logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Oostenrijk  >  Kärnten  >  Millstatt  >  Der Region Millstätter See Golfanlage

Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.5
Lees de beoordelingen over Der Region Millstätter See GolfanlageGeef ook een beoordeling van Der Region Millstätter See Golfanlage

Baan gegevens Der Region Millstätter See Golfanlage

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Open country

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 66,00 (€ 66)

Lengte

cr

sr

Heren

5763 meter

6302 yard

70,4

128

Dames

5027 meter

5498 yard

71.7

126

Handicap

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

ma t/m vr € 66,00

Adresgegevens Der Region Millstätter See Golfanlage

Am Golfplatz 1

9872  Millstatt

Tel: +43 4762 82548

Fax: +43 4762 8254810

gcmillstatt@golf.at

www.golfland.kaernten.at

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Goed onderhouden. Enorme hoogteverschillen en veel variatie. Prachtige vergezichten op alpentoppen. Was ook fantastisch weer en dat scheelt ook natuurlijk! Maar t was top.

jmwtrommel1 | 08-10-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Voor de 2e keer op deze prachtige baan gespeeld, hoog boven het Millstätter meer. Prima parkeermogelijkheden, een goede drivingrange en een adembenemend mooie ligging boven en uitzicht op het meer. Het clubhuis valt absoluut in het niet bij de verdere uitstraling van deze baan; het is klein, oud en kneuterig. De ontvangst is hartelijk en professioneel en de kleine shop heeft een mooi assortiment aan kleding en golfbenodigdheden. De bediening is goed en ook het eten is uitstekend voor een redelijke prijs. De baan is niet lang maar uiterst uitdagend door de vele en grote hoogteverschillen, de blinde holes en het water dat op verschillende plaatsen in het spel komt. De fairways zijn goed onderhouden, maar de greens soms wat minder. Op veel greens wat kale plekken (schimmel of slecht verwerkte divots?) en de greens zijn overwegend wat aan de trage kant. Voor zo’n moeilijke baan, vind ik dat je weinig/geen slagen mee krijgt vanaf geel. De baan is te belopen, maar de holes aan de meerzijde zijn met grote hoogteverschillen; een buggy is duidelijk een pré. De baan is qua ligging een plaatje, maar door de prijs van € 75 voor een greenfee aan de (te) dure kant. Het eten is echter van uitstekende klasse. Een topbaan in Karinthië met een paar verbetermogelijkheden; m.n. het clubhuis en de kwaliteit van de greens. Het blijft echter een genoegen om hier te spelen, van het uitzicht en het eten te genieten.

willemw | 26-08-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan qua ligging aan het meer, welke je overigens voornamelijk vanaf terras ziet, er zitten enkele prachtige holes tussen, goed onderhouden, hoewel ik liever loop is een buggy wel aan te raden, enkele lange stukken (op en af) tussen de holes. Zeer vriendelijke service in clubhuis. Clubhuis / winkeltje en kleedruimtes kunnen wel een update gebruiken. Maar een rondje is zeker de moeite waard.

AndréHolland | 21-08-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, heerlijk gespeeld!

ritameerte | 19-08-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan in een prachtige omgeving. Had mijn clubs niet bij me maar kon hier gelukkig een set huren. Helaas maar tijd voor 9 holes i.p.v. de volle 18. Wel jammer want in de 2e 9 zitten nog een paar mooie holes heb ik begrepen. Vanwege de routing mag je ook hole 10 en 11 spelen dus dat was top.
De ontvangst, drivingrange en shop zijn prima. Het clubhuis is wat karig maar wel vriendelijke bediening.
De baan is prachtig onderhouden en geeft je mooi uitzicht over de omgeving met het meer als hoogtepunt. De greens zijn heerlijk strak en snel.
Ondanks de hoogteverschillen en onbekendheid met de baan toch mijn hcp gelopen.
Absolute aanrader als je in de buurt bent.

FvdB | 17-07-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan ligt prachtig op een plateau boven de Millstatter see. Je ziet op elke hole wel het meer of de mooie hoge bergen er omheen. De baan lag er ook prima onderhouden bij. We speelden op een bloedhete dag,35+ graden. Gezien het continue hoogteverschil omhoog en omlaag was een buggy echt een must, met normaal weer nog wel te lopen, maar dan moet je wel enigszins fit zijn.

De eerste negen waren nog wel goed te spelen, wel met veel ongelijke liggingen, dus zeker niet makkelijk. De tweede negen vond ik erg moeilijk, meerdere malen een blinde slag gehad, gedacht een prima bal te slaan en dan toch de bal kwijt door een plotselinge draai van de baan achter de heuvel. Deze baan moet je meerdere malen spelen voor je een goede score gaat maken. Er was ook flink wat snelheidsverschil in de greens, waarschijnlijk omdat op de eerste negen werd gesproeid, tweede negen niet en de temperatuur tijdens het spelen liep bijna 10 graden op.

Vriendelijke ontspannen sfeer bij de receptie en het restaurant. De salade en worst met mosterd smaakten prima. Vanaf het kleine terras fantastisch uitzicht over de hoogte verschillen van de golfbaan en daaronder het meer.

Al met al genoten van de baan en het uitzicht, ondanks de redelijk beroerde score.

Golffanaat5 | 01-07-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Dit is werkelijk één van de mooiste banen die ik gespeeld heb, met name qua uitzicht en entourage. Direct op de eerste tee al fantastisch uitzicht op de laag gelegen green, het meer in de diepte en de witte bergtoppen in de verte. En dat komt op veel holes terug. Onderhoud erg goed, snelle en strakke greens met veel lijn. Baan kent ook wel wat mindere, parkachtige holes (8-11) die niet zo bijzonder zijn, maar ook veel unieke signature holes. Clubhuis is klein maar leuk met een terras met waanzinnig uitzicht. Prima keuken. Absolute aanrader, deze baan.

geert227 | 13-06-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld. Zeer uitdagende baan vanwege de hoogteverschillen. Perfect onderhouden. Mooie fairways. Strakke greens.

jos.backus | 26-05-2019 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan met veel hoogteverschillen.
Greens en fairways zijn erg goed. Greens zijn moeilijk in te schatten. Deze baan zou je vaker moeten spelen zodat je beter weet wat en hoe je moet slaan. Zowel op de tee als op de green. Vriendelijke mensen bij de receptie en de marshall bij de 1e tee. Een baanboekje zou handig zijn of een caddie ?.

JdeG | 13-09-2018 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Beoordeling met 4 sterren

In juli 2018 opnieuw deze prachtige baan gespeeld. Echt een topper! Baan was in erg goede conditie, strak groen met snelle greens en heel goed fairways en tees. Veel afwisseling, op groot aantal holes forse hoogteverschillen. Is niet heel lang, niet veel bunkers, beperkt water, maar door die hoogteverschillen toch behoorlijk lastig. Zeker de tweede 9 die wat mij betreft het meeste spektakel bieden. Iedere hole vraagt denkwerk, ondoordachte slagen eindigen vaak in een verloren bal. Omgeving zeer stil en prachtig, overal uitzicht op alpenweiden, serieuze bergen (2000m) en op hole 14-16 de Millstätter See. Clubhuis is klein, maar sfeervol, terras biedt geweldig uitzicht op de Millstätter See. Eén minpuntje dan: het is hier vaak behoorlijk druk, reserveren is een must en je krijgt regelmatig iemand aan je flight toegevoegd.

geert227 | 25-07-2018 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage

Geef ook een beoordeling van Der Region Millstätter See Golfanlage

Schrijf een beoordeling voor GC Millstätter See