logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  CataloniŽ (met Costa Brava)  >  Caldes de Malavella (Gerona)  >  PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.8
Lees de beoordelingen over PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)Geef ook een beoordeling van PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Touroperators en aanbiedingen voor PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Baan

36 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 110

Ä 152

Lengte

cr

sr

Heren

6226 meter

6809 yard

Dames

5310 meter

5807 yard

GVB

ja

Handicap

m28/l36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Prijzen Tour Course: weekdagen: Ä98,50 weekend en feestdagen: Ä123. Lagere greenfees in laagseizoen op beide courses

Adresgegevens PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Aptdo. Correos 60

17455  Caldes de Malavella (Gerona)

Tel: +34 972 472577

Fax: +34 972 470493

pgacata@teleline.es

Website

Wie het golfnieuws een beetje volgt ziet ongetwijfeld meerdere malen per jaar de naam van PGA Catalunya voorbij komen. De Stadium Course van PGA Catalunya is dit jaar opnieuw verkozen tot beste golfbaan van Spanje, staat steeds in de top-3 van beste golfbanen van continentaal Europa en hoort bij de 80 beste golfbanen van de wereld.

Aan het einde van het golfseizoen wordt op PGA Catalunya beslist wie van de Challenge Tour naar de Europese Tour mag en in mei 2014 werd hier het Spaans Open van de Europese tour gespeeld.

Uitstekende conditie

Tot zover de introductie, nu over naar de feiten. Het PGA Catalunya Resort, slechts 5 minuten rijden van Girona Airport, heeft twee 18-holes golfbanen: de eerder genoemde Stadium Course en de iets makkelijker Tour Course. Beide banen zijn altijd in uitstekende conditie, maar dat geldt voor alles wat je tegenkomt op het resort. Het clubhuis, de shop, de service en vooral ook de oefenfaciliteiten. De enorme chipping- en pitching green is omringd met allerlei grassoorten, rough en bunkers. Niet alleen de vorm verschilt per bunker, ook het soort zand dat er in ligt verschilt zodat Tour-spelers hier elke bunkersituatie kunnen oefenen.

Geen makkie

De Stadium Course is een genot om te spelen, ook al ben je geen topspeler. Een beetje lengte in de slagen is wel gewenst, anders ben je vrij lang onderweg. Tijdens onze ronde was de baan al aardig geprepareerd voor het Spaans Open. Aan de greens merkte je nog niet heel veel verschil, die waren net als altijd akelig snel. Wat wel anders was, was dat de rough aardig was aangepakt. Geloof het of niet: voor Tour-spelers wordt op deze golfbaan de rough vaak iets korter gehouden. Goed voor de doorstroming, voor de scores en voor de televisie. Dat wil niet zeggen dat de Stadium Course een makkie wordt. Goed positiespel is een absoluut vereiste en de greens die meestal meerdere niveaus hebben moet je hoe dan ook op het juiste plateau aanspelen.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Alles prima onderhouden, personeel erg vriendelijk. Stadium course mooi, greens snel. Sommige holes dicht bij de snelweg, dat vinden we storend. Tour course dicht bij de snelweg, breed, parkbaan. Niet bijzonder.

reafranse | 08-09-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Eindelijk een keer gespeeld op PGA Catalunya. Gekozen voor de Tour course omdat die toch wat beter past bij mijn hcp. We hebben twilight gespeeld, aantrekkelijke prijs van 76 eu vanaf 3 uur en mochten ruim voor de tijd starten. Werkelijk prachtig aangelegd met soms mooie vergezichten, altijd geaccidenteerd. De staat van het onderhoud is super met supersnelle greens met als extra service een kaartje van alle greens met hoogteverschillen. Het geheel van het complex oogt groots, maar niet overdone. Als ik dan een minpuntje mag niemen dan is het de ligging van de buitenste holes kort langs de autobaan. Kortom een geweldige golfdag, kom graag nog eens terug.

JoopvOoij | 06-09-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende open club..
Stadium Course gespeeld. Vanaf blauwe ipv gele tee gespeeld. Top onderhouden baan. Gastvrij voor alle handicap levels.
Enig muntpunt: ballen automaat bij driving range en de wat zakelijke ontvangst.
Hole 6 was in onderhoud (ivm baanverlenging door komst nog meer villa's).
Nu echt nog goed te spelen en ook wel greenfee waard (de hele regio is vrij prijzig in greenfee).
Lijkt er wel op dat men meer villa's bij bouwt in rap tempo. Jammer.

Arjanv | 23-08-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige baan. Golf zoals golf moet zijn.
Greenfee is zijn prijs meer dan waard. Buggy aan de dure kant.
Tour course is perfect voor amateur golfers. Stadium mag echt niet onderschat worden, tee forward als je er plezier aan wil beleven, anders enkel frustratie ondanks het perfecte onderhoud van de baan.
Een waaw gevoel.

stoffels | 22-08-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 5 sterren

Wat een geweldige baan! De fairways boter zacht, de greens snel maar eerlijk, en elke hole was weer een verrassing! Het was een feest om hier te mogen spelen. We komen hier snel weer terug!

Bolhouse | 24-07-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Iets mindere baan tov de stadium. course. Die baan bied iets meer uitdaging maar de tour course is zeker de moeie waard om te spelen.

E.Hollander | 22-07-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Stadium course gespeeld. Prachtige baan. Super fairways en de greens zijn suoer snel.

E.Hollander | 13-07-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Het was weer geweldig om hier te spelen. De golfbaan straalt in alles professionaliteit uit. Nu corona het aantal vliegbewegingen heeft beperkt is de 'last' van het nabij gelegen vliegveld vrijwel nihil. De geluidsoverlast door bouwactiviteiten in het resort is het enige (kleine) minpuntje.

jvmaaren | 15-06-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

I played Both courses during a little undercover trip to Girona in February and for a total greenfee of 178,. After a cold january month in this region the weather improved a lot and it was quite nice to play here for a great price

I was pretty much the only one in the course and there was a lot of maintenance going on (even recently added fresh grass at hole 10) but still.. Such a Nice and well maintained course and at Times very difficult. Lovely to see that courses can be this Nice after a cold Month in Spain.

Both courses are great to play and I would pretty much rate them the same. Reception, hospitality, practice facilities, parking.. all A+ so a definitive recommendation to play here if you are in the area, even in winter time.

Tim Ladrak | 03-02-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Beoordeling met 4 sterren

Altijd een feest om hier te spelen. Geweldig onderhouden golfbaan, snellen maar eerlijke greens, mooie teeboxen, perfecte fairways. Baan is ruim opgezet, mooie hoogteverschillen. Mensen ontzettend vriendelijk. Men doet er alles aan het je naar de zin te maken. Als je dan over iets moet zeuren dan is het dat het complex geklemd is tussen de autoroute en de route nationaal. Verder valt het steeds verder groeiende aantal huizen langs de baan op. Maar dat zijn echt details als je hier speelt. Super ervaring iedere keer weer.

gertjan | 07-10-2020 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Geef ook een beoordeling van PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course)

Schrijf een beoordeling voor PGA Catalunya Resort