logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  Valencia en Omstreken (Costa Blanca)  >  El Saler (Valencia)  >  El Saler Campo de Golf Parador

El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over El Saler Campo de Golf ParadorGeef ook een beoordeling van El Saler Campo de Golf Parador

Touroperators en aanbiedingen voor El Saler Campo de Golf Parador

Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens El Saler Campo de Golf Parador

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2010)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 105

€ 105

Lengte

cr

sr

Lengte

6355 meter

6950 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In het laagseizoen ligt greenfee op € 95

Adresgegevens El Saler Campo de Golf Parador

Avda. De los Pinares 151

46012  El Saler (Valencia)

Tel: +34 96 1610384

Fax: +34 96 1627016

saler-golf@parador.es

Website

De in Valencia gelegen golfbaan El Saler is al meerdere malen gekozen door het prestigieuze Noord-Amerikaanse magazine "Golf Magazine" als één van 's werelds 100 beste golfbanen. Kortgeleden behaalde de golfbaan de 60ste plek op deze lijst. Ook heeft nu het populaire Britse golfmagazine Golf World deze Valenciaanse golfbaan gekozen tot één van de 10 beste golfbanen van Europa.

Top ontwerp


El Saler, gelegen in het gelijknamige natuurreservaat, werd in 1968 aangelegd door de beroemde Spaanse golfbaanarchitect Javier Arana. Arana heeft tijdens het ontwerpen van de baan rekening gehouden met het beschermde gebied waar de golfbaan in ligt en heeft zowel het strand als het Mediterrane bos erin verwerkt. Het resultaat is een indrukwekkende, gevarieerde 18 holes golfbaan van 6468 m aan de Mediterraanse kust. De golfbaan heeft naast dit alles ook een golfschool en oefenbanen. El Saler is gelegen op 20 km van het vliegveld van Valencia en op 10 minuten van de stad.
Het Europese PGA, de organisatie die de drie grootste professionele golftoernooien in Europa organiseert heeft El Saler gekozen voor verschillende toernooien van de Professional PGA European Tour.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Super mooie golfcourse. clubhuis is zeer ongezellig maar de baan ligt er heel goed bij. Bij ons had het een week van te voren erg hard geregend en hetwas op verschillende plekken nog nat en drassig.

bertdamsteeg2 | 19-11-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 5 sterren

El Saler is wat mij betreft de parel in de regio Valencia. Een prachtige links course met mooie uitzichten over zee en als je de zee niet ziet dan zie je prachtige boompartijen. Er is een groot parador bij(hotel). Het clubhuis is typisch Spaans, een modern kolos, niet zoals we gewend zijn maar het terras is prachtig gelegen met uitzicht op 9,19, tee van 1 en 10. Bediening niet supervriendelijk, neutraal, maar drankjes uitstekend. Zeer goede douche faciliteiten. Driving range past niet echt bij de baan, ballen oud en vies, dr is smal, maar allemaal toereikend. Wel een erg goed oefengreen naast tee 1. Door de week kan je meestal tussen de 55 en 60 euro spelen (zeker als je via een broker boekt). Wat mij betreft een aanrader.

caspermoerbeek | 10-11-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan, we zijn daar in 3 dagen alle lussen gaan lopen. sliepen ook op het complex (een echte aanrader). Prijs kwaliteit lag in zeer goede verhouding. de Tip is wel, blijf op de Fairway, want de ruf zijn een soort vetplanten waar ALS je je bal al vindt, je er erg moeilijk weer uitkomt.

roydaniels | 08-07-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

heraldvdhoogen1 | 10-05-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie baan parallel aan de kust maar ook inlandig tussen de naaldbomen. Greens met veel pitchmarks en bunkers die niet altijd aangeharkt worden. Maar door zeker uitdagende bunkers en greens een hele leuke baan. Wind speelt parten en daarom soms verrassend. Gras door de hele baan zeer wisselend; van zacht groen tot dor gras; nu al dus heel benieuwd over paar maanden in zomer.

E.L.M.O. | 13-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Een bekende baan uit het verleden. Momenteel is het onderhoud matig. De baan is niet echt spannend. Vanaf het terras lijkt het deels op een linksbaan maar is het niet. Gezien de reputatie hadden we er meer van verwacht en vinden de greenfee te hoog voor het gebodene.

tkloosterenbronsvoort | 13-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

El Saler is een mooie golfbaan gelegen aan de kust onder Valencia. De holes zijn stuk voor stuk uitdagend. Veel greens worden bewaakt met bunkers. Het enige beschamende is dat veel van de voorgangers de bunkers vergeten aan te harken. Een echte aanrader.

Mooseman | 12-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Een van de allermooiste golfbanen van Spanje. Clubhuis en entourage is gedateerd maar dit wordt ruimschots goed gemaakt door de championship course. Gespeeld vanaf de backtees met zeewind. Heerlijk. Echte aantader.

jeroenwinterink | 12-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 5 sterren

Ontvangst en bediening in restaurant mag vriendelijker. Banen zijn geweldig, met prachtige uitzichten over zee en naar Valencia.

Ad-Vgh | 10-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen baan met grote greens, die soms stevig worden bewaakt door bunkers. Weinig waterhindernissen, ruime fairways. Ontvangst wat zakelijk; prijs aan de hoge kant.

wija | 05-02-2020 | review: El Saler Campo de Golf Parador

Geef ook een beoordeling van El Saler Campo de Golf Parador

Schrijf een beoordeling voor Parador & Golf El Saler