logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  Andalusië (Andalucia)  >  Sotogrande (Cadiz)  >  Valderrama Club de Golf

Valderrama Club de Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Valderrama Club de Golf

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Valderrama Club de Golf

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2013)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 300

€ 320

Lengte

cr

sr

Heren

5995 meter

6556 yard

72

142

Dames

4873 meter

5329 yard

72

133

Handicap

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Valderrama Club de Golf

Avda. De los Cortijos

11310  Sotogrande (Cadiz)

Tel: +34 956 791200

Fax: +34 956 796028

greenfees@valderrama.com

www.valderrama.com

Tien jaar al is Valderrama de nummer 1 golfcourse op Europa’s vasteland. Sinds 1988 zijn er grote kampioenschappen gespeeld; Ryder Cup in 1997, World Golf Championships in 1999 en 2000 en zowat elk jaar het bonustoernooi van de Europese Tour, de Volvo Masters. Op 2 november triomfeerde de Deen Sören Kjeldsen in de 21ste en voorlopig laatste Volvo Masters en kon de Zweed Robert Karlsson worden gehuldigd met de Harry Vardon Trophy voor de eerste plaats in de order of merit. Nederlands beste golfer Robert-Jan Derksen hield aan zijn laatste optreden op Valderrama als 13de in het klassement ruim € 60.000 over.

Race naar Dubai


Valderrama verdwijnt voor onbepaalde tijd uit het schema van de Europese Tour. De oliesjeiks uit het Midden Oosten hebben namelijk de finale van de Europese Tour vanaf 2009 opgeëist voor de zogenaamde Race naar Dubai met een premiestelsel van twintig miljoen dollar extra vergeleken met het naaste verleden.

Vijftiende op de wereldranglijst


Europa’s beste golfbaan zal daar niet onder lijden. Dat is de eer te na van Don Jaime Ortiz-Patiño, een Boliviaanse tinkoning die in 1984 eigenaar werd van de in 1974 door de Amerikaan Robert Trent Jones ontworpen baan. Patiño liet Trent Jones de baan herontwerpen naar de hoogste kwaliteit. Wat is gelukt, gezien de topwedstrijden die er zijn gespeeld en de onderscheiding tot Europa’s vasteland beste. Op de ranglijst van golfcourses in de gehele wereld staat Valderrama trouwens 15de.

Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat


De voortreffelijk onderhouden baan in golfparadijs Sotogrande met het parelwitte zand in de bunkers wordt bespeeld door een privéclub. Vrijwel alle dagen zijn er ook starttijden beschikbaar voor bezoekers. De greenfees zijn bepaald niet misselijk: € 275 voor een doordeweekse ronde en € 300 in het weekend. Reserveringen dienen minimaal een maand van tevoren worden gedaan met betaling (via creditcard) van de helft van de prijs. Deze helft is niet invorderbaar bij annulering. De andere helft dient 30 dagen tevoren worden voldaan. Voor mannen is een handicap van 24 vereist, voor vrouwen is 36 goed.Heeft u zelf al eens Punta Espada Golf Club gespeeld? Vond u het die hoge greenfee waard? Laat dan een beoordeling op onze website achter.
* Beoordelingsformulier Valderrama

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Valderrama Club de Golf

Algemene indruk
Beoordeling met 5 sterren
Moeilijkheid
Beoordeling met 5 sterren
Ligging
Beoordeling met 5 sterren
Onderhoud
Beoordeling met 5 sterren
19e hole
Beoordeling met 5 sterren

De ulteme uitdaging, alles klopt. van entree, kleedkamers, driving range toty clubhuis. vriendelijkhied ten top.
DE baan is van de medaltees moeilijk, van de back tees is het werkelijk een monster.

De golfbaan is beoordeeld in 2003 door
Marc

Algemene indruk
Beoordeling met 5 sterren
Moeilijkheid
Beoordeling met 5 sterren
Ligging
Beoordeling met 5 sterren
Onderhoud
Beoordeling met 5 sterren
19e hole
Beoordeling met 5 sterren

Jaaah, hier is het, de greenfee is inmiddels ca. 280,00 maar ..... daar krijg je mooi geen spijt van! Dan maar een week niet golfen. Iedere hole anders en onvergetelijk, briljante baan, super onderhouden, top alerte staf, wel in de buurt geweest maar nooit gedaan? ..... niet slim hoor!

De golfbaan is beoordeeld in 2004 door
M.W. Murre