logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  België  >  Wallonië (incl. Ardennen)  >  Gomzé-Andoumont (Ardennen)  >  International Gomzé Golf Club

International Gomzé Golf Club

Geef uw beoordeling van International Gomzé Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor International Gomzé Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens International Gomzé Golf Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

heuvelachtig/Hilly

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 50

€ 60

Lengte

cr

sr

Heren

5918 meter

6472 yard

Dames

5075 meter

5550 yard

GVB

nee

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens International Gomzé Golf Club

sur Counachamps 8

4140  Gomzé-Andoumont (Ardennen)

Tel: +32 4 3609207

Fax: +32 4 3609206

rebue.golf@skynet.be

www.gomze.be

Gomzé International Golf Club spelen, betekent klimmen en dalen. Wij vonden het althans met onze trolleys een hele klim. Een kuitenbijtertje dus deze golfbaan. Hole 1 t/m 9 liggen in het bosgebied en er zijn behoorlijke hoogteverschillen te overbruggen. Met verbazing keken we naar de mensen die met een rugtas de heuvels van Gomzé International Golf Club trotseerden.
Vanaf de hoger gelegen holes heb je een schitterend uitzicht over de omgeving en de wat weidsere tweede negen van Gomzé. Dat heuvelachtige is lastig omdat je regelmatig blind shots moet spelen en zelfs op de fairways schuin je slag moet maken. Wil je per se goed scoren op deze baan? Dan moet je inzicht hebben in je eigen mogelijk- en onmogelijkheden en weten wanneer je een ijzer meer of minder moet pakken. De greens zijn snel en het is, met al die glooiingen zaak ze goed te lezen.
Gomzé is pas 20 jaar oud maar omdat de baan in het bos ligt, lijkt het of de golfbaan er altijd heeft gelegen. Als je vanaf de wat lager gelegen tweede negen naar boven kijkt, zie je de fairways tegen de heuvels aangeplakt liggen en pas dan realiseer je je wat een hoogteverschillen je hebt overbrugd. Die tweede negen zijn wat vlakker en liggen veelal parallel aan elkaar. Daarom zijn ze ook wat minder spannend.
De meeste golfers lopen Gomzé International. Dat is een aardige tippel. Het is echter dé manier om de baan echt te beleven en te voelen. Lopend geniet je ook meer van het uitzicht. Voor wie daar geen zin in heeft, zijn buggies te huur. Hoewel de hoogteverschillen soms lastig zijn, is de baan te spelen voor golfers van verschillende speelsterkten. Beginnende golfers zullen het echter erg moeilijk hebben.
Het moderne clubhuis van de golfbaan doet wat kil aan. De barkeeper, annex caddie-master annex manus-van-alles ontvangt ons zuchtend en steunend. In zichzelf mompelend wordt een kopje koffie geserveerd, maar erg hartelijk lijkt het niet. Na terugkomst van 18 zware holes is er wisseling van de wacht geweest en worden we adequaat en de vriendelijk geholpen. Prijskwaliteit van de happen en drankjes zijn prima.

kaart

Geef ook een beoordeling van International Gomzé Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Golf de Liège-Gomzé