logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  CataloniŽ (met Costa Brava)  >  Terrassa  >  Prat Real Club de Golf

El Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.3
Lees de beoordelingen over El Prat Real Club de GolfGeef ook een beoordeling van El Prat Real Club de Golf

Touroperators en aanbiedingen voor El Prat Real Club de Golf

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Prat Real Club de Golf

Baan

36 Holes / 73 Par

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 85

Ä 100

Lengte

cr

sr

Lengte

6224 meter

6807 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens El Prat Real Club de Golf

Apartado correos 10

8820  Terrassa

Tel: +34 93 3790278

Fax: +34 93 3705102

E-mail

Website

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Veel verwachting van deze baan,1ste indruk was goed, maar uiteindelijk viel het erg tegen, de baan lag er niet zo goed bij en ik vond de holes niet erg bijzonder. Jammer genoeg waaide het ook nog erg dus dat werkt niet mee. Het restaurant in het enorme moderne clubhuis zag er best leuk uit maar uiteindelijk niet best gegeten met Spaghetti die zo goed als rauw was, ook mijn partner was niet onder de indruk van zijn gerecht. Jammer maar ik had dus echt te hoge verwachtingen vooral ook door het hoge cijfer wat de club heeft.

Scarletts | 05-03-2020 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat een topbaan met fantastische greens. Gespeeld op een zonnige dag maar met veel wind. En dan zijn sommige greens ontzettend lastig aanspeelbaar. En dat maakt het alleen maar mooier. Wat een uitdaging. En zeker putten met die wind. Een mooie put poging verandert zomaar in een bunkerslag 10 mtr. lager. Onvoorstelbaar maar echt gebeurd. We hebben ontzettend genoten. Dus aanrader!

edwin | 03-03-2020 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Very beautiful golfcourse. Played Pink. Front 9 were quite easy, open fairways, trees,... back 9 much more challenging, bunkers very well placed, trees some water, really nice to play. Very friendly service, nice clubhouse. Rented clubs which were not what could be expected for that price. But in general a really great experience, nice and friendly people and I enjoyed my day. Certainly a golfcourse you have to play.

VanGijseghemGeert | 21-11-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Als je vanaf de parkeerplaats naar het clubhuis van El Prat loopt zie gelijk wat voor een statige club dit is. Vroeger lag de baan naast het vliegveld maar begin deze eeuw zijn ze verhuisd naar de huidige locatie en heeft Greg Norman met zijn team de huidige 45 holes aangelegd. Er zijn drie 18 holes combinaties die je kan spelen. De Pink, de Yellow en de Green. De back nine's van Yellow en Pink zijn de holes waar het Spaans Open is gespeeld.

De Pink course is de '1e' baan van El Prat en de meest uitdagende maar de Yellow course is ook van hoge kwaliteit en uitdagend om te spelen. Yellow is wat opener als Pink, minder bomen maar heel veel bunkers. In het totaal zijn er op El Prat 260 bunkers en vaak enorm groot het ziet er mooi uit maar soms ook intimiderend. Op dit moment zijn ze bezig met een renovatie en worden zo'n 80 bunkers verwijderd, dit om de baan speelbaarder te maken en het gigantische onderhoud wat terug te dringen. Gelukkig wordt dit allemaal gedaan in overleg met Greg Norman en zijn design team zodat het karakter en de signatuur van de baan behouden blijft.

Yellow begint met een vrij brede par 4 gevolgd door een korte par 3. De derde hole een relatief korte (305m) par 4 heeft een enorm lange (150m!) bunker voor de green liggen De front nine heeft vrij brede fairways en aardig wat bunkers voor mij begint de baan echt interessant te worden op de back nine. De green van Hole 11 springt eruit met een enorme partij bunkers rechts voor de green en met pin rechts achter die bunkers een erg lastige approach. Hole 16 (par 5),17 (par 3) en 18 (par 5) is een mooie finish, waarbij de green van 18 scores kan maken en breken. Met gigantische bunkers links en rechts en een aflopende green voor extra uitdaging.

El Prat is aan veranderen van een gesloten ledenclub naar een ledenclub die ook gasten toe laat. Op sommige vlakken kan de service nog iets beter, met name in het restaurant en bij de caddie master maar de banen zijn fantastisch met 45 holes kan je hier prima drie/vier dagen blijven en de verschillende courses spelen. Mijn advies is speel eerst de Yellow, dan de Pink en daarna degene die het meest beviel. Vlakbij de baan is hotel La Mola een all inclusive design hotel waar je in een buggy naar toe kan rijden en prima kan verblijven. Dit is ook via de golfbaan te boeken.

Leonard | 04-11-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

ik vind dit de mooiste baan van het Iberisch schiereiland
Het kost wat, maar dan was het ook echt genieten.
Na de eerste dag, zijn we er de volgende dag weer terug gegaan: heerlijk.

JPAG3 | 12-10-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 5 sterren

Dit is de fraaiste golfbaan, die ik op het Iberisch schiereiland heb gespeeld: wat was dat genieten.
je moet een flinke greefee betalen, maar dan krijg je ook veel terug..

JPAG3 | 12-10-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Na even zoeken kwamen we aan. Een enorm groot clubhuis, amper bezet, met een uitzicht op de uitgebreide oefenfaciliteiten. Ontvangst was vriendelijk. We mochten eerder starten en de caddymaster vertelde ons netjes waar we naar toe moesten. De baan, pink course, is een prachtige course. Uitdagende holes. Super greens! Veel variatie. Gewoon top. De baan, de greens fairway’ s teeboxen, liggen er allemaal goed bij. Hij is niet gemakkelijk maar wel eerlijk. Zeker de moeite waard om nog een keer te spelen. Echt top.

FrankdeKapper | 16-09-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Pisica en abojo zijn wat minder interessant dan de andere twee. Vlakker. Minder bomen. Maar ook prachtig aangelegd en onderhouden. En je ballen vind je terug. Ook prima te spelen voor mensen die niet erg bedreven zijn. Beetje posh. Gastvrijheid: ze zijn niet geïnteresseerd. Prachtige fairways. Goed te bespelen door de breedte. Hoogteverschil ook. Par-3 moeilijk bespeelbaar omdat het ons niet lukt door hoogteverschil en wind de juiste club te grijpen. En de greens zijn zeer ingewikkeld te lezen en flink geonduleerd.

geert6 | 20-07-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Na 20 jaar weer eens gespeeld op deze nieuwe locatie (op de oude moest men plaats maken voor Terminal van de luchthaven van Barcelona).
Ontvangst is een majestueus modern clubhuis is geweldig.
Caddy master regelt verder alles.
Ook leuk een klein koffiebarretje vlak voor de start, onder het clubhuis met uitzicht op de drivingrange.
Fantastische lay-out met een overvloed aan bunkers. Baan is te komen, maar door de (langere) afstanden tussen de holes is een electrische trolley of buggy te adviseren.
Jammer dat. men op het moment niet over birdie boekjes beschikt. En een cateringbuggy is ook zeer welkom. Alle greens zijn zeer geonduleerd wat precies spel verlangt.
Uitstekend restaurant met mega terras.

Janssen14 | 10-05-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Beoordeling met 4 sterren

Na een lang weekend Barcelona
Wilde we deze baan ook graag spelen
Bij aankomst was een grote Lobby waar je kom melden, we hadden een buggy en ik een elektrische trolley, want hij was prima te lopen en dan zie je veel meer van de baan
De baan lag er prima prachtige greens
Makkelijke maar ook echt pittige holes
De pink course raden ze ons aan omdat de ze de mooiste / moeilijkste zou zijn
Nou de greens afschruweljjk snel en niet te
Lezen(al vind ik dat toch al moeilik) echt niet echt voor je zelfvertrouwen! Maar echt een aanrader
De kleedkamers zijn verschikkeljk groot met douches / stoomcabine / sauna en massage
Het clubhuis boven kijk je uit op de driving range
Het bestellen ging best moeizaam want spreken bijna geen Engels en hadden ook geen Engelse kaart! Clubhuis erg oud bollig wat ook wel weer zijn charme heeft
De MAJA zeep geur komt je tegenmoet ??.

Miga | 04-03-2019 | review: Prat Real Club de Golf

Geef ook een beoordeling van El Prat Real Club de Golf

Schrijf een beoordeling voor Real Club de Golf El Prat