logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  België  >  Wallonië (incl. Ardennen)  >  Spa (Ardennen)  >  Royal Golf Club des Fagnes

Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.9
Lees de beoordelingen over Royal Golf Club des FagnesGeef ook een beoordeling van Royal Golf Club des Fagnes

Touroperators en aanbiedingen voor Royal Golf Club des Fagnes

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Royal Golf Club des Fagnes

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Bos, heuvelachtig, Wooded,hilly

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 70

Lengte

cr

sr

Heren

5928 meter

6483 yard

71,6

Dames

5247 meter

5738 yard

73,2

GVB

ja

Handicap

m34/l35,9

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

maandagen greenfee € 50 In het laagseizoen zijn de greenfee's € 45-50
(front tee men 5598 m CR 69.7 front tee ladies 4955 m CR

Adresgegevens Royal Golf Club des Fagnes

Avenue de l'Hippodrome 1

4900  Spa (Ardennen)

Tel: +32 87 793030

Fax: +32 87 793039

E-mail

www.golfdespa.be

De ontvangst op de honderd jaar oude Royal Golf Club des Fagnes in Spa is vriendelijk. Het is leuk om op zo’n mooie oude golfbaan te spelen die is aangelegd in een honderden jaren oud bosgebied. De 18-holes baan (par 72) vormt een goed evenwicht met de ongerepte natuur van de Ardennen. Of er toen wij speelden, door het natte weer niet gemaaid kon worden, konden wij niet achterhalen, maar het gras op de fairways vonden wij aan de lange kant. Dit ‘langere’ gras maakte het soms lastig om zelfs vanaf de fairway te spelen. Naast de fairway was het gras nog hoger en door de veelvuldige regen was het niet makkelijk om je slag te maken. Omdat de fairways op Des Fagnes smal gemaaid zijn, is het hoge gras en natte weer een extra handicap. Daarnaast moet je vanaf de teebox over een redelijk shot beschikken om sowieso op de fairway te komen.
Des Fagnes is voor de gemiddelde golfspeler een uitdagende baan. Voor beginners is de baan lastig, niet in de laatste plaats omdat er hoogteverschillen zijn en de bal niet altijd vanuit een vlakke positie gespeeld moet worden. En dat lange gras maakt het er niet makkelijker op. De greens waren toen wij er speelden, ondanks het natte weer wel erg snel.
Clubcapitaine Philippe Bouchat vertelde ons na afloop dat de golfbaan deels eigendom is van de gemeente Spa er dat er afspraken met de gemeente zijn over het toelaten van toeristen als greenfeespelers. Jaarlijks worden er zo’n 10.000 greenfee’s verkocht. Spa profileert zich daarmee graag als interessante golfbestemming.
Het golfseizoen op Des Fagnes loopt van begin mei tot eind oktober. Daarbuiten is de baan, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook wel open. Voor greenfee’ers geldt een handicapvereiste. Heren 28, dames 35,9.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Der Weg zum Golfplatz lässt nicht vermutet, dass sich eine klasse Anlage am Ende verbirgt. Ca. 1 km nur Schlaglöcher auf einer völlig kaputten Straße. Was dann folgt ist schön! Die Anlage hat einen schönen alten Baumbestand. Dies verleiht dem Golfplatz einen ganz besonderen Charm. Die meisten Spielbahnen liegen im Wald und sind somit fordernd. Die Teeboxen sind sauber ausgemäht und in einem top Zustand. Die Fairways sind in einem top Zustand. Leider sind die Grüns in einem schlechten Zustand. Sie haben durch Pilzbefall gelitten und sind nicht linientreu. Ansonsten überzeugt der Platz durch ein gutes Layout und zumeist im Wald gelegene Bahnen. Es ist total ruhig auf der gesamten Anlage. Die Anlage ist relativ eben, dies überrascht bei der sonst hügeligen Umgebung. Der Platz ist nicht allzu stark frequentiert und kann zumeist ohne Verzögerung gespielt werden. Die Wege zwischen den Bahnen sind oft relativ kurz. Die Beschilderung der Spielbahnen ist schlecht, es fehlen Längenangaben zu den einzelnen Hindernissen. Die next Tees sind ordentlich ausgeschildert. Die Driving Range ist ausreichend groß, leider nur Abschläge von Matten ( alle überdacht). Obwohl der Platz nur ein einziges Wasserhindernis hat, ist er nichts für Golf Einsteiger. Das Übungs-Putting und Chipping Grün ist leider ebenfalls in keinem guten Zustand und etwas zu klein. Auch ansonsten fehlen weitere Pitch Gelegenheiten zum Üben oder ein Kurzplatz. Es sind ausreichend Parkplätze vorhanden. Das Personal ist sehr freundlich und hilfsbereit. Insgesamt ist die Atmosphäre ruhig und entspannt. Auch die restlichen Anlagen, Clubhaus, Rezeption und Caddie Halle passen gut ins Bild. Die Clubhausterrasse ist gut gelegen und schön eingerichtet. Man hat von dort einen guten Ausblick auf Bahn 9. Grundsätzlich sind 50,- € nach 17 Uhr als Sundowner Greenfee, unabhängig vom Wochentag, für so einen guten Golfplatz ein super Preis. 160,- € Greenfee am Wochenende ist klar überteuert. Zusätzlich sollte aktuell ein Rabatt aufs normale Greenfee gewährt werden aufgrund der schlechten Grüns.

RichardV1815 | 18-09-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks de vele regen de afgelopen periode was het prima te doen. De greens waren echter daardoor wat minder.

PS | 02-09-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Club is schitterend gelegen, fraaie faciliteiten. Voldoende afwisseling in de goede onderhouden holes. Ga hier zeker naar terug!

DAM | 07-08-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige bosbaan, zeker de eerste 9! Ik kom zeker terug, maar dan moet hole 6 klaar zijn. Vriendelijke ontvangst door Sylvia en Estelle.

RonaldDekker | 16-06-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Vorig jaar op het toernooi van "golfy" een gratis greenfee gewonnen dus zijn we afgezakt naar het diepe Zuidoosten van België. De baan ligt er goed bij. De fairways zijn kort gemaaid maar bewust vrij smal gehouden. De "first cut" staat vrij lang en enige rol krijgt je bal er niet. De greens zijn te traag voor een baan van dit niveau. Variatie tussen bos- en parkbaan, leuk om spelen. Hole 6 is tijdelijk gesloten. Deze wordt heraangelegd. Hebben ze opgevangen door hole 12 (lange par 4 van 400m) op te delen in een korte par4 en een korte par3. Zo blijft de baan qualifying. Stroke index werd ook aangepast. Greenfee in het weekend € 95 is fors, wel korting voor golf.be leden (€71) en dat is dan weer zeer schappelijk. Zeker een golfbaan om terug te keren ondanks de afstand.

peter.deploey | 30-05-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijk ontvangen op de club. De oefenfaciliteiten zijn zeer beperkt, kleine chipping area en green en beperkte drivingrange met weinig matten. Voor de rest weinig slecht te zeggen, de baan ligt er zeer goed bij. Greens zijn sneller dan ze lijken. Jammer dat hole 6 gesloten was. Sommige par 4's zijn wel zeer lang en uitdagend. Zeer goede baan om te spelen.

Alex_ | 24-05-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Een traditieclub in de bossen rond Spa. De omgeving is prachtig, maar het is te merken dat de club vroeger nog mooier geweest is. De driving range is gedateerd, chipping en putting green klein (maar zelfde kwaliteit als de greens in de baan), een oefenbunker is er niet. De golfbaan zelf is zeer goed onderhouden, elke hole is anders en met veel uitdaging. Zeker op de back nine liggen er altijd bunkers in play en moet je beredeneerd spelen om niet in de problemen te komen. De par 3's en 4's zijn soms heel erg lang, spelers met een korte afslag komen hier snel in de problemen. Het is jammer dat hole 6 in aanleg is, waardoor we deze moesten overslaan (hole 12 is opgedeeld in 2 holes zodat je er toch 18 speelt - ook dat is jammer want dat is ook een indrukwekkend hole in normale omstandigheden). Als de nieuwe hole 6 open is, wordt dit echter ongetwijfeld een pareltje! Ik heb deze baan met veel plezier gespeeld, en kom hier zeker terug als ik in de buurt ben. Een aanrader!

lvanstaey | 24-05-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie baan in een mooie omgeving.
De baan is uitdagend en zeer afwisselend.

Door Covid hebben we de horeca en dergelijke niet kunnen bezoeken.
Zeker een bezoekje waard.

TimVS | 04-02-2021 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 4 sterren

Wegens wintercondities moeilijk te beoordelen. Is normaal prachtige baan, breed en mooie omgeving. Min point is dat men niet verwittigde dat het winter greens zijn sinds 7 nov. wel reductie gegeven.

vanhoyp | 09-11-2020 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Beoordeling met 3 sterren

Helaas zijn we van de baan af geregend! Toch nog tot hole 12 gespeeld maar toen was het niet leuk meer, de plassen stonden op de greens. Het is een prachtige baan, in een prachtig omgeving maar de greens waren matig, de tboxes ook niet fantastisch. Verder zijn we 3x doorgelaten door flights voor ons wat niet bevordelijk was voor ons eigen spel, eerst steeds staan wachten en dan door mogen. Kom er graag nog een keer spelen met mooier weer en iets minder druk.

e.rieffe | 26-09-2020 | review: Royal Golf Club des Fagnes

Geef ook een beoordeling van Royal Golf Club des Fagnes

Schrijf een beoordeling voor Royal Golf Club des Fagnes