logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  WalloniŽ (incl. Ardennen)  >  Braine l'Alleud  >  Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)Geef ook een beoordeling van Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Touroperators en aanbiedingen voor Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

bosachtig/wooded

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 60

Ä 90

Lengte

cr

sr

Lengte

6066 meter

6634 yard

Handicap

34

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Chaussťe d'Alsemberg 1021

1420  Braine l'Alleud

Tel: +32 2 3530246

Fax: +32 2 3546875

info@golf7fontaines.be

www.golf7fontaines.be

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Wij speelden Le Chateau. Uitdagende en leuke baan. Voor een greenfee van 110 euro (weekend), verwacht je wel iets betere greens en onderhoud.

Driving range en oefenfaciliteiten zijn meer dan behoorlijk. Wel moet je betalen voor de practiceballen, wat voor dergelijke golfbaan toch wat bizar is.

Pompidompom | 01-05-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks dat we hier vlak over de taalgrens zijn, sprak men toch geen Nederlands bij het onthaal. Voor de rest beleefd maar niet hartelijk ontvangen. Dit is een grote club, wat toch altijd net iets minder charme heeft. De oefenfaciliteiten zijn goed, jammer dat de ballen op de driving range betalend zijn, zeker voor een greenfee van 110 € in het weekend is dat wat overdreven (gelukkig speelden we op een weekdag). We speelden 'le château' en de baan lag er niet spectaculair bij, afslagzones zeker OK maar de fairways vertoonden geregeld toch wat kale plekken en er waren hier en daar werken aan de gang. Op zich niet erg, positief zelfs dat er onderhoud en/of verbeteringen zijn, maar dat maakt de ervaring toch net iets minder fijn. Ook de greens waren niet van de beste kwaliteit, zeker niet slecht evenwel. Al bij al een leuke omgeving om in te spelen, binnenkort wordt dat wellicht mooi als alle begroeiing weer in blad staat. Voor hogere handicappers als wij, is dit toch geen makkelijke baan, met vooral in de eerste 9 nogal wat smalle fairways. Ook vrij golvend. Clubhuis was uiteraard niet open met de huidige corona maatregelen, maar er was een kraampje waar je snacks en drankjes kon kopen.

Colfer | 20-04-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 3 sterren

Gespeeld op La forêt. Veel par 3's (6 denk ik) + nog 2 holes ingekort van par 5 naar par 3 van max 100 meter. Greens waren in slechte staat. 110 euro betaald voor een baan van 4000 meter. Achteraf een klachtenmail naar het secretariaat gestuurd (zowel in het Nederlands en het Frans) dat zonder reactie blijft. Ze weigeren of kunnen geen Nederlands.

yves.nees | 03-04-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Supermooi in de herfst maar ballen moeilijk te vinden wegens hopen bladeren.

martinewuylens | 04-11-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Aangename baan om te spelen, met niet te lange holes.

AnneDaman | 12-10-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Twee maal gespeeld in de afgelopen maand. 1x in normale omstandigheden en 1x in regenachtige.
De tweede maal was in competitie die de club had moeten afgelasten.
De ontvangst was telkens neutraal. De oefenfaciliteiten zijn voldoende met een mooie nieuwe range en voldoende chip en puttmogelijkheden.
De baan zelf is mooi in een bos gelegen maar geregeld heel smal.
De greens waren van wisselende kwaliteit van goed tot slecht.
Het clubhuis is mooi, de bediening neutraal.

Ik zal er misschien ooit nog wel eens spelen maar zelf teruggaan op initiatief zit er niet in.

hugaerts | 17-09-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Na tweemaal Le Chateau speelde ik voor het eerst Le Forêt. Totaal andere beleving. Zeer technisch parcours met nog meer nood aan strategisch spel. Eerlijk, ik dacht dit wordt een makkelijke ronde. Ik heb moeten vechten om hdcp buffer te spelen. 18 holes die fantastich opgaan in de natuurlijke omgeving (back 9 nog mooier dan front 9). Enig minpuntje was dat toch wel 40% van de greens één of andere ziekte hebben waardoor ze echt niet goed waren. Hopelijk maakt de club daar werk van. Speel Le Forêt toch maar, je zal het je niet beklagen. Oh ja, voor de rest: top driving range, zeer vriendelijke bediening.

robby haemels | 07-09-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Op La Foret gaan spelen. Dit is een Par 69 baan, maar vergis u niet : uiteindelijk hebben we toch 10,8 km gestapt. Best pittig en smal, maar oh zo mooi! 6 par-3 in totaal en de 3 par-5 zijn op de back nine. Hou dus wat energie over!
‘Placing sur le fairway’ zal wel zijn reden hebben, maar is toch raar in de zomer.
Dat het restaurant op maandag niet open is moet je weten, maar gelukkig was de bar dat wel...
Kortom : schitterend parcours, voor herhaling vatbaar.
En voor wie van een challenge houdt : Birdie op Hole 18... Made my day!

KoenCoppens | 23-08-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 3 sterren

Bij het ontvangt sprak ik geen Frans en de dame achter de balie geen Nederlands en liever ook geen Engels. Negen holes spelen kon niet (natuurlijk wel op de par drie baan) en dat bevreemde me. Le Château gespeeld, fairways waren in mijn beleving niet goed onderhouden. De greens daarintegen waren super. De greens waren ook super snel. Prachtige bosrijke omgeving met prachtige bomen die wel eens in de weg kunnen staan als je bal niet recht gaat... Op twee holes na hoor je geen auto's. Op een enkele hole na waren de 18 holes niet echt spannend. Van de verwachte 7 fonteinen heb ik er uiteindelijk maar drie gezien. Voor deze prijs was het toch een beetje een tegenvaller. Misschien had ik La Forêt moeten lopen.

lucdespar | 25-07-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Mooie locatie met veel ruimte voor parking. Prima drivingrange. Wel altijd jammer om te moeten betalen voor de drivingrange ballen. La Foret gelopen, prachtige parkbaan met uitdagende holes. Er zijn twee teeboxen: men/ladies. Laatste 9 holes met behoorlijk wat hoogteverschil. Respect voor de overwegend oudere members die zonder buggy hun dagelijkse baantje lopen. We misten een toilet/versnapering mogelijkheid tussen hole 9 en hole 10. Terug naar het Chateau koste behoorlijk wat tijd, daarom maar eerst een drankje gedaan op het prachtige terras van het Chateau. Om bij hole 10 te komen moesten we eerst weer 10 minuten terug over verschillende holes. Dit is niet ideaal.
Le sept Fontaines bestaat uit 36 holes (La Foret en Le Chateau, beide 18) en een 9 holes par 3 (Le Parc). We hebben ons laten vertellen dat La Foret lastiger is dan Le Chateau.
Het park is aangelegd rondom een prachtig Chateau met terras (uitzicht op verschillende holes) en een uitstekend restaurant. Een aanrader!

Anna0202 | 23-07-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Geef ook een beoordeling van Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Schrijf een beoordeling voor Golf de 7 Fontaines