logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Vilamoura  >  Vila Sol Golf

Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.2
Lees de beoordelingen over Vila Sol GolfGeef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Vila Sol Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Vila Sol Golf

Baan

27 Holes / 72 Par

Type baan

Sloping woodland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 85

Lengte

cr

sr

Lengte

6267 meter

6854 yard

Handicap

27, 35

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Buggy € 40
Elec.trolley € 20
Winter special in December 2005: 2 spelers en een buggy € 130
Happy hour van 11-13 uur € 50

Adresgegevens Vila Sol Golf

Alto do Semino

8125  Vilamoura

Tel: +351 289 300505

Fax: +351 289 300592

golfsecretary@vilasol.pt

www.vilasol.pt

Vila Sol is een 16 jaar oude 27 holes-baan, ontworpen door de beroemde Engelse golfarchitect Donald Steel. Hole 1, een par 4, is meteen een lastige binnenkomer. De fairway is redelijk smal aan het eind. Zo'n 50 meter voor de green staat een hoge pijnboom precies in de aanspeellijn. Hole 3 is een dogleg naar links. Vanaf de teebox is het erg aantrekkelijk de hoek iets af te snijden. De bomen die overspeeld moeten worden zijn echter behoorlijk hoog! Statistisch zijn er kennelijk veel spelers die deze gok (met weinig succes) wagen want deze hole staat met stroke index 1 te boek als de moeilijkste van de baan.

Greenkeeper by night


De eerste drie holes van Vila Sol staan bij elkaar bekend als de moeilijkste opening op enige baan aan de Algarve. Toch valt er nog het nodige te genieten op de volgende holes. De greens op Vila Sol zijn beducht om hun snelheid en dat onderschrijven we. De greens van de eerste 9 zijn redelijk vlak. Die van de holes 10 t/m 18 zijn aanzienlijk lastiger (en dat is direct in de scores te lezen). Het onderhoud van de baan, die populair is en intensief bespeeld wordt, blijkt effectief en nauwkeurig. Dat is opvallend want tijdens het spelen is er geen greenkeeper te bekennen. Flightgenoten wezen ons op de nodige lichtbronnen boven in de bomen. Die worden gebruikt om de greenkeepers bij hun werkzaamheden, in donkere uren dus, bij te lichten.
Hole 19 tenslotte is een sfeervol clubhuis, een prettig meeting point voor voor en na de wedstrijd.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooie 27 holes golfbaan. De prestige hole 19-27 is de moeilijkste baan met soms smalle fairways. voor de longhitters dramatisch omdat ze in de bomen slaan. eigenlijk denken veel gasten dat ze beter slaan dan dat ze in werkelijkheid kunnen. erg vriendelijk personeel.

bea.platerink | 09-11-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan kort bij Faro op een compleet vakantiegebied. Drivingrange aanwezig, echter € 5,00 voor een emmertje ballen! Ook bij richting hole 1 oefengreens. Diverse holes met grote afstanden, water maar ook smalle fairways.

Paul B | 17-10-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Een enorm groot en druk parkeerterrein voor het clubhuis waardoor je niet altijd op korte afstand kan parkeren, maar dat kan afhankelijk zijn van de dag en tijdstip. Het clubhuis met terras ligt voor de green van hole 18 waar ook Bobby Robson in brons gegoten op een bank zit. De naam van Bobby Robson is verbonden aan deze golfclub waardoor er waarschijnlijk ook veel Engelsen spelen / wonen. De holes zijn omringd door bomen en de eerste paar holes van de Prime zijn niet makkelijk. Redelijk smal en parren 4 boven de 350 meter. Op hole 7 een par 3 over water van 162 meter vanaf geel. De 2e negen (Challenge) zijn wat speelser en glooiender. Op hole 13 een par 3 is de afslagplaats hoog gelegen en heb je een mooi uitzicht. De greens en fairways waren prima. De afslagplaatsen waren nogal rommelig met veel uitgeslagen plaggen. Er liggen hele mooie huizen langs deze huizen, maar er wordt ook nog nieuw gebouwd. De baan is in beheer bij de Pestana groep, maar is dus geen eigenaar. Dit is mogelijk de rede, dat er terughoudend wordt geïnvesteerd op de baan / onderhoud. Gezien de toch wel forse greenfee mogelijk een afweging maken om deze of toch een andere baan te spelen.

douwe | 05-10-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

We waren hier met een vriend die aan deze golfbaan woont! Huis super maar we zijn verwend en we hebben mooiere golfbanen gespeeld! Drivingrange afslaan op gras waar meerderen afgeslagen hebben echt is niet prettig! De naam heeft een uitstraling bij binnenkomst maar de holes en fairways zijn middelmatig!

Zippora | 04-10-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag vila sol gespeeld
Challenge10-18 en prestige19-27
Niet zo veel variatie in verschillende holes.
Wel leuk om gespeeld te hebben.
Bijna niks te doen op de baan nu ivm covid 19.
Baan is goed te lopen met een trolley of draagtas.

gertjanven72 | 04-10-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Afgelopen zomer 2 keer gespeeld en 2 keer dezelfde ervaring. Het is een club en voor de members wordt goed gezorgd. Voor de greenfee spelers is er minder aandacht. De prijzen voor de drankjes zijn voor Portugese begrippen exorbitant hoog. Ook het onderhoud van de baan was minder. Van de 5 Pestana group banen vonden wij deze echt het minste.

anblomme | 26-08-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 3 sterren

Weinig variatie op deze golfbaan. Bovendien kleine en slecht onderhouden greens. Clubhuis wel leuk en vriendelijk personeel. Was echter totaal niet onder de indruk van deze baan.

AxM | 23-07-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op 5 februari 2020 ook hier gespeeld, ontvangst was vriendelijk, horeca gastvrij. Ook vandaag allervriendelijkst ontvangen. Op de baan was het druk zagen we. We hadden starttijd om 13.20 uur. Toen wij starten was er voor ons veel ruimte. Maar na 2 holes liepen we tegen een leden wedstrijd aan met flights van 4 spelers, op zich geen probleem als het vlotte spelers zouden zijn. Maar dat bleek niet het geval, een regelrechte ramp 16 holes wachten en wachten. Wat bleek op maandag hebben ze leden wedstrijd. Als ze er dan maar voldoende ruimte als buffer tussen laten is het geen probleem. Maar dit is niet leuk als je veel geld betaald om steeds te moeten wachten is de concentratie gauw weg en speelplezier is ver te zoeken. We hadden in ieder geval nog het geluk dat het prachtig weer was. Dus op maandag uitkijken bij Vila Sol en vragen of er een wedstrijd is.

hlpaas | 24-02-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Een bijzonder golf gevoel bij aankomst bij Vila Sol. Hier ademt het golf. 27 holes om je met golf uit te kunnen leven. Hele mooie baan welke niet echt moeilijk is. Geen fairway bunkers en 1 of 2 bunkers bij de green. Veel bomen en mooie brede fairways en greens. Holes sluiten goed op elkaar aan dus prima te lopen. Om te golfen een aanrader. € 130,- greenfee aan de hoge kant.

JosT | 16-02-2020 | review: Vila Sol Golf

Beoordeling met 4 sterren

Baan heeft moeilijkheden inzich die je vooraf niet ziet plus erg pittige greens.

rbmspit | 12-02-2020 | review: Vila Sol Golf

Geef ook een beoordeling van Vila Sol Golf

Schrijf een beoordeling voor Vila Sol Golf - Pestana Golf