logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  Catalonië (met Costa Brava)  >  Gerona (Girona)  >  Girona Golf Club

Girona Golf Club

Beoordeling met 3 sterren gemiddeld cijfer van 5 beoordelingen: 5
Lees de beoordelingen over Girona Golf ClubGeef ook een beoordeling van Girona Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Girona Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Girona Golf Club

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 74

€ 83

Lengte

cr

sr

Lengte

6100 meter

6671 yard

GVB

nee

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Girona Golf Club

Urbanització Golf Girona 601

17481  Gerona (Girona)

Tel: +34 972 171641

Fax: +34 972 171682

E-mail

www.golfgirona.com/

Golf Girona werd in 1992 geopend. Dankzij de geografische ligging heeft Golf Girona een bevoorrechte positie op slechts 4 kilometer van het centrum van Girona en op minder dan één uur rijden van Barcelona (800 meter van A7 autoweg), op één uur van de Pyreneeën, een half uur van Frankrijk en op een half uur van de grote steden van de Costa Brava en Empordá.

Het is één van de dichtsbijzijnde golfbanen van Girona Airport, dat verbindingen onderhoudt met meer dan 30 verschillende steden in Europa waarvan er 5 in Nederland liggen.

De grond waarop Golf Girona is gelegen is total geïsoleerd van het stadsleven van Girona omdat die tussen de dalen en heuvels ligt met uitzicht op de voeten van de heuvels van het Gavarras gebergte.

Deze heuvels scheiden niet alleen de baan van het stadsleven, maar ook van een perfecte afscheiding van de wind op winderige dagen.

Het clubhuis, met een oppervlakte van 3000 vierkante meter, is gebouwd van natuursteen en glas. Het restaurant en snackbar serveren uitgelezen Mediterranee gerechten.

De baan werd ontworpen door de prestigieuze architect, F.G. Hawtree, en hijzelf omschrijft die als “één van mijn mooiste creaties”. De kwaliteit van het ontwerp is verenigd met de zorg die is besteed aan het onderhoud en de enige baan in Spanje die geheel gezaaid is met het "Pencross” zaad.

De baan heeft het grote voordeel van de topografie en de natuurlijke ligging. Het resultaat: een chique en prettige golfbaan die tegelijkertijd uitnodigend is voor golfers van alle niveau’s.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Girona Golf Club

Beoordeling met 1 sterren

Zie eerdere beoordelingen. Deze baan moet zo snel mogelijk dicht. Kan alleen nog maar helemaal opnieuw aangelegd worden. Bij aankomst niet gemeld dat restaurant dicht is, staat ook niet op de website. Van alle wc's was er slechts op 1 heren wc een rol toiletpapier. Heb via mail mijn geld teruggevraagd. Toen wij moesten stoppen na 9 holes vanwege onweer was de hele golfbaan verlaten. Dit is onacceptabel, stel dat je hulp nodig hebt of buggy kapot gaat. Een schande voor de golfsport. Uitwijken naar Peralada (super) of Torremirona (super).

tonjelsma | 26-04-2019 | review: Girona Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

Goed aangelegde baan waar alleen de green en goed onderhouden bij liggen
Bunkers vol met gras, fairways zodanig hoog gras de je soms de bal moet zoeken, rough is een ramp zo hoog gras dat je de bal kwijt bent. Conclusie de slechts bij gehouden baan in de regio Girona. Jammer want we hadden er veel van verwacht. Hopen dat het beter wordt maar dat zien we volgend jaar misschien weer.

bakermans74 | 23-07-2018 | review: Girona Golf Club

Beoordeling met 2 sterren

De greens zijn goed, de fairways en teeboxes zijn slecht gemaaid. De roughs zijn echt roughs. Armzalig clubhuis. Er is geen 19e hole, maar er zit een klein barretje in de buurt waar je met de auto naartoe moet. Personeel van de golfbaan is wel heel vriendelijk en gastvrij.

co9pp5 | 23-07-2018 | review: Girona Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

De lay out van de baan is echt fantastisch! Prachtige uitzichten op de Pyreneeën en minimaal onroerend goed in het zicht.
Van locals vernamen we dat de eigenaar is overleden en men nu heel erg probeert om de boel weer op orde te krijgen.
De greens zijn redelijk, fairways erg droog maar goed te spelen. De rough en de bunkers zijn daarentegen een ramp. Het is duidelijk dat daar geen prioriteit ligt met de weinige middelen die kennelijk voor handen zijn. Wij betaalden 45 euro (2 personen golf o max) en daarvoor hebben wij een hele leuke golfmiddag gehad.
Laten we hopen dat deze mooie baan niet verloren gaat want hij is qua lay out de mooiste in de buurt.

RijnM | 30-06-2018 | review: Girona Golf Club

Beoordeling met 3 sterren

Schitterende omgeving en prachtige Lay-out. Onderhoud is al beter dan 2017. Zijn ook echt bezig om baan aan te pakken. Greens zijn over het algemeen goed. Fairways acceptabel, maar wel af & toe plaatsen. Bunkers zijn nog niet aangepakt en daardoor overwoekerd.
Restaurant gesloten en het lijkt me inderdaad handiger om eerst baan op orde te krijgen. Komen zeker terug. Ondanks conditie baan een genot om te spelen!

keislair | 14-06-2018 | review: Girona Golf Club

Geef ook een beoordeling van Girona Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Golf Girona