logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Cyprus  >  Cyprus (Griekse deel)  >  Kouklia  >  Aphrodite Hills Golf

Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over Aphrodite Hills GolfGeef ook een beoordeling van Aphrodite Hills Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Aphrodite Hills Golf

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Aphrodite Hills Golf

Baan

18 Holes / 71 Par

Type baan

Seaside, residential

Greenfee (prijsopgave 2017)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 101-143

€ 101-143

Lengte

cr

sr

Heren

5369 meter

5872 yard

Dames

4528 meter

4952 yard

GVB

ja

Handicap

36

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Prijzen incl. buggie

Adresgegevens Aphrodite Hills Golf

Kouklia

Tel: +357 26 828200

E-mail

Website

Golfbaan Aphrodite Hills ligt niet ver bij Paphos vandaan, in het hart van het luxe Aphrodite Hills Resort. Het ligt 200 meter boven zee en dat zorgt voor spectaculaire vergezichten vanaf verschillende holes. Het totale complex, inclusief huizen en hotels omvat zo'n 400 hectare. In verband met het hoogteverschil en de soms lange afstanden tussen de holes en volgende teebox is de baan 'buggy only'. Lastig is wel dat je met de buggy alleen op de paden mag, dus uiteindelijk loop je nog van hot naar her. Zeker als je toch net die andere club moet hebben.
Aphrodite Hills is wat de kenners noemen 'een putting course'. De greens zijn vreselijk snel en hilly. Het putten is lastig, zodat het vaak moeilijk is om binnen de marge uit te holen. Hole 3 is spectaculair. Vanaf de teebox van de pro's moet een enorme afstand over het ravijn geslagen worden. Menige niet-pro waagt hier een poging zijn afstandsrecord te breken. Aan de ballen beneden in het ravijn te zien, lukt het niet vaak.
Spelen op Aphrodite Hills is niet in een paar woorden te beschrijven. Zon, zee, gras, groen, wind sprookje. Elke keer weer word je verrast door de indrukwekkende panorama's. Enige minpuntje is dat het een resort is en dat je tussen de villa's en bungalows speelt. En, er bestaat een kans dat een afgedwaalde bal in het zwembad van een van de luxe villa’s of van hotelsuites terechtkomt. Een ‘fore’ is niet altijd overbodig. Ongereptheid zie je alleen in de vergezichten.
Na hole 3, is hole 7 bijzonder. Via een oud geitenpad, waar nu een soort skelterbaan voor buggies is aangelegd, maak je een duizelingwekkende tocht naar beneden. Vanaf de herentee moet dan over een ravijn geslagen worden naar de green. De damestee is veel minder uitdagend, dus veel vrouwen nemen de herentee. No guts no glory zullen we maar zeggen.
Hole 8 is de meest gefotografeerde hole van deze baan. De hole heeft een adembenemend ocean view. Door de hellingen is hole 8 lastig te spelen. Maar ook door het schitterende panorama vergeet je op je spel te letten. Bij het zien van de brochure van Aphrodite Hills, denk je dat de foto van hole 8 bijgewerkt en bijgekleurd is. Zoiets kan niet in het echt bestaan. Toch is het geen trucage, maar een echt oogverblindend mooie hole. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Presidential Suite van het hotel (1450 Cyprische Pond per nacht) op deze hole uitkijkt.
Aphrodite Hills, blijft verwonderen. Achter de teebox van hole 12 weer zo’n waanzinnig uitzicht op zee. Overigens is 12 een geniepige hole, vooral als je over de green speelt. Deze hole bewijst eens te meer waarom Aphrodite Hills een putting course wordt genoemd. Als je uiteindelijk op de homecoming hole komt,
de par-5 hole 18, heb je een schitterend uitzicht op het sjieke clubhuis.
Aphrodite Hills is golfen met een Cyprische godin. Mooi en uitdagend. De bediening in het clubhuis is vriendelijk en je zit er goddelijk. Een godin waardig. Greenfee (incl. buggy) is met name in het hoogseizoen hoog, € 130. In het laagseizoen is het € 95. (prijspeil 2007)

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Jammer dat de greens bezand waren en er niet gesleepd was, waardoor het lastig putten was.

Marga153 | 18-11-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan jammer dat je met de buggy alleen op de paden mocht rijden, clubhouse erg duur cappuccino €4.50.

wimsteijger | 10-11-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 5 sterren

Mooie baan waar buggy’s geen overbodige luxe zijn. Sommige holes liggen ver uit elkaar aangezien de baan in de bergen is aangelegd. Veel hoogteverschillen derhalve. Fairways en greens zijn goed verzorgd. Al blijft Bermuda gras lastig spelen. Kennis werd zonder probleem in flight ingedeeld. Helaas Birdy boekje niet beschikbaar maar baan lay-out via gps in buggy’s.

Umpire6 | 29-10-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijk personeel. Toen we er speelden werden de grens hersteld, hierdoor was er een aanzienlijke korting op de greenfee. Buggy zijn noodzakelijk en inbegrepen in de greenfee. Verder prima onderhouden baan met enkele leuke holes.

krisdauwe | 08-09-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 5 sterren

Ik speel de golfbanen op Cyprus meerdere keren per jaar en moet zeggen Aphrodite Hills PGA National ligt er top bij. De greens spelen snel en de fairways zijn mooi groen en perfect onderhouden. Secret valley ook gespeeld en is ook heel goed onderhouden. Maar Aphrodite Hills blijft mijn favoriet met prachtige uitzichten over zee.

sunshine | 19-08-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Eerlijk? Ik snap niet dat deze baan niet het predicaat 'nummer 1 van Cyprus' heeft, want dat is het in mijn ogen. Niet goedkoop, de afstanden tussen sommige holes zijn extreem en jammer dat je niet kan/mag lopen, maar voor de rest is deze baan een groot perfect onderhouden avontuur. Schitterende holes, spectaculaire slagen en extreem goede greens. Neem ruim de tijd op de oefenfasciliteiten, en dan vooral om de greens in de vingers te krijgen, en maak optimaal gebruik van het gebodene. De naamgever van de baan maakt het niet moeilijk te vallen voor haar charmes.

mpaehlig | 24-05-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige baan met uitdagende holes. Een buggy is echt een must. We hebben hier 2 dagen gespeeld in april en we hebben genoten! Het eten in het clubhuis is goed, de snelheid van de bediening kan beter. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

j.bakker-horst | 14-04-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Wat blijft dit een heerlijke spectaculaire baan om te spelen. De vorige dat ik er speelde was men nog druk bezig om de greens opnieuw aan te leggen. Deze waren nu klaar. Wat een feest! geen verkeerd hobbeltje of wat dan ook. Goed snel en eerlijk. De lay out is mooi en hole 7 blijft een uitdaging. De afstand valt mee, maar zo'n ravijn is net een magneet.
Er staan meer en meer huizen op de baan. Nu is men ook bezig met huizen aan het einde van hole 8. Eeuwig zonde! Nu geen uitzicht meer op zee.

michieldeboer | 01-03-2019 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 5 sterren

Superbaan om te spelen. Prachtige zichten. Goed onderhouden. Top!
Vriendelijkheid personeel clubhuis kan zeker beter.

fredjevaf | 24-10-2018 | review: Aphrodite Hills Golf

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige baan met grandioze uitzichten. Mooie en uitdagende holes. Een plezier om hier te spelen.

lvisser | 22-10-2018 | review: Aphrodite Hills Golf

Geef ook een beoordeling van Aphrodite Hills Golf

Schrijf een beoordeling voor Aphrodite Hills Golf PGA National Cyprus