logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Cyprus  >  Cyprus (Griekse deel)  >  Tsada  >  Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)Geef ook een beoordeling van Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Touroperators en aanbiedingen voor Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2008)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

6060 meter

6627 yard

Dames

5091 meter

5568 yard

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Tsada

Tel: +357 26 642774/5

Fax: +357 26 642776

golfers2@cytanet.com.cy

www.cyprusgolf.com

Tsada Golf Club onderging op het moment dat wij op Cyprus waren, een grote renovatie. Naar verwachting wordt de baan februari 2007 heropend. Tsada moet dat een extreme make over hebben gehad.


Tsada Manager Joke Alexandrou somt voor ons op:
“Geen stenen meer naast de fairways die ook veel breder zijn geworden. Nieuwe tees voor alle holes. De greens zullen als vanouds prima zijn. De algehele afwerking is top en we beginnen binnenkort met de beplanting van bepaalde gedeelten die wat kleur nodig hebben. De fairway van hole 11 wordt iets minder schuin gemaakt zodat een goed shot er niet meer afrolt zoals voorheen wel vaak het geval was.. Ook hole 13 wordt iets minder schuin en daardoor aangenamer voor de gemiddelde golfer. Hole 14 is een par-4 geworden en de signature hole voor de baan . Het is echt een leuke hole geworden. Hole 15 wordt par-3. Hier geen "blind shots" meer. Ook dat is prettiger voor onze gasten. Dit zijn eigenlijk de meest drastische veranderingen. Verder zijn alle fairways vernieuwd en gevuld met nieuwe aarde en nieuw ingezaaid, dit maakt de grond wat zachter. De ballen springen dan niet meer zo erg weg als voorheen.
Op dit moment wordt het Clubhuis groots gerenoveerd, de landelijke stijl blijft echter wel behouden. Veel natuursteen en hout. Het restaurant wordt vergroot en alle voorzieningen zoals WC, Douches, kleedkamers etc. worden gemoderniseerd. Ook komt er een soort fitnessruimte. De nieuwe driving range schiet aardig op. Practice bunkers, putting greens, pitching en chipping gedeelten zijn klaar en ingezaaid. Op www.cyprusgolf.com kunnen de vorderingen op de baan in de gaten gehouden worden.”

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 3 sterren

Prachtig nieuw clubhuis. De trolly die ik huurde kostte € 10, wat wel veel was voor een gammele trolly. De drivingrange ligt aan de overkant van de weg, en was door allerlei bouwwerkzaamheden slecht te vinden.
De caddymasters waren vriendelijk en behulpzaam, wat niet gezegd kan worden van het overige personeel.
Er zijn lange holes en prachtige vergezichten. Er is lastig te spelen gras in de rough en hoog gras op de tee. Helaas geen overzichtsbord bij de holes, maar er is wel een baan boekje.

annemiekeb | 27-11-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met veel variatie en mooie hole waarbij je over een ravijnmoet slaan.
Ze zijn volop aan het bouwen en holes aan het veranderen maar daar heb je geen last van.

xandra1361 | 27-11-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Really challenging course and very nice people.

hogebrugmedia | 30-10-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Baan is duidelijk in aanleg. Geen hole borden. 2e 9 kan niet met gps horloge gespeeld worden. Afstanden kloppen niet altijd. Greens waren traag. Verkeerd type gras wellicht. Personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Misschien over een paar jaar nog eens?

Umpire6 | 25-10-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 5 sterren

The course is really challenging now and the 10th hole is amazing to play.
You feel also very welcome at the club and in the clubhouse.

hogebrugmedia | 21-10-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 3 sterren

Niet heel erg onder de indruk van deze baan. Na afloop geen holes die mij zijn bijgebleven behalve de 14e 'island' hole. Oefenfaciliteiten beperkt en op de (weliswaar tijdelijke) driving range diende de driver niet gebruikt te worden. Het gras op de tees was in mijn beleving veel te lang, wat zeker in het begin het juist opteeën zeer lastig maakte. In de hele baan vond ik het gras erg lang en een bal naast de fairway raakt al snel verloren in het (te) hoge gras.
Op andere banen op Cyprus kregen wij ook voor buggy en huurclubs een gereduceerd tarief tijdens het lopen van een twilight. Bij Minthis was hiervan geen sprake en betaal je het volle pond. Dit komt de prijs-kwaliteit verhouding niet ten goede. Wel uiterst vriendelijk personeel.

michiel72 | 27-04-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 3 sterren

Was een beetje teleurgesteld! Volle tarief betaald terwijl we niet uit de bunkers mochten spelen! De lay-out was aangepast daarom liepen de holes chaotisch! Was niet erg onder de indruk.

feliciabroekhuisen6 | 04-03-2019 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Modern clubhuis, bediening vriendelijk, maar niet ingericht op een grote groep. Golfshop heeft uitgebreid assortiment met een Nederlands sprekende gastvrouw. Wij hebben gebruik gemaakt van een elektrische trolley en dat was erg prettig in verband met het glooiende karakter van de baan. Mooie vergezichten. Greens waren zeer wisselend qua snelheid en onderhoud. Dit behoeft verbetering. Tussen de holes moet je aardig wat lopen. Al met al ruim 9 km gelopen.

Inge1 | 26-11-2018 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Drie x achter elkaar gespeeld, De layout van de baan is geweldig. Misschien kwam het doordat wij de baan speelde in november dat het erg rommelig was. De hole's waren al een tijdje niet gestoken en waren derhalve rafelig. Er wordt wel hard gewekt aan de baan door een nieuwe eigenaar. hole 10 en 11 worden omgelegd.
Wat miz een verbetering wordt. Als ik weer eens naar Paphos gaat zal ik de baan zeker weer spelen.

TomvanderHeijden | 25-11-2018 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Beoordeling met 4 sterren

Heel nieuw complex met veel nieuwe wegen en te bouwen appartementen. Toch weinig last van op de baan. Wel wat heen en weer maar niet storend. Greens konden iets beter maar al met al wel de moeite waard. We speelden twilight tarief maar konden eerder weg. Iedereen was erg vriendelijk.

jvansteijn7 | 04-10-2018 | review: Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Geef ook een beoordeling van Minthis Hill Golf Club (Tsada Golf Club)

Schrijf een beoordeling voor MINTHIS Golf Club