logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Algarve  >  Portimao Codex  >  Penina Golf & Resort

Penina Golf & Resort

Touroperators en aanbiedingen voor Penina Golf & Resort

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Penina Golf & Resort

Baan

18 Holes / 73 Par

Type baan

Woody flatland

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 128

€ 128

Lengte

cr

sr

Heren

6273 meter

6860 yard

73.7

131

Dames

5140 meter

5621 yard

124

72.7

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Korting op greenfee's voor hotelgasten.

Adresgegevens Penina Golf & Resort

8501-952  Portimao Codex

Tel: +351 282 420200

Tel reserveren: tekst?

Fax: +351 282 420300

penina@jjwhotels.com

http://www.penina.com

Penina Golf & Resort is een onderdeel van het Meridien vlakbij Alvor. De golfbaan is zo’n 44 jaar geleden door Sir Henry Cotton ontworpen en is de oudste baan in de regio. Mede omdat de Portugese Open al meerdere malen op deze Championship Golf Course was gespeeld, waren de verwachtingen hoog. Eerlijk gezegd viel dat aanvankelijk wat tegen. Penina is een vlakke, niet al te lange golfbaan (zeker van de medaltee’s) die je pas gaandeweg leert waarderen. Het venijn zit ‘m vooral in de strategische gelegen bunkers en waterpartijen. Holes die een makkie lijken, blijken opeens onneembare vestingen. Een onoplettende longhitter heeft het op deze baan lastig. Het is precisie wat de klok slaat. De greens zijn supersnel met moeilijke breaks waarop menig punt wordt verloren. Penina is een baan waar je je niet moet laten opjagen en waar je de tijd moet nemen om je slag te bepalen en tijd moet investeren in het kijken naar je puttinglijn. Dan kan je op deze golfbaan tot een goede score komen.
Penina is onderdeel van het Meridien Golf & Resort. Kamers die aan de ‘golf’ zijde liggen hebben een schitterend uitzicht over de golfbaan. Het clubhuis van de golfbaan heeft allure. De prijzen zijn echter, net als het hotel, pittig.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Penina Golf & Resort

Algemene indruk
Beoordeling met 3 sterren
Moeilijkheid
Beoordeling met 3 sterren
Ligging
Beoordeling met 2 sterren
Onderhoud
Beoordeling met 4 sterren
19e hole
Beoordeling met 1 sterren

Penina Golf is een niet uitermate bijzondere parkbaan. Desondanks staat het bekend als een baan waarin het verleden regelmatig het Portugees Open heeft plaatsgevonden. Hole 13 is het oogappeltje wat erkend zou moeten worden als één van de 500 mooiste holes van Europa!
Voor de rust moet je niet op Penina gaan spelen, want het is er erg druk, marshalls en onderhoudsmensen crossen er rustig op hun buggies op los.
Onderhoud van de baan was OK. Prijs/kwaliteit zeer acceptabel voor Algarve-begrippen (in september €57). Uitstekende oefenfaciliteiten.
19e hole niet beoordeeld omdat dit veel te duur was.

De golfbaan is beoordeeld in 2009 door
René Kroondijk