logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  CataloniŽ (met Costa Brava)  >  Caldes de Malavella (Gerona)  >  PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 9
Lees de beoordelingen over PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)Geef ook een beoordeling van PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Touroperators en aanbiedingen voor PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 110

Ä 152

Lengte

cr

sr

Heren

6226 meter

6809 yard

Dames

5310 meter

5807 yard

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Prijzen Tour Course: weekdagen: Ä98,50 weekend en feestdagen: Ä123. Lagere greenfees in laagseizoen op beide courses

Adresgegevens PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Aptdo. Correos 60

17455  Caldes de Malavella (Gerona)

Tel: +34 972 472577

Fax: +34 972 470493

pgacata@teleline.es

Website

Wie het golfnieuws een beetje volgt ziet ongetwijfeld meerdere malen per jaar de naam van PGA Catalunya voorbij komen. De Stadium Course van PGA Catalunya is dit jaar opnieuw verkozen tot beste golfbaan van Spanje, staat steeds in de top-3 van beste golfbanen van continentaal Europa en hoort bij de 80 beste golfbanen van de wereld.

Aan het einde van het golfseizoen wordt op PGA Catalunya beslist wie van de Challenge Tour naar de Europese Tour mag en in mei 2014 werd hier het Spaans Open van de Europese tour gespeeld.

Uitstekende conditie

Tot zover de introductie, nu over naar de feiten. Het PGA Catalunya Resort, slechts 5 minuten rijden van Girona Airport, heeft twee 18-holes golfbanen: de eerder genoemde Stadium Course en de iets makkelijker Tour Course. Beide banen zijn altijd in uitstekende conditie, maar dat geldt voor alles wat je tegenkomt op het resort. Het clubhuis, de shop, de service en vooral ook de oefenfaciliteiten. De enorme chipping- en pitching green is omringd met allerlei grassoorten, rough en bunkers. Niet alleen de vorm verschilt per bunker, ook het soort zand dat er in ligt verschilt zodat Tour-spelers hier elke bunkersituatie kunnen oefenen.

Geen makkie

De Stadium Course is een genot om te spelen, ook al ben je geen topspeler. Een beetje lengte in de slagen is wel gewenst, anders ben je vrij lang onderweg. Tijdens onze ronde was de baan al aardig geprepareerd voor het Spaans Open. Aan de greens merkte je nog niet heel veel verschil, die waren net als altijd akelig snel. Wat wel anders was, was dat de rough aardig was aangepakt. Geloof het of niet: voor Tour-spelers wordt op deze golfbaan de rough vaak iets korter gehouden. Goed voor de doorstroming, voor de scores en voor de televisie. Dat wil niet zeggen dat de Stadium Course een makkie wordt. Goed positiespel is een absoluut vereiste en de greens die meestal meerdere niveaus hebben moet je hoe dan ook op het juiste plateau aanspelen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Altijd een feest om hier te spelen. Geweldig onderhouden golfbaan, snellen maar eerlijke greens, mooie teeboxen, perfecte fairways. Baan is ruim opgezet, mooie hoogteverschillen. Mensen ontzettend vriendelijk. Men doet er alles aan het je naar de zin te maken. Als je dan over iets moet zeuren dan is het dat het complex geklemd is tussen de autoroute en de route nationaal. Verder valt het steeds verder groeiende aantal huizen langs de baan op. Maar dat zijn echt details als je hier speelt. Super ervaring iedere keer weer.

gertjan | 07-10-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Schitterend, zeer goed onderhouden, golfcomplex. Gespeeld op stadium course: fantastische uitdagende baan met veel hoog/laag verschillen en supersnelle greens. Hiernaast met fairways als een tapijtje. Verder positief het ecologisch onderhoud met vele nestkasten voor vogels & vleermuizen wat je terugziet aan de diverse vogels op/rond de baan. Kleine minpuntjes de inmiddels vele villa’s die de baan omzomen ipv mooi groen. Wellicht straks beter want er zijn momenteel veel bouwactiviteiten. Hiernaast kan bewegwijzering vanaf drivingrange naar stadium course wel wat verbetert worden.

veenpet | 26-09-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Tour gespeeld vandaag. Baan is ruim en goed te spelen. Greens is een uitdaging om deze in tweeën te spelen gezien de snelheid en het verloop. Gelopen met een lichte draagtas.
Prijs was zeer gunstig deze week en boeking gemaakt via Leading Courses.
Ga deze week ook nog Stadium spelen.

zomerhof | 07-09-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Heel mooie baan maar wij konden aan gunsttarief spelen dankzij leadingcourses. Aan de normale prijs zou ik er nooit spelen.

su_de_peuter | 31-08-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

Zeer mooie baan, geweldige fairways en heel voordelige greenfee via Leadingcourses.

Annedeleu | 31-08-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Dit is een golfresort dat kwaliteit en service uitstraalt.
Een vriendelijke ontvangst bij de receptie en de service van de cady-master bij het ophalen van de buggy voelde warm. Net als het weer in augustus wat de reden was dat ik een Buggy nam. Qua hoogte verschillen zou de sportieve golfer de baan (Stadium course) ook gewoon met een trolly kunnen lopen. Eerst even de diverse oefen faciliteiten geprobeerd. Uiteraard is er naast een gewone driving range ook een Toptracer range. De prijs van 25 Euro per uur voor het gebruik van het systeem vind ik wel wat aan de hoge kant maar het blijft leuk het af en toe te doen. Verschillende putting en chipping greens gezien en geprobeerd. Bijzonder is wel dat er verschillende oefen bunker s zijn met allemaal verschillende zand soorten. Alleen het type betonen bunker wat ik op mijn thuisbaan heb zat er niet tussen. hier een De stadium course is lang. Hierdoor is het (voor mij) lastig greens in regulation te slaan. Hoewel de fairways niet al te breed zijn, is het verlies aan ballen nog redelijk te beperken als je die een keer "het bos" in slaat.
De fairways... die zijn soms strakker dan sommige greens op Nederlandse banen.
De greens dan. Niet zo moeilijk als ik had verwacht. Qua geonduleerdheid dan. Door de snelheid van de greens werd ik weer met beide benen op de grond gezet voor het idee dat ik soms best aardig kan putten.
Er werd nog wel gebouwd op het complex, maar daar merkte ik tijdens mijn ronde weinig van. Ook de nabijheid van de snelwegen werd door mij niet als hinderlijk ervaren. Ik ken de andere 4 banen niet, maar ik snap dat deze baan in de top 5 banen van Spanje staat. En voor ongeveer 95 euro p/p inclusief buggy is het zeker de moeite waar om hier te gaan spelen.

RonWarlich | 14-08-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

Wow what a course! We played the Stadium and my gosh, all the expactations were forfilled. Beatifull greens, well-designed course, neat (but slim) fairways and stunning views. This is a gold medal course. Sometimes very tough to play for a high hcp but once in a lifetime opportunity to play such a unique experience. Professional all the way.

tim.winand | 07-08-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Hier gespeeld tijdens onze vakantie in L'estartit, wat een belevenis. Mooie omgeving, luxe en fantastische holes. Ik golf iets meer dan een jaar en dacht dat ik redelijk kon putten maar dit was op de PGA een illusie, wat een snelheid op de greens.

smallenbroek26 | 20-07-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

Superb course.
A must play.
Come in time to get the full experience of the practice facilities!

fbossaert | 18-07-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

This golf club is amazing I played both golf courses the stadium and tour course a few times and they are epic!
This place is one of my favorites places to play golf, everything from the club house to the driving range and both golf courses are perfectly done, the area is amazing the view is spectacular and the designs of both courses are breathtaking.

gentlemangolf | 29-04-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Geef ook een beoordeling van PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Schrijf een beoordeling voor PGA Catalunya Resort