet houden.
Oefenfaciliteiten zijn prima in orde. Blijkbaar is er een nieuwe chipping green gemaakt van wat voorheen de green van hole 9 was, want mijn Garmin gaf nog de oude afstand tot de green aan, die nu ongeveer 50 meter dichterbij lag. Gelukkig zagen we wel dat die afstand niet kon kloppen.
Het clubhuis vond ik een beetje sfeerlos, maar dat kan ook komen door de coronamaatregelen, waar we ons natuurlijk wel aan gehouden hebben. Met 7 man verdeeld over 2 tafels met 1,5 meter afstand tussen elkaar is niet de ideale setting om nog wat te borrelen en na te praten, maar dat kan helaas niet anders in deze tijd.
Zeker een leuke baan om nog eens naar toe te gaan, maar dan liever bij zonnig droog weer ;-).

frankpas | 02-10-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Op een woensdagmiddag hier gespeeld met ons clubje, Beetje druilerig weer met veel regen de voorgaande dagen waardoor er wat drassige plekken in de baan waren. Maar daar valt weinig aan te doen. Verder een super baan leuk en uitdagend. En midden in de polder. enige minpunje was dat het restaurant dicht was vanwege de corona maatregelen ook daar was niks aan te doen. Maar kom hier zeker nog een keer terug.

Fredje_S | 30-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Mooie greens die lastiger te spelen zijn omdat ze een beetje heuvelachtig zijn. Dit is wel uitdagender. Fairway en tees zijn goed. Bewegwijzering is duidelijk. Alleen nr 9 was wat lastiger.

hanshagemans | 27-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Rechte maar geaccidenteerde fairways. Niet zo spannend maar wel fijn om er spelen.

lamsma | 26-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

ondanks dat de verwachting zou zijn dat gezien de locatie de baan erg vlak zou zijn is het tegen deel, de baan mooi aan gelegd door de verschillende accenten. De baan was erg mooi en goed onder houden wat het spelen een plezier geeft. we hebben nu 9 holes gelopen maar het is zeker de moeite waard om de baan nog een keer te bezoeken om dan 18 holes te lopen.

Jos296 | 25-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

jammer dat bunkers vaak niet geharkt worden en ook de pitch marks worden veel niet gemaakt
op de oefen putting green wordt ook gechipt!

fritsbrouwer0 | 22-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Fijne overzichtelijke Par 3 baan. Leuke omgeving. De Par 3 dagkaart geeft de mogelijkheid om de hele dag de baan te mogen lopen, waardoor je lastige holes meermaals kunt spelen.

MGK | 18-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Supermiddag gehad. 9 holes lus B gelopen. En alleen maar genoten. Een werkelijk schitterende baan. Heel simpel. Prachtig glooiend, goed onderhouden en heel veel rust in de baan. Complimenten aan de Marshall. Het liep als een zonnetje en ook nog voor een heel redelijke prijs. We gaan hier terugkomen.

DJoncourse | 13-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige uitdagende golfbaan met wel veel hoogteverschillen.

joswil | 13-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Beoordeling met 4 sterren

Na 2 jaar afgelopen Woensdag middag 18 holes gespeeld leuke nieuwe verbouwingen aan sommige holes en voor de rest een uitdagende moeilijke maar leuke baan minpuntje was het toch wel iets te hoge gras naast de fairways pluspuntje veel ballen gevonden.
Het drankje en het eten in het restaurant prima de gastvrijheid ook goed en ondanks de regen een gezellige middag.

bpaard | 09-09-2020 | review: Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Geef ook een beoordeling van Golfpark Wilnis (Golfclub Veldzijde)

Schrijf een beoordeling voor Golfpark Wilnis

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland