logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal  >  Lissabon regio en Costa D'Oeste  >  Cascais  >  Quinta da Marinha

Quinta da Marinha

Geef uw beoordeling van Quinta da Marinha

Touroperators en aanbiedingen voor Quinta da Marinha

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Quinta da Marinha

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Parkland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 80

€ 88

Lengte

cr

sr

Heren

5870 meter

6420 yard

Dames

5127 meter

5607 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Quinta da Marinha

Quinta da Marinha 2750-715 36

2750  Cascais

Tel: +351 214 860 180

Fax: +351 214 869 482

golf@quintadamarinha.com

Website

Met zo’n naam kan het niet anders dan dat de baan in de buurt van de zee moet liggen. En dat is ook zo. Quinta da Marinha is een 18 holes (par 72) golfbaan die is ontworpen door de bekende golfbaan architect Robert Trent Jones. De eerste negen holes van de golfbaan liggen landinwaarts. De tweede negen holes gaan richting Atlantische Ocean.
De golfbaan is niet echt makkelijk. Wel uitdagend. Zeker voor de beginnende golfer is de golfbaan pittig om te bespelen. Maar als je ‘m een beetje redelijk gespeeld hebt, geeft dat een enorme voldoening. Er zijn weinig waterhindernissen, maar de holes waar wel over water gespeeld moet worden zijn niet bepaald eenvoudig. Heren dienen op hole 5 over een flinke afslag te beschikken om over de waterhindernis te komen.
Mooiste holes zijn 13 en 14. Hole 13 heet Atlantic Ocean en hoe kan het anders leidt naar een sensationeel uitzicht over de Atlantische Oceaan. Hole 14, Ravine, is een korte Par 3, over een ravijn. Hier komt het erop aan vooral nauwkeurig te spelen. Afdalen in het ravijn om je bal te zoeken is geen optie.
Cosí Fan Tutti heet het clubhuis van de golfbaan. Wij begrepen dat de naam niets met Mozarts beroemde opera Così fan Tutte of de letterlijke betekenis ´zo doen alle vrouwen’ te maken heeft. “Het klonk gewoon lekker Italiaans”, meldt de manager. Hij vond het wel passen bij de Italiaanse keuken van het restaurant. Wij ook.

kaart

Geef ook een beoordeling van Quinta da Marinha

Schrijf een beoordeling voor Quinta da Marinha Golf Resort