logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ  >  Vlaanderen  >  De Haan  >  Royal Ostend Golf Club

Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Royal Ostend Golf ClubGeef ook een beoordeling van Royal Ostend Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Royal Ostend Golf Club

Golf Expedition Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Royal Ostend Golf Club

Baan

18 Holes / 70 Par

Type baan

seaside course, links

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

Ä 65

Ä 80

Lengte

cr

sr

Heren

5601 meter

6125 yard

70

121

Dames

4920 meter

5381 yard

70

121

Handicap

max34

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Goedkopere greenfee's in het laagseizoen

Adresgegevens Royal Ostend Golf Club

Koninklijke Baan 2

8420  De Haan

Tel: +32 59 339952

Fax: +32 59 339955

info@golfoostende.be

www.golfoostende.be

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Op uitnodiging nog eens een rondje gelopen op één van de mooiste Belgische banen. De wind is een onvoorspelbare factor zeker als hij uit het noordoosten komt waar wij zuidwesten wind gewoon zijn. Het wordt een compleet andere manier van spelen maar dat maakt het net leuk. Perfecte fairways en snelle greens maken de golfbaan tot een juweeltje. Een aanrader voor iedereen al is de greenfee niet van de poes. Vorig jaar op uitnodiging € 45 betaald en is nu in 2021 € 60 geworden. Gewone greenfee zonder invitatie is op vrijdag, zaterdag en zondag € 105, wat Oostende meteen één van de duurdere Belgische clubs voor greenfee spelers maakt. Jammer, maar het blijft een unieke ervaring!

peter.deploey | 02-04-2021 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, met goed onderhouden greens en fairways.
Ontvangst kan iets vriendelijker.

vanhoyp | 23-02-2021 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Dit parcours is zo origineel. Je kunt het opsplitsen met 3 verschillende 6 holes. Je start rond het clubhouse en gaat dan naar de duinen. Met prachtig zicht. De laatste 6 spelen zich dan meer af in het bos.

brian bertrem | 08-12-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Dit is een super golfbaan met voldoende uitdaging. In de winter is deze baan uitstekend te spelen. Greens lagen er goed bij.

bart.wallaeys | 29-11-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooi onderhouden golfbaan, met moeilijke greens. Fantastische beleving, zeker de linksholes langs het strand.

PRossi | 11-11-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Het is nog maar de vierde keer dat ik deze baan speel en gezien de kwaliteit van het landschap, de variaties op linksgolf en der prachtige landscaping is dat een echte schande. Er zijn geen saaie holes op deze par 70. Het hoogtepunt is wel de achtste waar je een behoorlijke klim voor maakt en dan beloond wordt met een schitterend zicht op de baan en de zee. Je vergeet bijna dat deze par 3 met windkracht 5 -6 goed bewaakt door potbunkers er gemakkelijker uitziet dan hij is.
Ik krijg er twee strokes minder dan op mijn (par 72) home course maar ik zou toch een suggestie willen doen voor een local rule:
Voor elke toename van de windkracht boven 4 Beaufort krijgt een greenfee speler één stroke extra.
Niet voor leden, natuurlijk. Die zijn dat gewend. Doen dames en heren van de Royal Ostend!

BertBrijs | 30-10-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Hoge verwachtingen hebben er voor gezorgd dat ik misschien toch wat op mijn honger ben blijven zitten. Driving range is matig en je zal laat willen inslaan als je meedoet aan een wedstrijd met 50spelers... echt wel iets te weinig plaats.
Het terrein is perfect onderhouden en de wind maakt het een uitdagend doch kort parcours. Vanaf hole 5 kom je wel in het mooiste stukje golf van België met als hoogtepunt de par 3 boven in de duinen en met zicht op zee, jammer dat hier slechts 6 holes liggen want dit is een echt pareltje!
Het volgende stuk aan de andere kant is zeker de moeite waard maar hole 15 en 16 passen echt niet in het geheel...
Doordat we met 12 spelers waren hebben we een korting van 10€ verkregen waardoor ik het wel een correcte prijs-kwaliteit vond.
Kort samengevat: alleen al voor hole 5 tem 10 moet je hier komen spelen, maar ik bleef toch een beetje op mijn honger zitten...

Jaspervk | 29-10-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

enige linksbaan in Belgie - mooi slingerend door de duinen - enkele spectaculaire holes waaronder een par 3 met heel hoge afslag en zicht op zee - het is zaak om op de fairway te blijven want de rough straft echt af - de wind speelt op deze golfbaan quasi altijd een rol en er dient dus terdege rekening mee gehouden te worden - fairways waren in iets mindere staat maar de afgelopen zomer was dan ook extreem droog en dan op een zandgrond, niet eenvoudig - al bij al goed onderhouden golfbaan - wel jammer dat je een aantal keer de weg of een lange brug over moet en met een buggy zelfs tussen het verkeer moet rijden, dat bederft het gevoel een beetje - maar toch een aangename ervaring en het terugkomen waard.

JohnnyKellens | 09-10-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Leuke duinbaan die mooi gelegen ligt aan het strand. Paar leuke holes met hoogte verschil en sommige ook uitzicht op de zee. Fairways lagen er niet echt mooi bij dus qua onderhoud kwam de baan wel wat te kort.

Baan is vrij kort maar kan met veel wind een behoorlijk uitdagende baan zijn. Ik liep een rondje 73 dus was zeer tevreden.

Al met al een leuke baan, die zijn geld waard is en een leuke afwisseling op de royal zoute.

willemverkade | 28-09-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst is al direct duidelijk dat je gaat spelen op een oude traditionele baan. Een prachtig oud gerestaureerd clubhuis en een terras met uitzicht op de tee van 1. Ik had het geluk van fantastisch weer met windkracht 4. Geweldig om te spelen. Deze baan heeft veel last gehad van de droge zomer. Maar de oplossing van preferred lies was prima. Je kan aan alles zien dat ze de baan aan het upgraden zijn. De greens waren van mindere kwaliteit. Waarschijnlijk laten ze het gras wat langer ivm de droogte? De greenfee prijs vind ik wat aan de hoge kant (weekendprijs op vrijdag euro 95).

pedrovandekerkhof | 18-09-2020 | review: Royal Ostend Golf Club

Geef ook een beoordeling van Royal Ostend Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Royal Ostend Golf Club