logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Cyprus  >  Cyprus (Griekse deel)  >  Pafos (Paphos)  >  Secret Valley Golf Club

Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.1
Lees de beoordelingen over Secret Valley Golf ClubGeef ook een beoordeling van Secret Valley Golf Club

Touroperators en aanbiedingen voor Secret Valley Golf Club

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Secret Valley Golf Club

Baan

18 Holes / 71 Par

Greenfee (prijsopgave 2009)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 65

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

5904 meter

6457 yard

Dames

5128 meter

5608 yard

GVB

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In de zomer zijn de greenfee's aanzienlijk lager

Adresgegevens Secret Valley Golf Club

Pafos (Paphos)

Tel: + 357 26 27 4000

Fax: + 357 26 27 4001

E-mail

Website

Totaal heeft Cyprus vier golfbanen. Aphrodite Hills is waarschijnlijk de meest bekende baan, maar Secret Valley is bij de meeste golftoeristen ook bekend. De naam zegt het al een beetje, de golfbaan is in een vallei aangelegd. Je kunt je er alles van voorstellen dat dit vroeger een soort onontdekt, geheime plek was. De baan is mooi. In tegenstelling tot Aphrodite Hills, hier nog ongerepte natuur. De vraag is hoe lang dat duurt, want naar wij hebben vernomen, worden hier helaas ook rondom de baan huizen gepland. Het unieke karakter van de baan kan daardoor verloren gaan.
Secret Valley is zo’n baan die je in het begin op het verkeerde been zet. De holes 1 tot en met 4 zijn niet al te moeilijk. Je zou bijna gaan denken dat je het spel beheerst. Daarna wordt het wel moeilijker, maar tot hole 9 is het te doen en sprokkel je de nodige punten bij elkaar. Vanaf hole 10 wordt het veel lastiger. Niet in de laatste plaats omdat, als je ’s ochtends bent begonnen, het warmer en warmer wordt. Dan snap je ook waarom er mensen zijn die ’s ochtends als het nog koel is op 10 starten en de ‘makkelijke’ eerste 9 daarna lopen als het heet is.
Gelukkig is Secret Valley een baan waar je mag lopen. (Voor € 8 huur je al een elektrische trolley. Nadeel daarvan is wel dat het op het heetst van de dag in zo’n vallei snikheet kan zijn. Veel water en eten meenemen is een must. Het voordeel van lopend de baan door is dat je veel van de omgeving en de natuur ziet. De tien jaar oude baan heeft een natuurlijke uitstraling met mooie oude olijfbomen en veel groen. Aan de cactussen bij de afslag valt op te maken dat de planten wel te lijden hebben onder de harde afslagen van de golfers. De hoogteverschillen vallen mee en zijn goed te lopen. Bij de tweede negen is dat wel iets zwaarder. Daar sla je echter ook wat meer vanaf hoger gelegen teeboxen af en heb je mooi zicht op de fairway en green van de hole. De laatste paar holes zijn zwaar. Vooral omdat de vermoeidheid toeslaat. Voor golfers die voor de punten gaan, is het aan te raden om een buggy te nemen. Die komen frisser die tweede negen door en maken meer kans om binnen hun buffer te spelen.
De par 5 holes van deze baan zijn lang. De langste is 542 meter. Een heel eind om in 5 slagen te overbruggen. De greens zien er goed uit, zijn snel en ook hilly, maar wel makkelijker te spelen dan die van Aphrodite Hills.
Het clubhuis van Secret Valley ziet er verzorgd uit. Het overwegend Russische personeel bedient correct, maar is wel erg nors met een vleug onverschilligheid.
Secret Valley heeft plannen om de baan uit te breiden. Op korte termijn 9 extra holes, de bedoeling is echter om er 18 holes bij aan te leggen. In totaal komt de golfbaan dan op 36 holes. Greenfee voor Secret Valley is € 65.
De golfbaan heeft een samenwerking met Tsada Golf. Een golfbaan die op het moment dat wij op Cyprus waren een grote renovatie onderging.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, uitdagend en lastig te spelen snelle greens. Er zijn goede oefenfaciliteiten en de trolly’s zijn prima. Er is geen baanboekje en slechts 1 overzichtsbord (en dan ook nog bij de witte tees). De afstanden staan wel op de sprinklers. Het halfway house heeft lekkere broodjes, die door een zeer vriendelijke dame ter plekke werden klaargemaakt.

annemiekeb | 25-11-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

voor de tweede keer gespeeld op deze baan. Greens zijn geweldig houden hun lijn. De baan ligt in de heuvels maar is goed te belopen. wij speelde van geel wat wel inhield dat de baan relatief kort is. Als je hem loopt kan je beter van wit spelen. Dan komt de baan wat de lengte betreft overeen met de medel tees in Nederland.

TomvanderHeijden | 25-11-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met smalle fairways.
Uitdagende greens.

xandra1361 | 25-11-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan in vallei. Veel bloeiende struiken en planten.

Marga153 | 15-11-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Sommige personeelsleden zijn wat gemakzuchtig. Receptie was goed. Caddymaster enorm behulpzaam. Verder zijn greens goed onderhouden en snel. Fairways zijn goed maar tricky lopen op eerste negen naar een soort gracht. Erg goed vermaakt.

Umpire6 | 23-10-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Lastige baan, zeker de eerste negen zijn extreem smal. Het advies van de caddiemaster om de driver in de tas te laten kan je beter ter harte nemen. Dat de zee - en daarmee een zeewind - dichtbij zijn maakt het niet makkelijker. Traditioneel ontwerp - negen in, negen uit - waardoor je vrijwel zeker negen holes wind mee en tegen hebt. Een week na het Cypriotisch Open lag de baan er geweldig bij maar ook in andere maanden geheid een aanrader. Uitstekende en ruim opgezette oefenfaciliteiten.

mpaehlig | 25-05-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

2e keer dat wij hier speelden (1e keer sept 2017) dus niet geheel nieuw. Ontvangst bij receptie zeer vriendelijk en zeer behulpzame caddy masters en marshalls. Na h9 koffie/drankjes en div. broodjes en bij hoge temp een iced towel om in je nek te leggen (kun je weer inleveren in clubhuis). Mooie en goed onderhouden greens; ondanks wateroverlast afgelopen januari baan optimaal te gebruiken (alleen kleine omleiding bij h7; hier nu ook hulp van een marshall).
Fatsoen van sommige Engelse heren soms iets ver te zoeken, vooral als ze haast hebben!
Voor de tijd van jaar niets te verbeteren.

beetstrah | 06-03-2019 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Zeer gastvrij ontvangst zowel in shop als clubhuis. Mooie afwisselende golfbaan met echte secret holes. Na 9 holes kom je langs een servicepunt met drankjes en waar je een broodje met gebakken ei kan bestellen. Greens snel en goed onderhouden. De vele rotspartijen maken het spelen niet altijd makkelijk.

Inge1 | 23-11-2018 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Midden november gespeeld. Start wel op tijd om 5 uur is het donker Greens zijn moeilijk te lezen. Vaak een drie put nodig. Hole 17 was moeilijk te vinden. aanwijzingen kunnen ook voor een paar andere hole's beter.

TomvanderHeijden | 22-11-2018 | review: Secret Valley Golf Club

Beoordeling met 4 sterren

Fraaie en leuke baan waarin ik de frontnine behoudens een eenvoudige 1e hole erg leuk vond. Backnine wordt aan midden/einde weer uitdagend. Prima te lopen met elektrobuggy.

jstarre | 30-10-2018 | review: Secret Valley Golf Club

Geef ook een beoordeling van Secret Valley Golf Club

Schrijf een beoordeling voor Secret Valley Golf Club