logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  WalloniŽ (incl. Ardennen)  >  Braine l'Alleud  >  Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.6
Lees de beoordelingen over Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)Geef ook een beoordeling van Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Touroperators en aanbiedingen voor Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

bosachtig/wooded

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 60

Ä 90

Lengte

cr

sr

Lengte

6066 meter

6634 yard

Handicap

34

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Chaussťe d'Alsemberg 1021

1420  Braine l'Alleud

Tel: +32 2 3530246

Fax: +32 2 3546875

info@golf7fontaines.be

www.golf7fontaines.be

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Mooi aangelegde baan omzoomd met een grote varieteit aan bomen. Het heet niet voor niets La Foret natuurlijk? Goede en vooral snelle greens. Baan is goed onderhouden. Routing mag duidelijker. De looproute van en naar de holes kunnen wel beter aangegeven worden! Bij ELKE tee hoort te staan welke hole het is. Een plaatje van de hole zou ook fijn zijn. Nieuwe grasaanplant hoort gemarkeerd te zijn met blauwe paaltjes, anders wordt het jonge gras stukgeslagen.
Halverwege de eerste lus zien we ineens een vosje op de baan. In eerste instantie zijn we vertederd en verbaasd, want het vosje komt wel heel dicht bij? Als het vosje op de tas springt, begrijpen we waarom hij zo dicht bij ons komt - gewoon schobbejakken om eten! Het beestje laat zich ook niet wegsturen. Op de tweede lus herhaalt dit patroon zich - bij ons en bij andere spelers.

e.owel | 19-08-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 5 sterren

Verbaasd over de toch wat lagere beoordeling van 7.9. We speelden Le Chateau. En dat is een erg leuke baan. Prima greens. Fiarways op tweede 9 wat minder mooi. Maar al met al een hele leuke en uitdagende baan met een aantal hele mooie holes, die een betere beoordeling verdiend. Zeer goede oefenfaciliteiten en een uitstekend en gezellig restaurant.

Vanthof | 13-08-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Nadat we eerder dit jaar le Château kwamen spelen, gingen we dit keer voor la Forêt. Wat een beleving die baan: qua lay-out één van de mooiste en leukste die ik tot nog toe speelde in België. Schitterend ingebed in een bosrijke omgeving ook nog eens, wel uitkijken voor muggen en andere insecten in de zomer, best je voorzorgen nemen. Ondanks dat dit een korte baan is met een par 69, maken de smalle fairways, de lay-out en het sterk golvend karakter het een moeilijk parcours om te spelen en lastig om te bewandelen. Onderhoud was goed, ook de greens waren doorgaans OK en redelijk snel. Alleen jammer dat er hier en daar herstellingen waren en een hole zelfs drastisch ingekort. Alle begrip evenwel voor herstellingen die toch eens moeten gebeuren, minder begrip echter voor het feit dat er bij geen enkele afslagzone een indicatie is van de lay-out van de holes, waardoor we toch redelijk wat blind shots te spelen hadden zonder precies te weten welke kant we verder op moesten. In het beste geval staat er een aanduiding van de afstand - en over aanduidingen gesproken, de volgende afslagzone vinden is ook niet altijd evident, door de matige bordjes en het vaak door elkaar lopen van de verschillende banen. Ook een tegenvaller was (net als vorige keer) zowel bij het onthaal als nu ook in het clubhuis de onkunde van het personeel om Nederlands of zelfs Engels te spreken. Overigens geen al te vlotte bediening gekregen in het clubhuis, nogal wat moeten wachten terwijl er toch veel personeel rondliep. Alles bij elkaar bijzonder veel minpuntjes die toch een stuk van de beleving afdoen van deze prachtige baan.

Colfer | 22-07-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Wij speelden Le Chateau. Uitdagende en leuke baan. Voor een greenfee van 110 euro (weekend), verwacht je wel iets betere greens en onderhoud.

Driving range en oefenfaciliteiten zijn meer dan behoorlijk. Wel moet je betalen voor de practiceballen, wat voor dergelijke golfbaan toch wat bizar is.

Pompidompom | 01-05-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks dat we hier vlak over de taalgrens zijn, sprak men toch geen Nederlands bij het onthaal. Voor de rest beleefd maar niet hartelijk ontvangen. Dit is een grote club, wat toch altijd net iets minder charme heeft. De oefenfaciliteiten zijn goed, jammer dat de ballen op de driving range betalend zijn, zeker voor een greenfee van 110 € in het weekend is dat wat overdreven (gelukkig speelden we op een weekdag). We speelden 'le château' en de baan lag er niet spectaculair bij, afslagzones zeker OK maar de fairways vertoonden geregeld toch wat kale plekken en er waren hier en daar werken aan de gang. Op zich niet erg, positief zelfs dat er onderhoud en/of verbeteringen zijn, maar dat maakt de ervaring toch net iets minder fijn. Ook de greens waren niet van de beste kwaliteit, zeker niet slecht evenwel. Al bij al een leuke omgeving om in te spelen, binnenkort wordt dat wellicht mooi als alle begroeiing weer in blad staat. Voor hogere handicappers als wij, is dit toch geen makkelijke baan, met vooral in de eerste 9 nogal wat smalle fairways. Ook vrij golvend. Clubhuis was uiteraard niet open met de huidige corona maatregelen, maar er was een kraampje waar je snacks en drankjes kon kopen.

Colfer | 20-04-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 3 sterren

Gespeeld op La forêt. Veel par 3's (6 denk ik) + nog 2 holes ingekort van par 5 naar par 3 van max 100 meter. Greens waren in slechte staat. 110 euro betaald voor een baan van 4000 meter. Achteraf een klachtenmail naar het secretariaat gestuurd (zowel in het Nederlands en het Frans) dat zonder reactie blijft. Ze weigeren of kunnen geen Nederlands.

yves.nees | 03-04-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Supermooi in de herfst maar ballen moeilijk te vinden wegens hopen bladeren.

martinewuylens | 04-11-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Aangename baan om te spelen, met niet te lange holes.

AnneDaman | 12-10-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Twee maal gespeeld in de afgelopen maand. 1x in normale omstandigheden en 1x in regenachtige.
De tweede maal was in competitie die de club had moeten afgelasten.
De ontvangst was telkens neutraal. De oefenfaciliteiten zijn voldoende met een mooie nieuwe range en voldoende chip en puttmogelijkheden.
De baan zelf is mooi in een bos gelegen maar geregeld heel smal.
De greens waren van wisselende kwaliteit van goed tot slecht.
Het clubhuis is mooi, de bediening neutraal.

Ik zal er misschien ooit nog wel eens spelen maar zelf teruggaan op initiatief zit er niet in.

hugaerts | 17-09-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Beoordeling met 4 sterren

Na tweemaal Le Chateau speelde ik voor het eerst Le Forêt. Totaal andere beleving. Zeer technisch parcours met nog meer nood aan strategisch spel. Eerlijk, ik dacht dit wordt een makkelijke ronde. Ik heb moeten vechten om hdcp buffer te spelen. 18 holes die fantastich opgaan in de natuurlijke omgeving (back 9 nog mooier dan front 9). Enig minpuntje was dat toch wel 40% van de greens één of andere ziekte hebben waardoor ze echt niet goed waren. Hopelijk maakt de club daar werk van. Speel Le Forêt toch maar, je zal het je niet beklagen. Oh ja, voor de rest: top driving range, zeer vriendelijke bediening.

robby haemels | 07-09-2020 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Geef ook een beoordeling van Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium)

Schrijf een beoordeling voor Golf de 7 Fontaines