logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje  >  Murcia en Omstreken (Costa Blanca)  >  Cartagena  >  Manga Club South

La Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8
Lees de beoordelingen over La Manga Club SouthGeef ook een beoordeling van La Manga Club South

Touroperators en aanbiedingen voor La Manga Club South

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Manga Club South

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 86-198

€ 86-198

Lengte

cr

sr

Lengte

6361 meter

6956 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Greenfees sterk afhankelijk of men in het hotel en resort verblijft, in de buurt of van buiten komt

Adresgegevens La Manga Club South

30385  Cartagena

Tel: +34 968 127234

Fax: +34 968 157272

E-mail

Website

La Manga Club beschikt over een breed scala van activiteiten. Zo heeft het Resort drie 18-holes Championship golfbanen, een tennisclub met meer dan twintig tennisbanen en acht grassportvelden. Het resort is ook de thuisbasis van talloze recreatieve voorzieningen, zoals de 2000m2 Spa La Manga Club met zijn 13 luxe behandelkamers, een uitgebreid fitnesscentrum en een overdekt ‘vijfentwintigmeter’ bad.

Golf minded


La Manga Club is in de golfwereld geen onbekende. De club was al gastheer van het Spanish Open en de regio Murcia heeft met La Manga Club zich kandidaat gesteld om in 2015 de Solheim Cup naar Spanje te halen. Met de komst van deze “Ryder Cup voor vrouwen” zou het resort graag haar voortrekkersrol in het vrouwengolf bevestigd zien. La Manga Club is namelijk een fervent voorstander van vrouwengolf. Het is dan ook partner van de Engels Women's Golf Association en in het tweede jaar van een driejarige overeenkomst met de Ladies European Tour (LET) en Qualifying School gastheer.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

Zéér mooie omgeving, South Course niet al te moeilijk.
Duur als je niet in het hotel verblijft, zelfs aan halve prijs (90 €).

eric.vanparys | 16-08-2021 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

West course. Geen oefenfaciliteiten wel putting green. Drivingrange is bij North course. Korte en tactische holes, vraagt om goed coursemanagement. Spelen met verstand. Laat driver thuis en gebruiken ijzer en hybride vanaf de tee. Niet breed en dus snel herstel-slag nodig. Onderhoud baan erg goed. Greens heerlijk en eerlijk. Als je hier bent dan deze baan gewoon 1x spelen.

maarten234 | 13-03-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

South course gespeeld tijdens verblijf op La Manga. Bij aankomst waren we door vertraging tijdens de reis aan de late kant om de geplande starttijd te halen. Dit werd prima opgelost door de caddy master; mochten ietsjes later op de tee verschijnen.

De baan zelf, de champions course van La Manga, is goed speelbaar. Greens zijn lekker snel maar hebben grain, waardoor de bal toch af en toe iets anders deed dan je zou denken. Bunkers waren hard, maar wel consistent. Bunkerslag iets aanpassen deed de truc. Fairways lagen er mooi bij, goed in het (Bermuda?) gras.
Trainingsfaciliteiten waren dik in orde, ruime driving range, oefenbunkers en ruime oefengreens.

Wat vooral opviel was de ruimte op de fairways, waarbij de par-3 holes juist door het aanwezige water weer minder ruimte hadden. Maar al met al een heel fijne ronde golf gespeeld.

Jammer genoeg door de lockdown van Spanje a.g.v. het coronavirus konden we beide andere courses niet spelen.

gwouden | 12-03-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

Keuze genoeg tussen alle terreinen, goede bereikbaarheid. South course is aangenaamste, West course is moeilijker en verder gelegen. Clubhuis is eigenlijk niet zo groot voor 3 terreinen.

marina.lenaerts | 09-03-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

Oefenfaciliteiten prima, wel veel gereserveerde plekken door golfgroepen in de ochtend. North course heerlijk om te spelen. Uitdagend, niet al te breed, mooie layout. Onderhoud perfect.

maarten234 | 08-03-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

(Zie ook review North). Fairways breder maar holes ook langer. Meer water in het spel. Ook hier weer perfect onderhoud. Veel mooie holes mbt uitdaging en vergezichten.

maarten234 | 08-03-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 3 sterren

Greens zijn prima niet al te snel maar zien er goed uit de fairways rommelig waarschijnlijk door de afgelopen storm maar de paden zijn slecht en de greenfee is belachelijk hoog voor deze lus en wij waren erg teleurgesteld.

michelbrutale | 12-02-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 5 sterren

Longstay in La Manga doorgebracht, vanaf eind december. Wederom genoten van de omgeving, de 3 PGS banen. De West Course is smal, met veel hoogte verschillen. Op de afslag van de heren tee van de 18e hole staat, heb je een fantastisch uitzicht richting zee. De North Course is heel anders, veel verschillende holes die met wind pittig zijn. Vooral de 7e hole hole is moeilijk, maar mooi. De South Course is het moeilijkst, hole 11 is een uitdaging. De tweede slag voor het water, daarna volgt een smalle green. Met wind helemaal moeilijk. Vier jaar geleden waren wij in oktober een week in La Manga. Voor een longstay in de winter is de omgeving ook de moeite waard, Murcia en Cartagena zijn een bezoek waard.

didi.berger | 01-01-2020 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks alle promotie en lovende woorden die her en der geschreven worden: ons viel het toch wat tegen, zeker tijdens de afgelopen kerstweek. Niet het weer, dat was PRACHTIG met na de middag een zeer aangename 25 graden, maar het golfen op zich... geen 85 EUR waard (gemiddelde prijzen, greenfees verschillen per baan). Gelukkig hadden wij een Pin High arrangement en hoefden we dus die greenfee niet te betalen. We logeerden niet in het hotel, maar in een appartement in Las Lomas Village, in de buurt van de (veel te grote 'wellness', eigenlijk vnl. een 25m bad met fris water om baantjes te trekken, sauna en stoombad stelden weinig voor en piepklein, fitness was dan weer wel ruim, modern en goed uitgerust). Het geheel van La Manga, met het hotel centraal en een heleboel mini-dorpjes er omheen bestaat al zo'n 45 jaar en dat zie je er ook aan... De zeer weinige gasten die er waren, waren voor 99% Britten... De horecazaken/resto's die geopend waren tijdens onze week kon je op één hand tellen... Er tal van immokantoren voor verhuur en verkoop, er staan enorm veel appartementen en villa's te koop... gaanden van 70.000 EUR tot 4 mio EUR... In de zomer vermoedelijk een zeer luidruchtige omgeving, nu kon je "in je blote kont" de straat op... (al reed er opvallend veel security rond... zouden er anders zwervers op af komen om een appartement of huisje te kraken?). De golfbanen dan: West vraagt om targetgolf, maar heeft eerlijke greens. Uitzicht vanop de herentee hole 18 is bij helder weer zoals wij hadden prachtig en vraagt om een monsterdrive... North idem, maar is op vele holes toch wat breder, greens zijn al iets moeilijker op vlak van lijnen, maar South is zijn reputatie niet waard naar onze mening. Ik heb er een stuk of 7 3-putts gedaan en dat louter omwille van de zgn, 'grain' van het gras... Gelukkig hadden we ter plaatse nog een twilight geboekt op Roda Golf voor 40 EUR /persoon en daar bleek dat ik wél kan putten;-). Conclusie: gelukkig hadden we prachtig weer, maar verder hebben het wel bekeken op La Manga. En dat er echt niet veel golfers waren: op maandag 23/12 hadden wij starttijd op West om 11 u. en wij waren de laatste flight die dag!... Ook op South rustig met z'n 2 gespeeld op kerstdag... Of waren al die Engelsen of nog druk bezig met kerst te vieren?

JohanNaenen | 27-12-2019 | review: Manga Club South

Beoordeling met 4 sterren

Wij hebben hier 6 x gespeeld op de Noord, Zuid en West course. Gastvrijheid was wisselend van gereserveerd tot uiterst vriendelijk. Caddymaster zeer vriendelijk. De Noord baan is goed te spelen, ook voor beginners. De Zuid baan is de langste en de wedstrijdbaan. Ook voor iedereen interessant om te spelen met regelmatig water en/ of droge beddingen in het spel. De West baan is de meest interessante met veel doglegs en veel hoogte verschillen. Erg leuk om te spelen, maar technisch de moeilijkste baan. Niet voor beginners en daardoor erg rustig.

noway | 08-12-2019 | review: Manga Club South

Geef ook een beoordeling van La Manga Club South

Schrijf een beoordeling voor Real club de Golf La Manga