logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Duitsland  >  Noordrijn-Westfalen  >  Bedburg-Hau  >  Golf International Moyland

Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.4
Lees de beoordelingen over Golf International MoylandGeef ook een beoordeling van Golf International Moyland

Touroperators en aanbiedingen voor Golf International Moyland

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf International Moyland

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Flatland

Greenfee (prijsopgave 2016)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 55

€ 65

Lengte

cr

sr

Heren

6316 meter

6907 yard

72.2

137

Dames

5255 meter

5747 yard

74,3

136

GVB

ja

Handicap

54

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

Pay and Play
Een golfwereld vol uitdagingen zo dichtbij!

Adresgegevens Golf International Moyland

Moyländer Allee 10

D-47551  Bedburg-Hau

Tel: +49 (0) 2824 97668-0

Tel reserveren: ja

E-mail

Website

Heropening Golf International Moyland

Als alles volgens plan verloopt gaat rond 1 juli 2015 Golfresort Schlosss Moyland opnieuw open. Met een nieuwe partij aan het roer en onder een nieuwe naam en formule: Golf International Moyland - Pay-and-Play.
Golfresort Schlosss Moyland werd eind 2013 vanwege een faillissement gesloten. De populaire golfbaan tussen het Duitse Kalkar en Kleve, net over de grens bij Nijmegen, was na een eerder faillissement in handen gekomen van de Nederlander Sander van Gelder. Van Gelder, die ook het Portugese Vale do Lobo groot had gemaakt, had grootste en exclusieve plannen met de baan. Helaas bleken deze plannen niet haalbaar. Begin 2014 toonden enkele investeerders kort interesse, maar tot overname kwam het tot april 2015 niet.

Gelukkig voor de vele Nederlandse liefhebbers van de golfbaan zal volgens de nieuwe plannen de 18-holes golfbaan binnenkort opgeknapt en wel open kunnen. Een Nederlands-Duitse investeringsgroep gaat Golfresort Schloss Moyland weer nieuw leven inblazen, maar wel met een totaal nieuwe visie en naam. Op 1 juli hoopt men de 18-holes te kunnen heropenen onder de naam ‘Golf International Moyland’. Niet duur, niet exclusief, maar goed en vooral toegankelijk voor iedereen. De formule die zal worden gehanteerd is ‘Pay-and-Play’: je komt, je betaalt en je gaat lekker spelen. Voor beginnende golfers zullen enkele korte holes beschikbaar zijn.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Verschillende keren al hier gespeeld. Voor het eerst waren de fairways en greens slecht. Veel geleden afgelopen zomer. Wat heel goed was dat ze op de website bekend maakten dat de greens 2 dagen vooraf geprikt en bewerkt waren. Ook kon je hierdoor met gereduceerd tarief spelen. Prima oplossing dus want de baan is heel mooi en zeker de moeite waard. We verheugen ons al weer op het voorjaar want dan gaan we hier weer vaker spelen. Gastvrij en zeer vriendelijke ontvangst.

nefkens | 31-10-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 3 sterren

Wat een prachtige baan... althans in potentie. Mooie afwisselende holes waarin je goed moet nadenken hoe deze te spelen. Er zit wat hoogte verschil in de baan, genoeg water en bomen om het uitdagend te maken. De mooie doglegs geven je iedere keer de keuze om veilig te spelen of juist agressievere lijnen te kiezen.
Maar... de baan ligt er echt slecht bij. Hierbij helpt de grote hoeveelheid regen van de afgelopen tijd niet mee maar de fairways zijn slecht en ongelijk gemaaid, de tee-boxen zijn kaal en de greens zitten vol met hobbels (waarschijnlijk een ziekte). We speelden met 4 personen een best-ball potje dus dan is het minder erg maar een kaart lopen is hier niet aan te raden. Weinig mensen gezien op de baan en dat zal meteen een van de problemen zijn dat het misschien niet druk genoeg is.
Met de baan op orde zou het een lust zijn om hier te spelen, nu was het gewoon en leuke zondagmiddag.

FvdB | 11-10-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

We zijn ANWB golflijn. Dat geeft recht op korting, niet iedereen achter de kassa past hetzelfde tarief toe. Overigens is deze baan erg goedkoop voor de geboden kwaliteit!

klaas22 | 03-10-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb met 7 andere golfers bij Moyland gespeeld en dit was een hele fijne ervaring. De golfclub had alles top voorbereid, de service was erg vriendelijk en de baan lag er erg mooi bij.

Voldoende uitdaging in en rondom de baan, greens waren snel en de faciliteiten zijn ook prima voor elkaar!

c.r.beernink | 26-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende baan die je een paar gespeeld moet hebben om deze echt te waarderen. Zeer gastvrije ontvangst en ver alles prima geregeld.

cmdubbel | 22-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende baan met lange holes en veel water. Zeker de moeite waard.

eijkhout | 21-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Wellicht kwam het door de weersomstandigheden, we hadden het ultieme golfweer, zon, windstil, en een baan die er geweldig bij lag. Een verademing aangezien we de dag daarvoor Muhlenhof hadden gelopen waar behoudens de greens nergens wordt gesproeid en dus kaal en keihard was. Moyland lag er uitstekend bij, zowel de fairways, als de greens. De baan beschikt over voldoende uitdagingen en is ook licht glooiend zodat ook de conditie een rol gaat spelen. Voor ons na 3 dagen golfen, Schloss Haag, Muhlenhof en Moyland Int. de baan welke de meeste indruk heeft gemaakt.

rvanderkooij | 20-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 4 sterren

Blijft een mooie en uitdagende baan. Greens zijn goed onderhouden en de droge plekken zijn met name buiten de fairways te vinden. Deze club heeft een gezellig clubhuis met een leuk en ruim terras. Bediening is prima. Het water staat overal behoorlijk laag, waardoor met name op "de strandjes" je er eigenlijk wat extra bunkers bij hebt. Opvallend is dat het aantal insecten zeer gering is t.o.v. andere banen, terwijl er hier toch best veel water is. De roughs staan vrij hoog, dus daar moetr je nu echt uit blijven.V.w.b. de prijs (vaak aanbiedingen 2:1) en de geringe afstand tot Nederland is deze baan aan te raden. Lijkt overigens een vlakke baan, maar met name in de eerste 9-holes is toch best wel wat hoogteverschil te vinden.

cees.hoogeveen | 15-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 3 sterren

Ik heb meerdere keren gespeeld op Moyland. Ik was nu onaangenaam verrast door het slechte onderhoud. Greens met kale plekken en ook de fairways waren kaal. ook een aantal keren diepe sporen van machines op de baan.

bertvork | 09-09-2020 | review: Golf International Moyland

Beoordeling met 3 sterren

In aanleg een mooie baan, wel lang. Onderhoud zeer matig. Greenkeepers soms hinderlijk aanwezig tijdens het spel.

koert | 08-09-2020 | review: Golf International Moyland

Geef ook een beoordeling van Golf International Moyland

Schrijf een beoordeling voor Golf International Moyland